„Amžinai jaunas (g. 1948) muzikos novatorius, buriantis rekordines gerbėjų minias į savo koncertus, atskleis, kaip nepaskęsti skubančio pasaulio vienatvėje, – pasakoja laidos autorė, prodiuserė ir vedėja, Lietuvos operos primadona Nomeda Kazlaus. – Tai pirmasis kompozitorius, panaudojęs elektroninę muziką operos teatre! Vieninteliame Lietuvoje jo duotame TV interviu kviečiu išgirsti apie jo meilę operai, tapybai, kulinarijai ir cirkui. Be to, garsusis prancūzas papasakos ir apie įspūdingą savo šeimą, senelį Maurice‘ą Jarre‘ą, kūrusį muziką Holivudo filmams, ir dar daug ką, netgi apie savo kulinarinius pasiekimus!”

Kaip rašoma pranešime spaudai, savo namų virtuvėje jis gamina ne tik puikius šokoladinius putėsius, ten buvo įsikūrusi ir jo pirmoji muzikos įrašų studija. „Man patinka gaminti ne tik maistą, bet ir muziką“, – sako J. M. Jarre‘as.

Kas didį menininką veda į priekį? „Žmonės nesupranta, kad mes viską darome ne dėl šlovės ar pinigų. Tai – priklausomybė. Mes kuriame, nes nieko kito negalime daryti. Kaip ir visi menininkai, tikiuosi sukurti tobulą kūrinį, bet kiekvieną kartą sakau, kad dar to nepadariau“, – prisipažįsta pernai Lietuvoje koncertavęs muzikas.

Koncerto akimirkos:

Šį sezoną tarp kitų Nomedos Kazlaus pašnekovų – „Oskaro“ laureatas, čekų kino klasikas Jiris Menzelis, armėnų instrumentalistas, „Grammy“ laureatas, Stingą, Peterį Gabrielį savo muzikavimu pavergęs duduko virtuozas Djivanas Gasparianas, vienas garsiausių dirigentų ir pianistų Ezio Bosso, egzotiškasis arfos virtuozas Javieras de Maistre, vunderkindas dirigentas Constantinas Orbelianas, garsusis trombonistas, pučiamųjų guru Christianas Lindbergas, garsiausio pasaulyje „Kronos“ kvarteto įkūrėjas Davidas Harringtonas ir kitos pasaulinio garso asmenybės.

„Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ – kas antrą sekmadienį 21 val. per LRT Kultūrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)