Pusfinalio bajrero neperžengė Edgaras Lubys ir Jurgis Brūzga - jiems teko palikti projektą. Palankiausiai įvertinta Monika Linkytė. Finale taip pat kausis Vaidas Baumila ir Mia.
Monika Linkytė, Vaidas Baumila ir Mia

Komisijos lentelė:

1. V. Baumila – 12
2. M. Linkytė – 10
3. E. Lubys – 8
4. Mia – 7
5. J. Brūzga – 6
Vilija Pilibaitytė-Mia

Žiūrovų lentelė:

1. Mia – 2712
2. M. Linkytė – 2554
3. E. Lubys – 2451
4. V. Baumila – 233
5. J. Brūzga – 917

Bendra lentelė:

1. M. Linkytė
2. Mia
3. V. Baumila
4. E. Lubys
5. J. Brūzga
Monika Linkytė

Dalyvius vertino muzikologas Darius Užkuraitis, atlikėja Rostita Čivilytė, dirigentas Gintaras Rinkevičius ir muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Pirmoji konkursinę dainą „Feel My Love“ atliko Mia. G. Rinkevičiaus pastebėjimu, reikėtų šiek tiek keisti patį kūrinį ir šokėjas. „Man patiko, kaip jūs dainuojate, bet man nepatinka, kaip merginos šoka“, - sakė maestro.

R. Zilnys taip pat pastebėjo, kad artėjant finalui dalyviai pasitelkė sunkiąją artileriją - iškirptes ir šokėjas.

Puikų atsakomąjį šūvį kolegoms paruošė ir atrankoje duetu uždainavę Monika Linkytė ir Vaidas Baumila. Atlikdami konkurso kūrinį „This Time“ jiedu apdovanojo vienas kitą saldžiu bučiniu.

Tiesa, kuris kurį iš tiesų pabučiavo, scenoje netgi drugiškai susiginčijo ir patys atlikėjai.

O atrankos vedėjas Arūnas Valinskas susidomėjo, ar Vaidas jau pakvietė Moniką į pasimatymą. „Pakviečiau pietų, makaronų kartu pavalgyti“, - kuklinosi jis.

„Jei iškris kažkuris iš jūsų, paprašykite kitų dalyvių, kad dalyvautumėte su jais poromis. Man labai nesinorėtų, kad kažkuris iš jūsų iškristų, - prisipažino muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. - Ir ne bučinys jūsų pasirodyme buvo svarbiausia. Nors, sveikinu, viskas apgalvota dėl reklamos ir skambių antraščių“.

Gintaras Rinkevičius pastebi, kad tas poros bučinys buvo „labai į taktą“.

Su nuogus kūnus imituojančiais kostiumėliais pasipuošusiomis šokėjomis savo kūrybos dainą „Not Perfect“ atliko E. Lubys.

Tačiau kai kurių komisijos narių nuomone, šis pasirodymas labiau priminė juodraštinį Marilyn Mansono šou.
„Man patiko ši daina ir kaip Edgaras ją atliko. Tik mizanscenos nesupratau“, - atsiprašė G. Rinkevičius.

Atlikęs kūrinį „The Right Way“ Jurgis Brūzga iškart paprašė komisijos: „Neteiskite manęs.“

„Pasijutau kaip tavo soliniame koncerte ir tu jau prieš tai atlikai kokias septynias dainas, o per šią leidai sau pailsėti, - komentavo R.Čivilytė. - Aš manau, kad tu esi per intelektualus ir geras „Eurovizijai“.

„O aš manau, kad taip moterys sako, kai nori palikti vaikiną: „Tu per geras man, aš tavęs neverta ir panašiai“, - kolegę pataisė muzikos apžvalgininkas.

Antrą kartą scenoje Mia pasirodė su angliška kūrinio „Skęstu“ versija, o M. Linkytė antruoju kūriniu pasirinko „Dangerous“. „Man labai patiko: atlikimas buvo geresnis nei pati daina“, – Mios pasirodymą vertino G. Rinkevičius. Teigiamai jis kalbėjo ir apie M. Linkytės pasirodymą: „Atlikimas buvo puikus, tačiau jums trukdė skrybėlė“. „Jeigu reikėtų rinktis iš šių pasirodymų, sakyčiau, kad Lietuva šiemet geriau nedalyvautų“, – vertino R. Zilnys. Visgi jis tikino, kad tai ne atlikėjų, o kūrinių problema. „Moniką aš tiesiog myliu, o į „Euroviziją“ turėtų važiuoti Mia“, – rėžė R. Čivilytė.

V. Baumila anksčiau lyriškai dainuotą kūrinį „Take my Love“ nutarė pristatyti kitaip, tam pasitelkė net repą. „No More Tears“ sudainavo E. Lubys. „Abu pasirodymai vienodai netinka „Eurovizijai“, bet atlikėjai jūs geri“, – kalbėjo R. Zilnys. „Vaidai, atodūsiu pabaigti dainos negalima“, – tikino G. Rinkevičius. „Jeigu šiandien reikėtų siųsti su šiomis dainomis, aš būčiau už Edgarą“, – sakė D. Užkuraitis. Jam E. Lubio pasirodymas su gitara pasirodė nuoširdus ir paveikus. „Kol dainavo Vaidas aš spragsėjau kėdėje“, – prisipažino R. Čivilytė. E. Lubio pasirodyme ji įžvelgė vakuumą ir šaltumą.

Pabaigai J. Brūzga sudainavo kūrinį „Sounds Of Colors“. „Man labai patiko. Jurgis turbūt pagalvojo, jeigu išlėkti, tai su muzika“, – kalbėjo D. Užkuraitis. Jis tikino matęs tokį atlikėją, kokį jį ir nori matyti. „Linksmoje dainoje man neužteko linksmumo ir išradingumo“, – sukritikavo G. Rinkevičius. R. Čivilytė iš atlikėjo prašė muzikinio netikėtumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1243)