Šeštadienį dėl penkių kelialapių į finalą varžėsi Paulina Paukštaitytė, Agnė, Matt Len, Luknė, Monika Linkytė, Gebrasy, Moon Bee, Beatrich, Mario Junes ir „Antikvariniai kašpirovskio dantys“. Atrankų finale, vyksiančiame vasario 18 d., iš viso susitiks 10 dalyvių.

Į finalą praėjusį šeštadienį jau pateko Rūta Mur, Petunija, „Il Senso“, Gabrielius Vagelis, Justė Kraujelytė.

Kartu su D. Laurence‘u dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino grupės „The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius, praėjusių metų Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Liu, dainų autorė ir atlikėja Ieva Narkutė bei Ramūnas Zilnys.

Balsavimo rezultatai

Komisijos balsai: 12 – Beatrich, 10 – Monika Linkytė, 8 – Paulina Paukštaitytė, 7 – Mario Junes, 6 – Gebrasy, 5 – Moon Bee, 4 – Matt Len, 3 – Agnė, 2 – Luknė, 1 – „Antikvariniai kašpirovskio dantys“.

Žiūrovų balsai: 12 – Moon Bee, 10 – Paulina Paukštaitytė, 8 – Beatrich, 7 – Monika Linkytė, 6 – „Antikvariniai kašpirovskio dantys“, 5 – Mario Junes, 4 – Matt Len, 3 – Agnė, 2 – Gebrasy, 1 – Luknė.

Toliau savo laimę projekte bando: Beatrich, Paulina Paukštaitytė, Monika Linkytė, Moon Bee ir Mario Junes.

Atsisveikinti turėjo: Gebrasy, Matt Len, Agnė, Luknė ir „Antikvariniai kašpirovskio dantys“.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris vyks gegužės 9–13 dienomis, susirungs atlikėjai iš 37 šalių. Nors 2022 m. dainų konkursą nugalėjo Ukrainos atstovai „Kalush Orchestra“, dėl šalyje vykstančio karo gegužę Lietuvos atstovas vyks į Jungtinę Karalystę, Liverpulį.

Antrasis atrankų pusfinalis:

Laidos eiga

Paulina Paukštaitytė

Pastarieji metai balsingajai Paulinai Paukštaitytei ypatingi. Atlikėja pasirašė sutartį su didžiausia muzikos leidybos kompanija „Universal Music Group“, susižadėjo su mylimuoju Viliumi Popendikiu ir debiutuoja nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su daina, įkvepiančia meilę sau „Let Me Think About Me“.

„Mano kūrybos daina „Let me think about me“ yra ne tik apie meilę kitiems, bet ir meilę sau. Kaip svarbu tai puoselėti ir nepamiršti savo svajonių. Juk tik tuomet galėsime kitiems dovanoti tyrą ir tikrą jausmą, kai pirmiausia jį suteiksime sau“, – pasakojo atlikėja.

Paulina Paukstaitytė

Agnė

Daina „New Start“ – tai pirmoji autorinė Agnės daina. Kaip ji atvirauja, šis kūrinys – jos pirmoji meilė, visa širdis, siela ir net daugiau sudėta į ją.

„Būsiu atvira – į šią dainą įdėjau savo vieną gražiausių gyvenimo istorijų ir ją išreiškiau tiek per tekstą, tiek per melodijas. Kiekviename garse yra tam tikra simbolika, kuri dar labiau perteikia tą istoriją, tą Naują Pradžią. Jeigu trumpai – ši daina yra apie tikėjimą, ieškojimą ir pagaliau surastą, išlauktą, išmelstą tikrą meilę. „Eurovizijos“ scenoje bandysiu perteikti tą idėją, kad net jei ir visas pasaulis aplink tave griūna, jeigu eini į šviesą, į savo tikslą, tu ten ir nueisi, o visos patirtos kančios bus vertos to galutinio rezultato“, – tikino atlikėja.

Dainininkei jau yra tekę išbandyti savo jėgas ir televizijoje. 2013 m. ji laimėjo I vietą televizijos muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“, taip pat yra sukūrusi ir ne vieną vaidmenį televizijos serialuose. Vienas ryškesnių Agnės vaidmenų buvo Miglė iš LRT TV filmo „Laisvės kaina. Disidentai“ ir „Laisvės kaina. Sąjūdis“.

Agnė

Matt Len

Šiemet Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje „Pabandom iš naujo“ pirmą kartą savo jėgas išbandė atlikėjas Matas Lenktis save pristatantis Matt Len sceniniu vardu. Nors televizijos scenoje jis naujokas, muziką kuria ir atlieka jau nuo paauglystės.

„Visada mėgdavau atsisukti Lietuvos „Eurovizijos“ atrankas, užmesti akį ir dažnai apimdavo jausmas, kad galėčiau ir aš ne prasčiau, gal net geriau. Šiais metais ėmiau ir nusiunčiau dainą kuri iš tikro pati save pasirašė. Labai natūraliai ši daina atėjo pro mano pirštus grojant gitara, niūniuojant šį bei tą. Dainos žinutė yra skirta mūsų protėviams atminti. Tremtiniams traukinio vagone riedančius į nežinomybę. Noriu atkurti tą jausmą, išgirsti ir pajusti tą šaltą traukinio vagoną", – apie dainą „Midnight Train“ kalbėjo Matt Len.

