Prieš kamerą pozavo Sauliaus Prūsaičio komandos nariai: aktorius Ainis Storpirštis, italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco, vienas populiariausių Lietuvos „youtube'rių“, kompiuterinių žaidimų gerbėjas Gediminas Gabalis. Nuotraukose – taip pat ir Justės Arlauskaitės-Jazzu mokinės: dviejų dukterų mama, nuomonės formuotoja Julija Žižė, teatro aktorė Austėja Lukaitė, viena garsiausių šalies vizažisčių, nuomonės formuotoja Milita Daikerytė.

Fotosesijoje – ir Marijono Mikutavičiaus komanda: dainuojanti aktorė Lina Rastokaitė, televizijos laidų ir renginių vedėjas, oreivis Giedrius Leškevičius, teatro ir kino aktorius Jokūbas Bareikis. Sauliaus Urbonavičiaus-Samo komandoje – grupės: „Twosome“, „RSA“ ir Marius Repšys su Inga Šepetkaite. Tiesa, duetas dėl įtempto darbo grafiko fotosesijoje nedalyvavo, rašoma spaudos pranešime.

Nuotraukas įamžino garsenybių itin mylimas fotografas Martynas Stankaitis. Mados fotografui teko pirmą kartą gyvenime profesionalią fotosesiją įamžinti su telefonu. Ši patirtis pasirodė labai įdomi, o labiausiai intrigavo išbandyti išmaniojo telefono technines galimybes. Prieš fotosesiją, M. Stankaitis skaitė, kad specialistai „Huawei P40 Pro“ vertina kaip vieną geriausiai fotografuojančių telefonų, šiuo metu siūlomų rinkoje. Iš pradžių fotografas manė, kad tai tėra reklaminis triukas. Tačiau išvydęs, ką gali šis telefono modelis, savo nuomonę pakeitė.

„Labai nustebau, kad šis telefonas leido man padaryti tokias nuotraukas. Fotografavau „raw“ rėžimu, visus nustatymus pasidariau pats. Failai buvo itin kokybiški ir didelės raiškos. Tai man leido be jokių rūpesčių apdirbti mobiliasias nuotraukas kompiuteryje redagavimo programomis. Labai gerai, kai išmaniuoju telefonu padarytas kadras savyje gali laikyti tiek daug informacijos. Redaguojant galima išgauti labai džiuginančius rezultatus. Ši fotosesija – išskirtinė ir gerąja prasme pradžiuginusi patirtis“, – įspūdžiais dalinasi garsenybių fotografas.

Norintiems išgauti itin kokybiškas nuotraukas telefonu, M. Stankaitis pataria nepamiršti pasirūpinti geru apšvietimu. Jis šiuo atveju yra ypatingai svarbus. Fotografas mano, kad netolimoje ateityje telefonai vis labiau atstos profesionalius fotoaparatus. Jiems nereikia didelių investicijų, be to, tai yra labai kompaktiškas daiktas. Tačiau, norintiems turėti gražias nuotraukas, M. Stankaitis pataria investuoti laiko ir šiek tiek pasimokyti.

„Patarčiau pasigilinti į esminius elementus, kurie leidžia turėti gražias nuotraukas. Jei nežinosi šių dalykų, tiek fotografuojant brangiausiu fotoaparatu, tiek išmaniausiu telefonu, gero kadro neišgausi“, – sako fotografas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)