Ketvirtadienį nufilmuotas antrasis nacionalinis pusfinalis, tačiau TV žiūrovai už patikusius atlikėjus tiesiogiai balsuoti turės galimybę šeštadienį.

Šįkart atlikėjų pasirodymus vertino Saulius Urbonavičius-Samas, Kazimieras Šiaulys, kompozitorius Mindaugas Urbaitis, muzikologas Darius Užkuraitis bei LTV muzikos prodiuseris Jonas Vilimas.

Pirmoji scenoje pasirodė estė Mariaana Seppern, atlikusi kūrinį "My home is Europe". Atlikėjai sunkokai sekėsi intonuoti, mat beveik trečdalį dainos ji traukė "pro šalį". Dainininkė scenoje pasirodė su keturiais šokėjais ir gitaristu, tačiau panašu, komisijos tai nesužavėjo. Kai kurių studijos svečių nuomone, Mariaana itin panaši į rusiškąją Paris Hilton - Kseniją Sobčiak.

"Įrašas skambėjo geriau nei gyvas dainos atlikimas. Atlikimas turėjo būti gerokai geresnis", - po pasirodymo kalbėjo J. Vilimas. D. Užkuraitis pabrėžė, kad su tokia daina, kaip Mariaanos, kažin ar nustebintume Europą.

Antrieji scenoje - Edmundas Štenger-Mundis bei "Electric ladies" su Stanislovo Stavickio-Stano kūrybos daina "Sielos muzika". Nors Mundis kūrinį atliko kur kas tiksliau, nei pirmoji antrojo pusfinalio atlikėja M. Seppern, komisiją jis taip pat ne itin nesužavėjo.

"Tikėjausi geriau, bet... gal kitą kartą", - Giedriaus Masalskio scenoje paklaustas, kaip vertina savo pasirodymą, kalbėjo dainininkas.

"Pasirodė, kad daina vienokia, o dainavimo stilius kitoks. Matydamas gyvus smuikus norėčiau girdėti ir gyvą smuikų garsą", - vertino M. Urbaitis, tačiau, ko gero, primiršo, kad "Eurovizijos" taisyklės draudžia gyvą instrumentinį atlikimą pasirodymų metu.

Raimonda Masiulytė atliko kūrinį "Ledinė širdis". Scenoje dainininkė pasirodė su žinomais šokėjais Viktorija Engelgardt-Bajor ir Arturu Bajoru. Pasirodžiusi scenoje Raimonda sulaukė studijos svečių dėmesio, mat vilkėjo šampano spalvos suknelę, ypač pabrėžusią jos moterišką figūrą. Atlikėja kūrinį atliko puikiai, mat jis skambėjo it įrašas.

"Lyginant su prieš tai skambėjusiais dviem "foks maršais", ši daina išsiskyrė. Sveikintina, bet "Eurovizijai" dar mažoka. Dainai trūko dramaturgijos. Linkiu dalyvauti kitais metais.

"Kas rengė?", - Raimondos pasiteiravo Samas, - Tikrai ne Petruškevičius", - šypsodamasi atitarė atlikėja. "Sakau, kad daug geriau...", - juokavo S. Urbonavičius-Samas.

Ketvirtieji scenoje - "Agama". Sati ir jos bičiulio duetas atliko ypač originalų kūrinį „Field of kings“. Duetas scenoje pasirodė su fakyrais.

"Palikote įspūdį. Jūsų atsiradimą vadinčiau vienu iš įdomesnių reiškinių lietuviškoje muzikos taurėje", - kalbėjo D. Užkuraitis ir pabrėžė, kad "Eurovizijoje" duetas turėtų šansų. D. Užkuraičiui antrino ir J. Vilimas, taip pat pasirodyme įžvelgęs tik teigiamus dalykus.

Audrius Zavadskis su trimis pritariančiosiomis vokalistėmis atliko lyrišką popstiliaus kūrinį „Right now“.

Paklaustas, kodėl pasirinko lyrišką kūrinį, A. Zavadskis paaiškino, jog širdyje jis - romantikas.

"Daina pasirodė praslystanti pro ausis, neturinti kabliuko ir atlikta drungnokai. Tas drungnumas persiduoda klausytojams", - po atlikėjo pasirodymo kalbėjo M. Urbaitis.

S. Urbonavičiui-Samui vertinti buvo sunku, mat sakė jutęs tam tikrų trūkumų.

J. Vilimas atskleidė, kad ši daina - jau trečioji, kurią A. Zavadskis pateikė "Eurovizijai". Pasak LTV muzikos prodiuserio, šįsyk Audriaus daina - stipriausia.

Ruslanas Kirilkinas scenoje pasirodė sėdėdamas rožiniame besisūpuojančiame krėsle, mat prieš kelias savaites susižalojo koją. Dainininkas atliko kūrinį „Im in love with a boy whos in love with a fairy tale". Greta atlikėjo scenoje pasirodė ir trys pritarančiosios vokalistės bei du šokėjai.

