Dėl teisės atstovauti Lietuvai šiais metais Austrijoje vyksiančiame konkurse kovoja Liepa Mondeikaitė, Neringa Šiaudikytė, Edgaras Lubys, Vilija Pilibaitytė-Mia, Vaidas Baumila, Monika Linkytė, Reda Striškaitė, Milita Daikerytė, Jurgis Bruzga, Wilma La, Tadas Juodsnukis ir „Rollikai“.

Dalyvius vertino operos solistė Sigutė Stonytė, dirigentas Vytautas Lukočius, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir Justė Arlauskaitė-Jazzu.
Atranka į Euroviziją

Šį vakarą dalyviai pirmą kartą atliko ne koverius, bet konkursines dainas - viena iš jų skambės Austrijoje, tarptautinėje konkurso scenoje. Todėl šiemet, taip pat kaip ir pernai, „eurovizinės“ dainos taip pat varžosi konkurse dėl dainos nugalėtojos vardo.

Vaidas Baumila atliko šiek tiek country stilių primenantį „eurovizinį“ kūrinį „I'm Feeling Love“ („This Time“).

„Jūsų balso galimybės yra didesnės, galėjote padainuoti dar aukštesnių natų“, - už gražų pasirodymą dėkojo S. Stonytė.

„Esu tavo sena gerbėja, labai sunku likti nešališkai, - prisipažino Jazzu. - Tikiuosi, kad Europa tave išgirs, nes to esi vertas. Bet nesu tikra, ar būtent su šia daina tave turėtų išgirsti pasaulis.“
Vaidas Baumila

Antroji scenoje pasirodė Mia, kuri atliko lyrišką dainą „Say You Love Me“, kurią ji pateikė konkursui pati.

Tiesa, V. Lokočius sergančios atlikėjos dainavimui jis turėjo pastabų. Palygino ją su seksualia katyte.

„Žinau pati, kad šiandien kniaukiu labiau už katę“, - prisipažino Mia, konkurse pasipuošusi maža juoda suknute, paslėpta po tiulio apsiaustu.
Mia
Reda Striškaitė kabareto stiliumi atliko kūrinį „Es Tut Mir Nicht Leid“. „Esate labai žavinga ir charizmatiška moteris. Noriu jums padėkoti už įkvėpimą, kai pirmą kartą jus išgirdau dainuojančią“, - žavėjosi konkurso dalyve Jazzu.
Reda Striškaitė

Edgaras Lubys su savo kūrybos daina „Not Perfect“ scenoje surengė tikrą šou. Klounu virtęs atlikėjas komisijos nariams paliko puikų įspūdį.

„Esu girdėjęs lietuvišką šio kūrinio versiją. Manau, kad ji yra hitas. Tiesiog reikėtų pagalvoti apie alternatyvų jo pristatymą“, - pastebi R. Zilnys.

„Turi labai gerą uoslę hitų rašymui. Tai bus daina, kurią aš niūniuosiu“, - pastebėjo Jazzu.
Edgaras Lubys

Neringa Šiaudikytė uždainavo lietuviškai – atliko lyrišką Leono Somovo kūrinį „Skęstu“. Operos solistė S. Stonytė pagyrė atlikėją už grąžų balsą.

„O man jūs priminėte lelijos žiedą, kuris pradėjo džiūti. Man atrodėte, kaip užsidariusi stiklinėje“, - pastebėjo V. Lukočius.
Neringa Šiaudikytė

Liepa Mondeikaitė atliko disko stilių primenantį kūrinį „Feel My Love“. „Jei užkulisiuose už jus dainuotų stipraus balso pritariančioji dainininkė, kūrinys skambėtų gerai. Šis kūrinys ne jūsų balsui“, - pastebėjo R. Zilnys.

„Disko burbulai ir pigūs sintezatoriai – ne, tu gali geriau“, - drąsino kolegę komisijoje sėdėjusi Jazzu.
Liepa Mondeikaitė

Pirmosios „Eurovizinės“ laidos lyderiu tapęs Tadas Juodsnukis roko stiliumi uždainavo „No More Tears“. S. Stonytė džiaugėsi atradusi dar vieną išskirtinio balso jaunąjį talentą.

„Kai matau Tadą, galvojus apie Jeronimą Milių. Aš bijočiau vykti su šia daina į konkursą“, - pastebėjo R. Zilnys.

„Siūlyčiau nesurokėti, nes tu dainuoji labai gerai“, - Jazzu simpatijas pelnė Tadas.
Tadas Juodsnukis

Jauniausia konkurso atrankos dalyvė Milita Daikerytė atliko kūrinį „Dangerous“. Komisijos nariai pastebėjo, kad atlikėja yra dar per jauna daryto tokius veiksmus scenoje.

„Balsas šiai dainai tiko, bet Militai dar per anksti lįsti į „Euroviziją“, nes esu matęs, kas nutinka jos amžiaus atlokėjams tame konkurse. Bet tau, bet kokiu atveju, dalyvavimas čia yra labai naudingas“, - sakė muzikos apžvalgininkas.
Milita Daikerytė

Monika Linkytė komisiją bandė pakerėti „euroviziniu“ kūriniu „The Right Way“.

„Žiūru į jus ir matau, kaip didžiuojatės savimi, bet tai nesušildė mano širdies“, - apgailestavo V. Lukočius.

„Nustok stengtis būti faina kitiems. Pradėsi visiems patikti, kai pradėsi būti savimi, - mokė Jazzu. - Bet tu vis tiek esi tikra blondinė, nes atidavei savo dainą kitai blondinei“.
Monika Linkytė

„Rollikai“ pasirinko rock'n'roll stiliaus kūrinį „Sound Of Colours“. „Vienam iš jūsų reikėtų patobulinti vokalą. Bet daina lengva, nereikia apie nieką galvoti, smagiai padainavot“, - sakė S. Stonytė.

Komisija bene vieningai sutiko, kad šis kūrinys labai tiktų „Eurovizijai“. Tik jei ją atliks ši trijulė, jiems dar reikėtų kelių papildomų repeticijų.
"Rollikai"
Jurgis Brūzga konkursui pasirinko „eurovizinį“ kūrinį „Take My Love“. „Mano klasės auklėtoja buvo ponia Brūzgienė. Bet Jurgio negirsiu. Taip norėjosi išgirsti nubučiuotą lyrišką berniuką. Reikėtų daugiau lyriškų akcentų“, - sakė V. Lukočius. Jam antrino R. Zilnys, pasigedęs išgryninto personažo.
Jurgis Brūzga

Australijos lietuvė Wilma La atliko dainą „Factory Hearts“. Mergina konkurse dainavo peršalusi, todėl dėl prikimusio balso ji atsiprašė komisijos narių. Publika palaikė atlikėją gausiais plojimais.

Po šios laidos projektą paliks net du dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)