„Ačiū, tai buvo stebuklas. Tai dar kartą įrodo, kokie Jūs esate geri, ir kad jūsų gerumas beribis“, - dėkodami aukojusiems penktadienį sakė Gerumo dienos vedėjai.

Parama bus pervesta didžiausioms ligoninėms, gydančioms vėžį - Vilniaus universiteto Onkologijos centrui, Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės onkohematologijos centrui, Kauno medicinos universiteto klinikoms ir Klaipėdos universitetinei ligoninei. Už šiuos pinigus bus perkama trūkstamos vėžio gydymo ir diagnostikos aparatūros.

Prie Santariškių klinikų prijungti planuojamam Onkologijos institutui reikėtų naujos kartos skaitmeninio mamografo, Vaikų onkohematologijos centrui – nešiojamo echoskopo.

Iš viso per aštuonias Gerumo dienas surinkta beveik 12 mln. litų. Gerumo diena jau tris kartus iš eilės skiriama kovai su vėžiu.

Šiemetinės Gerumo dienos himnu tapo Sashos Song daina, parašyta vėžiu sergančiai mergaitei. Dainos žodžiai „Mes galim tai padaryti kartu“ renginyje skambėjo ne kartą ir tapo pagrindiniu leitmotyvu.

Tradiciškai Gerumo dienos metu iškilmingoje ceremonijoje įteikti Gerumo sparnai, kurie kasmet skiriami žmonėms, kurie daro šiek tiek daugiau, nei reikia. Dauguma sparnų buvo skirti žmonėms, kurie padeda kovoti su vienu baisiausių šio amžiaus ligų – vėžiu.

Laida „Valanda su Rūta“ savo Gerumo sparną įteikė penkiolikmetei Gabrielei Tarandaitei, kuri buvo socialinės reklamos „Nereikia šukų, reikia draugų“ veidas. Mergina, pati pasveikusi nuo vėžio, nusifilmavo vaizdo klipe, kviečiančiame aukoti buvusiems likimo draugams ir dėl kilnios idėjos net buvo pasiryžusi nusiskusti plikai. „Mes tau jį skiriame už drąsą, dėl to, kad nepabijojai sugrįžti į tuos laikus, vardan kitų“, - sakė „Valanda su Rūta“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

„Abipus sienos“ Gerumo sparną skyrė Vaikų onkohemotologijos centro slaugytojai Leonardai Chmelevskai. Neseniai 60 metų jubiliejų atšventusi moteris beveik trisdešimt metų su didele meile ir atsidavimu dirba centre. Kasdien matydama neviltį, nepakeliamą skausmą ir netektį, ji nepasiduoda žlugdančioms emocijoms. Jos dūriai į mažųjų rankytes taiklūs ir švelnūs, o vaikai ją myli.

Laida „Nauja versija“ Gerumo sparną įteikė Vaikų onkohematologinių ligonių draugijai „Paguoda“, o „Nuo...iki...“ – Vytauto Kernagio fondui ir maestro sūnui Vytautui Kernagiui jaunesniajam, kuris tesi mirusio maestro pažadus ir rūpinasi vėžiu sergančiais žmonėmis.

Laidos „Gyvenimas pagal moteris” Gerumo sparnas nuskrido pas aktorių Dalių Mertiną, kovojantį su vėžiu, vis jį nugalintį, ir savo pavyzdžiu įkvepiantį kitus ligonius.

Garbaus amžiaus, 78-erių metų, Vytautė Kulevičienė į Panevėžio Naujamiesčio kaimą parsiveš Gerumo sparną už šviesą. Jau du dešimtmečius kas mėnesį nenuilsdama V. Kulevičienė organizuoja ekskursijas po Lietuvą, dovanodama kaimo žmonėms langą į pasaulį. Gerumo sparną moteriai įteikė laidos „TOP5“ vedėja Nemira Pumprickaitė.

LNK Žinių komanda įteikė du Gerumo sparnus. Žurnalistas Jaunius Matonis Gerumo sparną už viltį dovanojo pasiaukojančiai dirbančiai centro „Kraujas“ sielai Daliai Bielskytei, kuri yra pati įveikusi vėžį.

Kitą Gerumo sparną Žinių tarnyba įteikė Lions moterų klubo „Smiltė“ prezidentei Virginijai Lazauskienei. Jos vadovaujamos moterys rengia labdaringus meno kūrinių aukcionus ir surinktus pinigus skiria vėžiu sergantiems vaikams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją