Antroje pokalbių dalyje apie dovanos reikšmę, tradiciją ir dovanojimo etiketą buvo kalbama su etiketo specialistu Giedriumi Drukteiniu. Laidos vedėjai svečio paklausė, kodėl žmonės nebežino, ką dovanoti vieni kitiems.

„Na, viena priežastis yra ta, kad mes visi matome perteklių. Dėl to ir kyla ta dilema, na, ko dar gali trūkti. Antra priežastis ta, kad ir ko žmogus užsinori, teoriškai, viskas jam yra prieinama ir viskas jam yra pasiekiama, todėl bet kokia dovana respondento akimis gali būti labai lengvai įvertinama, kiek ji kainavo ir net kur ji buvo pirkta ar įgyta“, – pastebėjo pašnekovas.

Kalbai pasisukus apie dovanų pirkimą kolegoms, bičiuliams ir šeimos nariams bei tai, ar šios turėtų skirtis, etiketo žinovas pabrėžė, kad šioje vietoje kertinis žodis yra „pirkti“.

„Jei atsisakytume šio veiksmažodžio, suvokdami vieną paprastą gyvenimišką tiesą, kad mes už pinigus galime nusipirkti trumpalaikį malonumą, sotumą, šilumą ir visa kita, bet niekada žmonijos istorijoje už pinigus niekas dar nenusipirko širdies“, – pasakojo laidos svečias.

Netrukus G. Drukteinis pasidalino, kokia dovana yra geriausia moteriai ir kokia vyrui. Pašnekovo mintys kiek pribloškė laidos vedėją, aktorę Emiliją Latėnaitę.

„Aš jums pasakysiu, gerbiamieji kolegos ir žiūrovai, kaip etiketo specialistas, kad geriausia dovana, ką vyras gali suteikti moteriai, tą jau žinojo visi XIX a. husarai, tai yra vaikutis.

Geriausia dovana, kokią moteris gali suteikti vyrui, apie tai jau buvo kalbėta irgi senais laikais, viduramžiais, buvo išsamiai aprašyta žydų išminties knygoje „Talmudė“. <...> Ten buvo labai aiškiai pasakyta, kad vyrą labiausiai nuramina, bet kokioje epochoje, bet kokiame socialiniame statuse, bet kurioje geografinėje lokacijoje, sutvarkyti namai, gražūs indai ir susitvarkiusi žmona. Dėl to moters dovana galėtų būti graži išvaizda, gal koks asmeniškai padovanotas puodelis ir tvarka namuose. Ir to, man atrodo, užtektų, toks apsikeitimas, logiškai pagalvojus, įneštų idealią harmoniją į bet kokių žmonių santykius“, – kalbėjo etiketo specialistas.

Tą išgirdusi aktorė sutrikusi pasakė: „Noriu būti vyras“.

„Lengviau, ar ne?“ – paklausdamas nusijuokė G. Drukteinis.

„Ne, labiau rezonuoja, nei gauti dovanų vaikelį. Aš čia baimę vyrams įsigysiu“, – juokėsi laidos vedėja.

Visą laidą, kurioje dalyvavo ir pats Kalėdų Senelis (pokalbis su G. Drukteiniu prasideda nuo 32:00), galite žiūrėti čia:




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)