Pastaruosius metus moteris su dviem dukromis - 22-ejų Greta, ir 17-os Klaudija gyvena ir dirba Londone. Įsimylėjusi ir labai laiminga – taip šiandien galima būtų apibūdinti Egliją. Moteris sako, kad tik dabar, po persikėlimo į Angliją praėjus metams, jaučiasi rami, atsipalaidavusi, jai nebereikia skaičiuoti kiekvieno cento, nebereikia ko nors vaidinti ar apsimetinėti.

„Pagaliau galiu būti savimi, nesulaukdama aplinkinių patyčių ir smerkiančių žvilgsnių“, - sakys Eglija. Ir pagaliau ji papasakos ne tik tai, kodėl gyvenimas Lietuvoje tapo nepakenčiamu, kodėl pažadėjo sau niekada neprasidėti su lietuviais vyrais, bet ir apie šiltus jausmus gerokai vyresniam mokslininkui, paskatinusiam persikelti gyventi į Londoną.

Eglija papasakos, kad ją emigruoti paskatinęs vyras, pasiturintis filosofijos mokslų daktaras - tikra mokslo žvaigždė iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Jis man labai daug padėjo ne tik savo palaikymu, bet ir finansiškai. Deja, išsiskyrėme, bet likome draugais tuomet, kai susipažinau su Pauliumi“, - pasakos Eglija.

Pasak moters, gyvenimas jai iškrėtė pokštą – palikdama Lietuvą ji pažadėjo niekada neprasidėti su lietuviais vyrais ir tikėjosi, kad kelerius metus trukusi draugystė su mokslininku peraugs į dar rimtesnius santykius. Tačiau pažintis su dešimt metų jaunesniu septynerius metus Anglijoje gyvenančiu odontologu Pauliumi viską apvertė aukštyn kojomis.

„Jei esi vieniša ir netekėjusi Lietuvoje – tai kažkokia tragedija. Vyrai tikisi iš moterų, kad jos ne tik tvarkys namus, augins vaikus, juos popins, bet dar ir uždirbs pinigų bei atrodys nepriekaištingai. Čia, Anglijoje – visai kitaip“, - neslėps Eglija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)