Linksmą spėliojimų maratoną „What's My Line?“, studijoje užkuriantį tikrą aistrų katilą, pirmą sykį pamatė amerikiečiai – dar 1950 metais. JAV radijos ir televizijos transliuotame žaidime dalyvavo legendiniai aktoriai Marlonas Bando, Marlene Dietrich, dailininkas Salvadoras Dali, o detektyvo kėdę išbandė ir lietuvių kilmės Holivudo aktorė Rūta Lee.

Net 25 sezonus Amerikoje rodyta laida triumfo žygį tęsia užsienyje - iki šiol ji rodoma daugiau nei dešimtyje šalių.

Šioje ypač linksmoje laidoje 4-ių garsenybių komisija (laidos „detektyvai“), padedami vedėjo, stengiasi įminti su jais žaidžiančio varžovo profesiją, hobį ar asmeninį pasiekimą.

Į visus klausimus galima atsakinėti tik „taip“ arba „ne“, o kiekvienas komisijos narys gali klausinėti, kol negauna neigiamo atsakymo. Pasigirdus „ne“, ėjimas pereina kitam komisijos nariui. Žaidimas baigiasi, kai atspėjama svečio profesija ar tapatybė arba komisija gauna 10 neigiamų atsakymų, taip pat, jei baigiasi laikas.

Be eilinių varžovų, kiekvienoje laidoje dalyvauja ir paslaptingasis svečias – įžymus žmogus, pakviestas apgauti komisijos. Jos narių akys užrišamos, o garsenybės balsas gali būti iškraipomas...

Dabar ši laida tituluojama ilgiausiai geriausiu eterio laiku transliuotu žaidimu pasaulio televizijų istorijoje. Artėjant jos debiuto 60-mečiui, tris „Emmy“ apdovanojimus laimėjęs žaidimas nuo spalio 12 laidos bus rodomas ir per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Žaidimo vedėjas ilgametis radijo stoties „Radiocentras“ laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius, ne vienerius metus nardantis ir televizijos vandenyse.

Azartiškas žaidimas „Kas tu toks?“ per „Lietuvos ryto“ televiziją nuo spalio 12 d. kiekvieną darbo dieną 20.10.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją