„Muzikantų pasaulis sustojo ir duoną reikia užsidirbti nebe iš plano A, o iš visų likusių planų nuo B iki Ž, todėl dabartinė situacija išmoko improvizuoti. Iš pradžių atrodė, kad 4 video per mėnesį bus per akis, bet turiu tiek daug visokių idėjų, jog 4 video dabar jau atrodo per mažai. Aš nesu mokytojas ar kažkoks guru, aš tiesiog esu žmogus, kuris mokosi dalykų ir rodo visiems kaip jam sekasi“, - teigia atlikėjas.

„Noriu, kad mano kuriamas turinys, kaip „G&G Sindikato“ dainos, turėtų išliekamąją vertę. Dabar visi daug izoliuojamės, mažai bendraujame ir saviraiška yra apribota, todėl ieškau galimybių, kaip galėčiau ir pats „išsivalyti“ per kūrybą. Pinigai svarbu, tačiau ne mažiau svarbu ir tai, kad šis projektas man bus tarsi nemokamas psichologas“, - pridūrė Svaras.

Renkasi „pirato“ gyvenimą

Savo „Patreon“ paskyros prisistatyme atlikėjas teigia esąs „piratas“, tačiau paaiškina, kad tai tikrai nesusiję su nusikalstama veikla. Svaras universitete studijavo teisę, kurią metė po trijų kursų, o vėliau įgijo pedagogo kvalifikaciją, bet mokytoju nedirba. Reperis gyvena iš muzikos, įvairių rankdarbių ir kitų įvairių veiklų, tačiau teigia, jog neturint stabilaus atlyginimo svarbu išmokti suktis iš padėties ir išmokti užsidirbti.

„Visą gyvenime laikau save piratu, bet imu tik tam tikrą jų gyvenimo kontekstą – gyventi taip, kaip nori. Esu piratas ne žudymo ir kraujo, o laisvės prasme. Paskutinis mano darbas, turėjęs stabilius algadienius, tikrai nebuvo blogas, bet ten dirbau jau apie 12 metų – iššūkių jokių, didelė rutina, laimės – jokios. Tada nutariau palikti darbą ir elgtis ne kaip nori visuomenė, o kaip noriu aš“, - pasakojo G. Liaudanskas.

„Išeini iš darbo į gatvę ir turi suktis iš padėties, mąstyti iš ko gyvensi, pradėti įgyvendinti projektus, kuriuos norėjai. Pirato gyvenimas yra lengvesnis psichologiškai, nes galiu daryti tai, ką noriu daryti šiandien – neturiu kas man nurodinėtų, kaip elgtis. Visgi, kad ir kaip tai gražiai beskambėtų, turi mokėti ir sugebėti užsidirbti iš to, kas tau patinka, nes už viską reikia mokėti, o algadienių – nėra“, - teigia muzikos atlikėjas.

Būgnininkas grojo pagalvėmis

G. Liaudanskas yra laikomas hiphopo ir repo muzikos stilių pradininku Lietuvoje, tačiau iš tikrųjų jo muzikinis kelias prasidėjo nuo pankroko grupės „Depresija“. Svaras atskleidžia dvi priežastis kodėl iškeitė roką į repą ir prisimena laikus, kai trūko kantrybė ir buvo metęs muziką dėl motociklų.

„Turėjome idėjų ir labai „fainus“ žmones, bet neturėjome instrumentų – pavyzdžiui, būgnininkas būgnų neturėjome, todėl lazdelėmis mušė į pagalves. Vėliau būgnininkas nusipirko būgnus ir repetuodavome ant daugiabučio stogo, kol vieną dieną vėjas nupūtė būgnus nuo namo ir „Depresija“ įpuolė į depresiją“, - juokiasi Svaras. – „Tai buvo lūžio taškas man ir nutariau mesti muziką ir važinėtis motociklais“.

„Kita priežastis, kodėl palikau roko muziką – mažai teksto. Labai myliu roką, bet aš visada rašau daug, o roko muzikoje teksto yra labai mažai ir man kelių stulpelių neužtenka išsakyt to, ką noriu. Tuo metu netyčia atradau repą, kur žodis yra svarbiau už viską. Pradėjau domėtis ir panorau pabandyti pats. Man sunkiai sekėsi, o paklausti nėra ko, nes Lietuvoje repo nebuvo. Taip ir prasidėjo“, - prisimena atlikėjas.

Kaip gimė Svaro išpopuliarintas superherojus „Kapitonas Lietuva“, kokį sportą atlikėjas laiko geriausiu sportu pasaulyje ir kodėl nutarė mesti teisės studijas universitete – sužinosite jau šį pirmadienį, 21 val. 45 min. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)