Antroje laidoje vėl triumfavo choras iš Kauno. Praėjusios laidos lyderis Raigardo Tautkaus vadovaujamas Kauno choras nutarė niekam šios pozicijos neužleisti. Anot komisijos, jų „Carmina Burana“ skambėjo fantastiškai, fanatiškai, fantasmagoriškai ir buvo verta 39 balų.

Šis rezultatas labai nudžiugino klaipėdiečius, mat tiek pat už savo teatrališką pasirodymą pelnė ir jie. Po dviejų laidų šie du chorai komisijos buvo įvertinti identiškai. Žiūrovai pirmenybę atidavė kauniečiams.

Šį savaitgalį chorai dainavo ištraukas iš operų, operečių ir miuziklų. Skambėjo kūriniai iš Andrew Loydo Weberio pasaulinį pripažinimą pelniusių darbų „Operos Fantomas“, „Katės“ , „Evita“, „Jėzus kristus Superžvaigždė“. I.Kalmano „Monmartro žibuoklė“, K.Orffo „Carmina Burana“, Eltono Johno „ The Gods Love Nubia“, miuziklo „Muzikos garsai“ daina „Gama“ ir kiti kūriniai.

Dauguma kolektyvų su savo chorvedžiais priešakyje sujauktus didžiosios studijos užkulisius išmainė į gerokai jaukesnę televizijos kavinę ir konkurentų pasirodymus stebėjo dideliame ekrane.

Nors kiekvienas choras daugiausia bendravo tarpusavyje, priešiškumo konkurentams nesijautė. Klaipėdos ir Vilniaus chorų merginos draugiškai aptarinėjo repeticijų specifiką ir klausinėjo vienos kitų, kiek kūrinių „į priekį“ jau yra surepetavusios.

„Jei dar kartą patirsiu tokį fiasko kaip praėjusią savaitę, matyt, reiks trauktis iš projekto, tokios gėdos daugiau nepajėgsiu ištverti“, – susijaudinusi kalbėjo Vilniaus purpurinio choro vadovė Irena Starošaitė. Užkulisiuose jos pasirodymą ekrane įdėmiai stebėjo kritiškasis jos vyras Žilvinas Žvagulis.

Po choro pasirodymo lengviau atsiduso visi – techninių nesklandumų lemtas prastas debiutas buvo užmirštas. Balų maksimumas iš komisijos už vientisai ir galingai nuskambėjusią E.Johno kūrinio lietuvišką versiją „Visada yra namai“ (tekstas Erikos Drungytės). Šis choras laimėjo ir DELFI skaitytojų savaitės simpatijų prizą.

40 balų ir katėms bei katinams iš Panevėžio. Jų atliktas “Memorys” iš miuziklo “Cats” nepaliko abejingų. Lyg kerštaudama praėjusioje laidoje už dominavimą ją kritikavusiai Rūtai Ščiogolevaitei, ši kartą chorvedė Mia pasirinko scenos ariengardą, pagrindinę vietą užleido savo choro solistams.

Pirma vieta – Raigardas Tautkus ir Kauno choras
Antra vieta – Deivis ir Klaipėdos choras
Trečia vieta – Mia ir Panevėžio choras
Ketvirta vieta - Edmundas Seilius ir Marijampolės choras
Penkta vieta – Irena Starošaitė ir purpurinis Vilniaus choras
Šešta vieta – Sasha Song, Evelina Anusauskaitė ir Šiaulių choras
Septinta vieta – Eglė Jurgaitytė ir raudonas Vilniaus choras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją