Visoje šalyje įvestas karantinas sukėlė nemenkų sunkumų pramogų pasaulio atstovams, mat teko atšaukti ilgai planuotus renginius, pasirodymus, koncertus. Užsidaryti kuriam laikui teko ir Deivido Meškausko vardo šokių studijai, tad žinomas šokėjas šiuo metu daug daugiau laiko praleidžia namuose kartu su mylimąja, aktore Ineta Stasiulyte bei dukrele Frėja, rašoma pranešime spaudai.

„Mes, kaip ir visi kiti, karantino laikotarpiu leidžiame laiką namuose. Į viešumą stengiamės eiti kaip įmanoma rečiau, daugiau skiriame dėmesio vienas kitam šeimoje. Taip pat atliekame ir tam tikrus nepadarytus ar užmirštus ūkio, buities darbus, kurių anksčiau nespėdavome padaryti“, – laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakojo Deividas.

Karantinas sužadino ne tik Deivido kūrybiškumą planuojant bendrus užsiėmimus ir žaidimus su namiškiais, bet ir didelę aistrą kulinarijai. Tiesa, maistą jis labiausiai mėgsta ruošti kepsninėje ir save gali vadini tikru grilio meistru, kuris šeimą patiekalais lepina net kelis kartus per savaitę.

„Aš Inetai visada sakiau, kad pamirštų tą orkaitę, nes kepsninėje gimsta tikri kulinariniai stebuklai. Tikras mano favoritas – keramikinis grilis. Jeigu anksčiau jį kurdavau kas trečią dieną, tai dabar, karantino metu, galima sakyti, kad jo nekuriu kas trečią dieną“, – laidoje pasakos Deividas.

Laidoje „Virtuvės istorijos“ per atstumą nusifilmavęs D. Meškauskas ne tik įvertino laidos vedėjos Ilonos Juciūtės-Čibirkienės bei kulinaro Dilano Dampella Gamage ruoštus patiekalus, bet ir pats pademonstravo savo sugebėjimus suktis prie griliaus – pagamino rytietiškus vištienos iešmelius.

„Šie rytietiški vištienos iešmeliai yra itin mėgstami mūsų šeimoje ir ne kartą įvertinti visų draugų. Gaminimo procesas yra itin paprastas, todėl kviečiu jį išbandyti, kol visi laiką leidžiame saugiai savo namuose. Na, o svarbiausia, būkite sveiki!“, – receptu dalinosi Deividas.

Rytietiški vištienos iešmeliai pagal Deividą Meškauską

Patiekalui reikės:

1 kg vištienos filė;
0,5 stiklinės sojos padažo;
2 v. š. ryžių acto;
125 g rudojo cukraus;
2 v. š. vandens;
1 a. š. smulkintų svogūnų;
1 a. š. kukurūzų krakmolo;
1 a. š. smulkinto imbiero;
2 a. š. smulkinto česnako;
1 a. š. česnako granulių;

Sezamo sėklų ir svogūnų laiškų papuošimui.

Į keptuvę pilame soją, ryžių actą, rudąjį cukrų, vandenį, suberiame smulkintus svogūnus, kukurūzų krakmolą, česnako granules, smulkiai tarkuotą imbierą ir česnaką. Kaitiname viską neaukštoje temperatūroje, nuolat maišant, kol padažas sutirštės.

Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pagardiname pipirais ir apliejame padažu. Taip paruoštą mėsą sumauname ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių ir kepame kepsninėje 180°C ant netiesioginės kaitros 15-20 min. Iškeptą vištieną patiekiame apibarstę sezamo sėklomis ir pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)