„Laidose pasakosime apie daugiavaikes šeimas, šeimas, globojančias vaikus, susikūrusias šeimynas , vaikų dienos centrus, žmones, savo asmenine iniciatyva galinčius būti puikiais pavyzdžiais kitiems. Mūsų tikslas – surasti ir parodyti kaip bendruomenės turi ir gali pasirūpinti vaikais. Tiek gyvenančiais globos namuose, tiek sunkiomis sąlygomis gyvenančiose šeimose“, - sako laidos vedėja Daiva Tamošiūnaitė.

Kūrybinė grupė važinės po Lietuvos miestus ir miestelius, ieškodama įkvepiančių istorijų, sektinų pavyzdžių ir kvies dalintis gerąja patirtimi.

Pirmasis miestas, kurį aplankė laidos kūrybinė grupė – Utena. Užpaliuose įsikūrusi „Šv. Teresės šeimyna“, kurios steigėjai Jūratė ir Eugenijus Keraminai, šiuo metu augina net 13 vaikų. Prieš 18 metų, jau patys turėdami savo 4 vaikus, pasitarė ir nutarė, kad šilumos , meilės užtektų ir didesniam būriui mažylių. Įsikūrė nebeveikiančio vaikų darželio pastate , kurį savo namais šiandien laiko 23 jau užauginti ar dar globojami vaikai.

„Po pokalbio susėdus visiems prie stalo, skanaujant mamos Jūratės keptą duoną, darytą varškę, spaustą sūrį, apima nepaprastas gerumas… Matai vaikus, kabinančius šaukštais ką tik išsuktą medų, varvinančius jį ant sūrio ir suvoki kokią saldžią vaikystę jie turi. Viena globotinė, ką tik baigusi tarnybą Klaipėdos dragūnų batalione, sulaukusi pilnametystės pasiprašė leidimo turėti globėjų Keraminų pavardę. Iš tikrųjų jie visi, jau suaugę, jau su savo vaikais, užsukantys į šeimyną, jaučiasi šios šeimos dalimi. Keraminų šeimos dalim“, - pasakoja Daiva.

Utenos „Vaiko ir šeimos gerovės centras” dar prieš metus vadinosi „Vaikų globos namais”. Su tuo, ką sukūrė šaunieji uteniškiai, kaip organizavo vaiko globos sistemą, verta susipažinti: kaip gyvena globojami vaikai centre įsikūrusiose trijose šeimynose ir mamos , kurioms šiandien reikalinga pagalba.

Lina Gedmintienė, Vilniaus vaikų dienos centro „Duok ranką” vadovė ir laidos „Už vaikystę” kelionių organizatorė sako: „Man labiausiai gaila, kai šalia vaiko nėra žmogaus. Tad mūsų laidos tikslas - parodyti tuos žmones, kurie sugeba atsidavusiu darbu ir mylinčia širdimi pakeisti ne vieno vaiko gyvenimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)