Baltą kostiumą vilkėjusio dainininko į studiją palaikyti atvyko ir močiutė Zina. Stebėdama mylimo anūko pasirodymą moteris apsiašarojo.

"Manau, jokia kojos trauma man nesutrukdys dalyvauti "Eurovizijoje", - scenoje pareiškė R. Kirilkinas.

"Pasirodė, kad daina suregzta skubotai, nors atlikimas geras. Manau, pritrūko laiko perteikti šou. Drąsa ir užtikrintumas - sveikintini", - kalbėjo Samas.

D. Užkuraičiui įsiminė R. Kirilkino kūrinio priedainis, todėl, muzikologo nuomone, daina atitinka "Eurovizijos" stereotipus. Esą iš konteksto Osle neiškristume.

"Aš tikiu tuo, ką darau scenoje. Reikia, kad patikėtų Lietuva", - prieš nulipdamas nuo scenos šypsodamasis tarė R. Kirilkinas.

Septintoji scenoje pasirodė Marta Lukošiūtė bei atliko lyrinę baladę „Meilės ruduo“. Martos dainos teksto autorė - parlamentarė Dalia Teišerskytė. Solistė žiūrovus bandė papirkti savo vokalu ir ypač tikrovišku dainos atlikimu. Dainininkė vilkėjo juodą elegantišką suknelę.

M. Urbaitis tikino nesuprantąs, kokie turėtų būti tokios dainos klausytojai Europoje. Esą darbo ruošiantis pasirodymui įdėta, kūrinys atliktas puikiai, tačiau M. Urbaitis pasigedo labiau apčiuopiamo rezultato.

"Norėjau atlikti kompozitoriaus J. Cichanovičiaus dainą, o čia buvo galimybė, todėl ja aš pasinaudojau", - neslėpė M. Lukošiūtė.

"Amberlife" atliko sau įprasto stiliaus dainą „Material world“. Nors grupės lyderis Edgaras Lubys, scenoje pasirodęs su trimis muzikantais, kūrinį atliko praktiškai nepriekaištingai, dar trečiadienį DELFI tikino, kad pusfinalyje dalyvauja nesitikėdamas laimėti. Esą kaip nuspręs žiūrovai, tokiu rezultatu dainininkas ir bus patenkintas.

"Daina slystanti pro ausis. Ji turi turėti kabliuką, kai jo nėra, prisimeni, kad jau girdėjai 100 tokių prieš tai", - kalbėjo M. Urbaitis.

J. Vilimas pastebėjo atlikėjo progresą, esą šiemet E. Lubiui pasisekė geriau nei prieš kelis metus, kai šis dalyvavo nacionalinėje atrankoje.

Devintieji scenoje - "Saulės kliošas" su sau būdingo stiliaus kūriniu „Tu atėjai“. Tiesa, grupės vokalistė Justė Starinskaitė pasirodė be "Saulės kliošo" muzikantų. Drauge su atlikėja scenoje pasirodė dvi pritarančiosios vokalistės ir šokėjas.

Pasak K. Šiaulio, grupės daina "Eurovizijai" nėra tinkama.

Mini me scenoje pasirodė drauge su penkiais pritarančiaisiais vokalistais ir trimis šokėjais bei atliko kūrinį „Always“. Keleto studijos svečių nuomone, "Always" šiek tiek primena kai kuriuos dainininkės Rihannos stiliaus kūrinius.

"Dainos kūrėjų skaičius neproporcingas kūrinio išraiškai", - kalbėjo M. Urbaitis.

Samas pasigedo dainos atlikime aiškaus lyderio. Esą atlikimas labiau priminė choro pasirodymą.

Donatas Montvydas scenoje pasirodė su Sashos Song scenos partnere Nora Strolyte ir atliko kūrinį „Running fast“. Drauge su atlikėjais scenoje - Š. Kirdeikis ir jo šokių grupė "Show makers". D. Montvydas neslėpė, kad jį, kolegę bei šokėjus rengė stilistas Kęstutis Rimdžius.

Pasak K. Šiaulio, D. Montvydo ir "Amberlife" pasirodymai jam patiko labiausiai, tačiau antrajame pusfinalyje jis pasigedo vienos lyderiaujančios grupės ar atlikėjo, kuris iš tiesų galėtų atstovauti Lietuvai Osle.

"Tu mane praktiškai įtikinai, o svarbiausia, kad įtikintum Lietuvos žiūrovus", - kalbėjo D. Užkuraitis ir pabrėžė, kad "Eurovizijoje" žiūrovai ne tik girdi garsą, bet ir mato vaizdą, esą D. Montvydo pasirodymas - "Eurovizijai" išties tinkamas.

Antrojo nacionalinio "Eurovizijos" pusfinalio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją