Tačiau Padvarionių gyventojai netrukus neteks savo kaimo garsenybės, nes Katažina su visa šeima nusprendė parduoti čia esančius namus. 40 tūkstančių eurų – tiek nori gauti dainininkė ir jos šeima už šią 140 kvadratinių metrų namą, keletą ūkinių pastatų ir 46 arus žemės. Viską nuo pirmos iki paskutinės plytos Katažinos tėtis čia statė savomis rankomis, o dainininkė šiam name gimė ir augo iki pat aštuoniolikos metų, kol nepersikraustė gyventi į Vilnių.

Katažinos tėtis prieš ketverius metus iškeliavo Anapilin. Ji sako iškart suvokusi, kad be vyriškos tėčio rankos prižiūrėti ir išlaikyti namus Padvarionyse bus labai sunku. Tačiau tuo metu tėčio netektis buvo tokia skaudi, kad mintys apie namo išlaikymą atsidūrė antrame plane.

„Praėjo ketveri metai, kai mes nebeturime tėčio ir kai labai trūksta tos vyriškos rankos ir natūralios darbo jėgos. Tam, kad kažką turėtume, reikia savo rankomis padaryti, nes tai yra kaimas, tai yra kaimo gyvenimas, tai nėra ta sodyba, kur mes atvažiuojame paatostogauti, pagulėti, atsigerti kavos, pakvėpuoti grynu oru. Mes čia atvažiuojame juodai dirbti“, - LNK laidoje „Nuo... Iki...“ šį pirmadienio vakarą 20 val. aiškins Katažina.

Pasakodama apie parduodamus savo šeimos namus Katažina vos tramdo ašaras. „Viskas dėl prisiminimų, gražių akimirkų, kurias pardavus namus bijau pamiršti“, - atvirauja Katažina.

Tačiau ji prisipažįsta – kai buvo paauglė ir augo kaime ji nuolatos svajojo iš čia pabėgti.

„Miestas mane labai viliojo. Visada sakydavau, kad, kai užaugsiu, tikrai gyvensiu Vilniuje, daugiabutyje. Nenorėjau savo ateities sieti su kaimišku fiziniu darbu, nenorėjau jokio ūkio“, - sako dainininkė.

Tačiau sunkiausia dainininkei buvo įveikti sąžinės graužatį prieš Anapilin iškeliavusį tėtį. Juk jis savomis rankomis statė šiuos namus. Katažina tikisi, kad jos vieninteliai namai pateks į gerų žmonių rankas, kurie mylės ir puoselės aplinką taip pat, kaip ir jos šeima.

„Mes tarsi jaučiame kažkokį nepatogumą, lyg atsisveikintumėme amžiams su tėčio atminimu. Tačiau visai neseniai suvokiau, kad namus parduoti sugalvojome tą dieną, kai buvo tėvelio mirties metinės. Gal tai ženklas, kad jis nepyksta“, - pirmadienio vakarą 20 val. LNK televizijos laidoje „Nuo... Iki...“ pasakos dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)