Jau dešimtmetį kone kasdien sveikuolis Simonas Dailidė grūdinasi maudydamasis eketėse, rašoma pranešime spaudai.

„Žiemai prasidėjus, turėjom turą po Vilniaus ežerus, būna, kad ir 50 žmonių ateina prisijungti, daug drąsiau kartu išbandyti, šilčiau kartu. Ateina išsimaudyti, išgerti šiltos arbatos, pabendrauti, formuojasi bendruomenė. Kartais nėra nuotaikos, bet žinai, kad, kai išsimaudysi, ir susikursi tą nuotaiką. Maudausi ir dėl nuotaikos, ir dėl sveikatos. Nėra, kad sirgčiau, bet noriu išlikti jaunas, kad būčiau produktyvus, noriu užsikonservuoti ir gerai atrodyti“, – šypsojosi S. Dailidė.

Maža to, kad maudosi žiemą, dabar į ledinį vandenį Simonas kiša ir vaikus, jo dvynukams – vos pusantrų metų. Tiesa, prisipažįsta Simonas, žmona nelabai toleruoja tokius eksperimentus.

„Dvynukai dar nešneka, o reaguoja kaip visi žmonės: kai įmerki į vandenį rėkia, o po to, kai neši iš ežero, nurimsta, jaučia, kad šiluma atėjo. Pradėjau maudyti nuo metų. Kai šalčiai atlėgs, gal žmona kur nors išvažiuos ir vėl įnersim“, - šypsosi sveikuolis.

Senjorė Birutė Giedraitienė jau 10 metų kasdien nueina mažiausiai po 20 kilometrų, kartais ir 30. Rūta Vitkauskaitė, pradėjusi vaikščioti, numetė beveik 40 kilogramų. Ilgiausias jos žygis – 100 km per 29 valandas, ėjo beveik nemiegojusi.

Iliuzionistė Diana Gaičiūnaitė-Dirmė žino: šaltis gali būti labai pavojingas. Jai ir jos broliui priklausė pasaulinis buvimo šaltyje rekordas. Per projektą „Užsišaldymas lede“ jiedu ledo luite praleido beveik 3 paras – 63 valandas, 15 minučių ir 30 sekundžių.

„Prieš eksperimentą grūdinomės – gulėjome sniege, vonioje su ledais. Eksperimento metu ne tik šaltį reikėjo kontroliuoti, teko tris paras nevalgyti, negerti ir nuolat stovėti. Tai fizinis ir, svarbiausia, psichologinis pasiruošimas. Po eksperimento mus nuvežė patikrinti į reanimaciją, nelabai atsimenu, buvau beveik be sąmonės, prabuvau ligoninėje keletą parų, buvo dideli raumenų skausmai, gerti labai norėjosi, paskui buvo ilgas reabilitacijos etapas. Daugiau su šalčiu nieko bendro turėti nenoriu“.

Už savo eksperimentus lede ji sumokėjo siaubingą kainą.

„Viskas turi savo kainą, visi ekstremalūs dalykai atsiliepė sveikatai, prasidėjo migrena, sąnarių skausmai, o prie visų nemalonių dalykų man nustatė neaiškios kilmės nevaisingumą. Tokią kainą mes turėjome sumokėti. Aišku, kreipėmės į medikus, nuėjome į vieną geriausių klinikų, išbandėme visus įmanomus dalykus, kuriuos siūlo šiuolaikinė medicina, pagalbinį apvaisinimą atlikome tris kartus, bet, deja, stebuklas neįvyko ir mūsų svajonė taip ir neišsipildė. Reikėjo suprasti, kad išbandėm viską, kad durys čia uždarytos, su laiku reikėjo tai priimti. Buvo nusivylimo, ašarų, bet tuos etapus turėjome praeiti“, – laidoje kalbėjo Diana.

Dabar Diana globoja ukrainietę mergaitę. „Su ja susipažinome prieš dvejus metus, kai lankiausi Ukrainoje, vaikų namuose. Su viena mergaite užsimezgė draugiškas ryšys, pradėjome bendrauti nuotoliniu būdu, o kai prasidėjo karas, šie vaikai atsirado Lietuvoje, ir mes ėmėme ją globoti“, – kalbėjo Diana.

Laida „KK2 penktadienis“ – šį vakarą, 19.30 val., per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją