Du sūnus – trejų metukų Džiugą ir devynmetį Vėją – auginanti Eglė jau kuris laikas vis daugiau dėmesio skiria šeimos mitybai. Į valgiaraštį ji stengiasi kaskart įtraukti daržovių, bet nevengia ir mėsos produktų: „Mano vyras beprotiškai skaniai gamina kepsnius ir kitokius patiekalus, tad jų atsisakyti negaliu. Tiesiog stengiuosi šiek tiek riboti – nevalgau mėsos kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei.“

Iš televizijos ekranų žiūrovams jau gerai pažįstama TV3 laidos apie įžymybes „VIP“ vedėja šįkart pati tapo viešnia sveikatingumo laidoje „Mitybos balansas“. Prie pietų stalo su Vlada Musvydaite moteris atviravo nesilaikanti dietų ir jas vertinanti gan atsargiai.

„Manau, kad tai yra didelė problema. Ypač kalbant apie paneles iki aštuoniolikos ar dvidešimties metų. Esu gvildenusi ne vieną idėją, kad parodyčiau, jog ne tik labai lieknos panelės yra gražios, – jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Mitybos balansas“ kalbės šviesaus atminimo maestro Vytauto Kernagio dukra. – Apskritai, kai žvelgi į veidrodį, reikia stengtis įžiūrėti ne savo minusus, o pliusus. Tuomet ir diena prasidės daug smagiau.“

Pirmąkart per laidos „Mitybos balansas“ gyvavimą V. Musvydaitė ir jos viešnia pietavo itin lengvai. Moterys suvartojo vos po 300 kilokalorijų. Nepaisant to, jos liko ištikimos pagrindinei taisyklei: viską, ką suvalgei, privalai sudeginti. Šįkart Vlada ir Eglė jėgas išbandė valandos trukmės grupinėje pilateso treniruotėje.

Sportas E. Kernagytei nesvetimas: pavasariop ji imasi bėgimo, yra lankiusi jogos treniruotes, o pastaruoju metu kartais atlieka pratimus namie. Jauna mama išduoda per antrojo nėštumo laikotarpį priaugusi daugiau kaip dvidešimt kilogramų, tačiau netrukus po gimdymo visų dvidešimties sėkmingai atsikračiusi.

Eglė jaučia silpnybę saldumynams. Jos namuose šaldytuvo turinį įvertinęs laidos konsultantas Lietuvos sporto universiteto mitybos specialistas Artūras Sujeta atkreipė dėmesį į šaldiklyje aptiktas dideles ledų pakuotes. Anot dietologo, smaližiai turėtų žinoti, kad ne tik ledus, bet ir kitokius produktus, sykį atšildytus, vėl, antrą ir trečią kartą, dėti atgal į šaldymo kamerą – nesveika. E. Kernagytė į šią pastabą juokais replikavo: „Vadinasi, atsidarius kibirą ledų, jį reikia iškart ištuštinti iki dugno.“

Mitybos specialistas žiūrovams taip pat paaiškins, kodėl neverta rinktis rūkytų mėsos gaminių vakuuminėse pakuotėse. Be to, panorėjusieji gyventi sveikiau sužinos, kad tinkamos mitybos pagrindas – daržovės ir vaisiai. Kasdien reikėtų sukrimsti bent po vieną obuolį, naudinga valgyti vynuoges ir bananus. Žiemą, kai rudens gėrybės pabrangsta, galime rinktis džiovintus vaisius. Jų energinė vertė labai didelė, pakanka valgyti ir ne po daug.

Šeštadienį 10.00 val. per TV3 „Mitybos balanso“ žiūrovai taip pat pamatys, kaip E. Kernagytei sekėsi mokytis šliuožti su snieglente. Tuo metu V. Musvydaitė pateiks šūsnį įspūdžių iš Austrijos, kur ji neseniai viešėjo ir klausėsi kalnų slidinėjimo instruktoriaus pamokymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)