Po konkurso oficialiame „Eurovizijos“ fanų puslapyje wiwibloggs.com prasidėjo diskusija – joje svarstoma, kad Vaidas Baumila ir Monika Linkytė stengėsi kuo prasčiau sudainuoti kitas dainas – „Right Way“ ir „Dangerous“, taip sąmoningai siekdami sau palankesnės dainos „This Time“ pergalės.

„Vaidas ir Monika tyčia stengėsi padainuoti kūrinį „Dangerous“ prasčiau. Manau, taip tikrai vyko ne be priežasties. Jie norėjo, kad daina „Dangerous“ (Mia atrankos metu pripažino, kad ši daina jai labiausiai tinka ir patinka – DELFI) nelaimėtų. Buvo aišku, kad jei už ją nebalsuos, tai ji ir nepateks į finalą“, – rašė tinklapio lankytojas Pete.

Liūdną Lietuvos dalyvių rezultatą Vienoje prognozavo Danas, pridurdamas, kad šiemet jam konkursas atrodo nevisiškai skaidrus. „Mano nuomone, daina „Dangerous“ būtų buvęs geresnis pasirinkimas Lietuvai, kadangi Mia yra nepakartojama. Ji pasirodė su savo grupe ir visiems nušluostė nosis su savo pasirodymu. Išsiuntę Mia jie galėjo būti dešimtuke, o dabar patys pasirinko 23 vietą – taip, kaip pernai padarė Malta. „This Time“ yra pigi dainos „Coming Home“ kopija“, - rašė jis.

Visgi dauguma diskusijos dalyvių patenkinti šių metų Lietuvos pasirinkimu ir tiki Lietuvių sėkme konkurse. Žinoma, tuo atveju, jei dainą jame atliks Vaido ir Monikos duetas. Šiai dainai savo simpatijas atidavė ir naujienų portalo DELFI skaitytojai.

DELFI primena, kad atlikėjai ir dainos konkurse šiemet yra renkami atskirai. Atrankoje iš 12 pretendentų liko tik trys – Vilija Pilibaitytė-Mia, Monika Linkytė ir Vaidas Baumila. Kas iš jų laimės kelialapį į konkurso finalą Austrijos sostinėje, paaiškės vasario 21 d.

Pernai nacionalinę „Eurovizijos“ atranką laimėjo ir į Kopenhagą vyko Vilija Matačiūnaitė su savo į konkursą „atsinešta“ daina. Iš pradžių nugalėjo jos kūrinys „Attention“, o po savaitės sėkmė nusišypsojo ir jai. Mia tada liko antra – žiūrovai ir komisija nepatikėjo, kad jai šį kūrinį Danijoje būtų pavykę sudainuoti geriau nei pačiai jo autorei Vilijai.

Pusfinalio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1264)