„Kalbant apie „Expo“, žaviausia, kad pusę metų pasaulis tarsi sumažėja iki žuvies dydžio“, – pasakoja I. Krupavičius. Būtent milžiniškos žuvies formos yra parodos, kuri šiemet vyksta Italijos mieste Milane, išdėstymo planas.

Pasak LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjo, parodoje gali išgirsti ovacijas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, šiam pristatant Rusiją jos nacionalinės dienos proga, o po jo kalbantis Italijos premjeras vietinių yra nušvilpiamas.

„Prie Izraelio paviljono piketuoja vyresnio amžiaus moterys, skanduodamos „Laisvę Palestinai“. Tuo metu Korėjos Respubliką nuo Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos skiria vos 100 metrų“, – įspūdžius pasakoja I. Krupavičius.

Kaip teigia laidos vedėjas, Lietuvos paviljonas per beveik du mėnesius pagarsėjo ne tik tuo, kad ekstremaliems dviratininkams labai patinka pasivažinėti tam tarytum pritaikytais ilgais paviljono turėklais: „Visiems įsiminė mūsų nuolatinės kulinarinio paveldo degustacijos. Italijai žodžius „skilandis“, „kastinis“, „sūris“, „midus“ taria praktiškai be akcento.“

Kavos šalies lankytojai esą taip pat labai susidomėjo ir lietuvių pristatomomis inovacijomis, pavyzdžiui, kaip iš kavos tirščių pasigaminti įvairiausių aliejų.

Šiųmetės parodos tema „Pamaitinti planetą, energija gyvenimui“.
Reportažai iš kelionės, kurioje su I. Krupavičiumi buvo ir kolegos Rokas Makarevičius bei Živilė Kropaitė, pristatys ne tik Lietuvos paviljoną, bet ir įdomesnius kitų šalių paviljonus.

„Šveicarijos paviljone stebėsime, kokiais kiekiais žmonės išsineša čia nemokamai dalijamą kavą, obuolius, druską ir vandenį. Austrijoje vaikščiosime po čia užsodintą mišką, Brazilijoje karstysimės lynu, o Estijos paviljone gaminsime energiją, supdamiesi ant sūpynių“ , – sako I. Krupavičius.

Pasakojimų ciklas iš pasaulinės parodos „Expo 2015“ – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ nuo birželio 29 d., pirmadienio.
Paroda „Expo 2015“ veikia nuo gegužės pradžios iki lapkričio 1-osios. Nacionalinė Lietuvos diena „Expo 2015“ parodoje – liepos 15-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)