Matt Len

Luknė

Luknė prisitato esanti lietuviu kilmės, bet britų pop muzikos ir miuziklų atlikėja. Lietuvoje gimusi atlikėja, kartu su mama, dar būdama visai maža paliko Lietuvą ir savo gyvenimą tęsė Jungtinėje Karalystėje. Daugybės tarpautinių konkursų laureatė, įvairių muzikinių festivalių dalyvė yra išbandžiusi jėgas ir lietuviškuose TV šou.

Operos solistės, pedagogės Valerijos Iljinaitės bei choreografo Pauliaus Šinkūno auklėtinė žengdama į didžiąją „Eurovizijos“ sceną vis dėl to jaučiasi labai tvirtai.

„Kaip galima būtų jaustis kitaip, kai mano užnugaryje tokie scenos profesionalai. Esu labai laiminga galėdama mokytis iš jų, jaučiuosi labai dėkinga. Manau, kad didelė dalis sėkmingo pasirodymo yra būtent mūsų darbas kartu“, – sakė mergina.

Luknė

Komisijos komentarai

Po keturių antrojo pusfinalio atlikėjų pasirodymų savo komentarus pateikė komisijos nariai. Dauguma jų išskyrė Paulinos, kuri šeštadienį pasirodė pirmoji, pasirodymą.

„Labai geras startas, jaučiasi, kad visi yra padirbėję. Galiu pagirti Pauliną, jos scenografija puiki“, – kalbėjo V. Valiukevičius.

„Mano favoritė čia – Paulina. Ten išvažiavus ją labai mėgtų žurnalistai.Pasirodymas – geras, daina – gera. Padirbėti reikėtų ant įvaizdžio, judesių“, – sakė Monika Liu.

„Vos pamačiau Pauliną, supratau, kad kažkas bus. Ji turi puikų balsą, tartį. Reikia pradėti pasitikėti savimi. Taip pat reikia surasti gerą choreografą, kuris padėtų būti aukštame lygyje“, – komentavo laidos svečias Duncan Laurence.

„Šiandien visi pasirodymai drąsesni, pakeisti į gerąją pusę. Atranką galime išnaudoti pasigėrėjimui, keliui patikėti savimi. Labiausiai patiko Paulina. Sudainavo be priekaištų, pasitikėjo savimi. Tik pirmyn“, – tikino Ieva Narkutė.

Monika Linkytė

Monika Linkytė šiemet „Eurovizijos“ atrankose bando laimę atlikdama dainą „Stay“.

„Turiu labai gerą ryšį su savo gerbėjais ir komanda. Pagrindinė šios dainos eilutė – paskatinimas sugrįžti į save. Tą kultūrinį paveldą, kuris girdėti mano dainoje, norisi parodyti visai Europai. Lietuviški žodžiai yra įdomūs užsieniečiams“, – kalbėjo Monika.

Monika Linkytė

Gebrasy

Pastaruosius dvejus metus „Eurovizijos“ atrankų finalą pasiekęs Audrius Petrauskas-Gebrasy sugrįžta į konkursą su autorine daina „Saw Your Ghost“. Atlikėjas prisipažįsta, kad idėja dalyvauti atrankose šiemet gimė atsitiktinai.

„Manau, kad patys geriausi dalykai įvyksta spontaniškai. Taip, kaip „Where‘d You Wanna Go?“ aranžuotę su prodiuseriu Faustu Venckumi išpildėm vidury nakties, kaip „Into Your Arms“ parašiau trumpam prisėdęs prie pianino, taip ir „Saw Your Ghost“ atsirado labai netikėtai. Vasaros laikotarpiu mečiau sau iššūkį parašyti šimtą dainų lietuviškai, atėjus rugsėjui, taip išėjo, kad trys dainos visgi „pasirašė“ anglų kalba. Viena iš jų labai patiko Faustui, važiavau į studiją tęsti albumo darbų, o išvažiavau jau su „eurovizine“ daina“, – sakė jis.

Gebrasy

Moon Bee

Su daina „Rumor“ „Eurovizijos“ atrankose dalyvaujanti Moon Bee muziką vadina palaima kasdienybėje.

„Esame labai gerai išsigryninę dainos konceptą. Nešame visai kitokį vaizdą scenoje, turime kitokią, kokybišką daina“, – sakė Moon Bee.

Dainininkė tikino, kad dainoje sukurta erdvė pažįstama kiekvienam žmogui.

Moon Bee

Komisijos komentarai

Po dar trijų antrojo pusfinalio atlikėjų pasirodymų komisijos nariai tikino, kad labiausiai įsiminė Monikos Linkytės ir Moon Bee dainos.

