Kiekvienas žiūrovas, per paramos koncertą „Pasidalinkim“ paaukojęs bent penkis litus, padės vieną šeimą išmaitinti visą savaitę - taip skelbė LNK prieš koncertą. Koncertui besibaigiant buvo paaukota daugiau, nei pusė milijono litų (523 677 Lt). Tačiau tai - ne viskas. Aukoti galima ir internetu - neribotą sumą.

„Dėkoju visiems Lietuvos žmonėms, kurie neliko abejingi alkstantiems. Tai tikras Kalėdų stebuklas“, - sako „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

„Mūsų žiūrovai prieš didžiąsias šventes teisingoje vietoje padėjo kablelį frazėje: „Pasidalinti negalima laukti“. Jų šventės tapo prasmingos, - sako vienas koncerto vedėjų Rolandas Vilkončius.

Renginyje be atlygio koncertavo „Pop Ladies“, Smaragdinis ir Božolė chorai, Violeta ir Vilius Tarasovai, Merūnas, „Čilinam“, Andrius Butkus, Marius ir Irūna, Česlovas Gabalis, Evelina Anusauskaitė ir Ruslanas Kirilkinas, Birutė Dambrauskaitė ir Radži, „Studentės“, Vaida Genytė, Stasys Povilaitis, Katažina, Deivydas Zvonkus, Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras. Nei vienas atlikėjas nepareikalavo už pasirodymą nei lito, o, pavyzdžiui Ruslanas Kirilkinas koncertui pasiruošė savo lėšomis nuo A iki Z - net apranga pasirūpino pats.

Daugumos atlikėjų stiliumi rūpinosi Agnė Jagelavičiūtė. Tai tapo neblogu paįvairinimu LNK eteryje, mat iki šiol žvaigždes puošdavo dizaineris Ruslanas Rybakovas. Šįkart įžymybės scenojeatrodė subtiliai, skoningai ir kerėjo ne tiek blizgesiu, kiek savo artistiniu žavesiu.

Dalis atlikėjų koncertavo ne „Ūkio banko arenoje", o ant ledo. Tam ryžosi „Studentės". Apie jų vargus besiruošiant šiam numeriui skaitykite ČIA. Taip pat ant ledo pasirodė Nerijaus Juškos, Mariaus Jampolskio ir Irūnos Puzaraitės trio.

Miai, Česlovui Gabaliui, Merūnui Vitulskiui, Egidijui Sipavičiui ir kitiems ždainavus grupės „Queen" kūrinį „Show must go on", salėje koncertą stebėjusi publika nusprendė atsitoti - taip neblogai atlikėjų lūpomis suskambėjo šis kūrinys.

Tai jau antras didelis paramos projektas, kurį šiemet transliuoja LNK. Spalį LNK organizavo koncertą „Už vaikystę“, per kurį organizacijai „Gelbėkit vaikus“ žiūrovai suaukojo per 360 tūkstančių litų. Šįkart, regis, rezultatai bus dar geresni - didžiulės sumos suaukotos vos per pusantros eterio valandos.

Portale DELFI - pirmosios koncerto nuotraukos. Galeriją nuolat pildome!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)