„Šis trejetas man patiko. Maloniai nustebino Moon Bee, ji skleidė gerą energiją. Gebrasy – puikus video efektas. Monikos daina vokaliai – viena stipriausių. Pabaiga yra tai, kas labai kabina“, – sakė Monika Liu.

„Man įstrigo Monika Linkytė. Lietuvai nereikėtų bijoti du metus iš eilės siųsti Monikos. Man norisi ja grožėtis, žavėtis. Ji bręsta kaip dainų atlikėja, kaip autorė. Ji turi stiprų savo balsą“, – tikino I. Narkutė.

„Patiko dvi dainos – Monikos Linkytės ir Moon Bee. Abi jos pradžioje labai sudomino, bet nuo vidurio pamečiau dėmesį. Sunku buvo išklausyti iki galo. Ir su Moon Bee, kuri man labiausiai patiko iš šių trijų“, – kalbėjo svečias iš Nyderlandų.

„Visi trys pasirodė geriau, nei per savo pirmuosius pasirodymus. Monika Linkytė pasirodė puikiai, bet siūlyčiau atkreipti dėmesį į vietas, kur pasitikėjimas subliūkšta, kūno kalba nesuvaldyta. Gebrasy taip pat atrodo nepasitikintis savimi. Bet tas vaiduoklio efektas tikrai puikus. Moon Bee daina prasideda įdomiai, bet paskui dingsta dėmesys. Patarčiau kažką pridėti arba atimti, kad viduryje kūrinio būtų kažkas naujo“, – sakė V. Valiukevičius.

Beatrich

Su daina „Like A Movie“ „Eurovizijos“ atrankose Beatrich dalyvauja pirmą kartą. Pagrindinis pasirodymo akcentas – skleidžiama energija.

Beatrich

Mario Junes

Nacionalinės Eurovizijos atrankose debiutuos atlikėjas Mario Junes, kuris pristatė savos kūrybos dainą „Do What You Do“.

„Ši daina yra tarsi žvilgsnis į mane, šiek tiek jaunesnį: kuomet teko laviruoti santykiuose ir kaip dažnai likdavau kvailio vietoje. Daina gimė iš emocijos, kai teko ant savęs supykti norint kažką pakeisti ir nebesileisti būti vedžiojamam už nosies. „Do What You Do“ perteikia būtent tą momentą, kai bandai pasipriešinti, išsilaisvinti iš beviltiškai atrodančios situacijos“, – dainos žinute dalinosi Mario Junes.

Mario June

„Antikvariniai kašpirovskio dantys“

Prieš trejus metus išleidę superhitą „Mažulė“ „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ vėl grįžta prie automobilių tematikos. Su daina „Sėdi ir važiuoji“ grupė šeštadienį pasirodė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje.

„Suprantate, mašinos yra visur, jos visada kažkur šalia. Ir niekur nuo to nepabėgsi, nes automobilis važiuoja greičiau už bėgantį žmogų. Vieną dieną supratom, kad bėgti ir nereikia, galima susidraugaut su mašinomis“, – sako kūrinio „Sėdi ir važiuoji“ atlikėjai. Naujausias grupės vaizdo klipas nufilmuotas viename Vilniaus autoservisų, kuriame grupės nariai ruošiasi labai svarbiai išvykai, o gal lenktynėms, o gal į Liverpulį.

Antikvariniai Kašpirovskio dantys

Komisijos komentarai

Pasirodžius paskutiniems trims antrojo „Eurovizijos“ atrankų pusfinalio pasirodymams, komisija pasisakė ir vėl bei įvertino atlikėjų dainas. Kone visi tikino, kad tiek šiame trejetuke, tiek šį vakarą geriausiai pasirodė Beatrich.

„Labiausiai šį vakarą man patiko Beatrich. Ji įstringa galvoje, ji yra artistiška, jaučiasi laisvai scenoje“, – komentavo Duncan Laurence.

„Beatrich yra šviežio oro gūsis tiek akims, tiek ausims. Šioje scenoje ji yra žvaigždė. Tik kliūva dainos teksto paprastumas ir banalumas, ypač rimo prasme. Bet kirba mintis, kad auditorijai, kuriai skirta daina, tai nebus problema“, – sakė I. Narkutė.

„Visi šaunuoliai. Beatrich mano galva padarė stiprų pasirodymą. Jei neįmanoma keisti žodžių, reikėtų ryškinti kitus elementus, tokius, kaip savęs pateikimą. Mario June – puiki scenografija, puikiai dirba kamera, šviesos, jis pats. Gal truputėlį daina į galą skamba monotoniškai. „Antikvariniai kašpirovskio dantys“ – blizga, teatrališki, bet... mes turime konkursą, reikia į tai pažiūrėti rimtai. Pasirodymas skirtas ne Lietuvai“, – kalbėjo Vaidotas.

„Nustebino Mario June, norisi jį labai paskatinti. Beatrich – mano viso vakaro favoritė. Ji yra laisva scenoje“, – tikino M. Liu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)