Prie sienos su Baltarusija lietuvių autobusą pasitiko kortežas su milicijos automobiliais. Mūsų atstovus „Vaikų Eurovizijoje“ jis lydės iki Minsko. Pasak delegacijos vadovo Audriaus Giržado, kol kas organizatoriai dalyviams rodo išskirtinį dėmesį. Pavyzdžiui, atvykęs į Baltarusijos ambasados konsulinį skyrių dėl vizos ir pasakęs, kad vyksta į „Euroviziją“, reikiamus dokumentus gavo išimties tvarka – per 15 minučių.

Iš trečio karto nacionalinę atranką laimėjęs Bartas tikino, kad jaudulio nejaučia, o pasirodymu būtų patenkintas, jei patektų į pirmąjį penketuką. „Esu optimistas, tikiu sėkme ir nė kiek nejaučiu baimės pasirodyti didelei auditorijai. Tai, kad dainuosiu pirmas taip pat gerai. Mažiau žilų plaukų senatvėje turėsiu“, - linksmai nusiteikęs kalbėjo vaikinas.

Bartui teks varžytis su trylika dalyvių. Savo favoritų jis neįvardino, anot jo, visi yra stiprūs ir rimti konkurentai.

Pirmą kartą į Baltarusijos sostinę vykstantis jaunuolis tikisi, kad susikalbės anglų kalba, nes rusų nemoka. Viešbučio kambaryje jis gyvens su „eurovizinės“ dainos „Oki – doki“ muzikos autoriumi Arvydu Martinkėnu-Vudžiu. „Džiaugiuosi, kad ne su tėvais. Bus ramiau“, - juokavo vaikinas.

Beje, prie delegacijos prisijungė ir dar du buvę „Kelio į žvaigždes“ dalyviai – Dūmas ir Grūdas. Pastarasis atliks operatoriaus funkciją, o Dūmas, kaip pats sakė, - talismano.

Lapkričio 20 dieną įvyksianti „Vaikų Eurovizija“ - aštuntoji. Konkursas vyks 2010 metų pradžioje duris atvėrusioje Minsko arenoje, kuri renginio metu talpins apie 10 tūkstančių žiūrovų.

Lietuva po metų pertraukos konkurse dalyvaus trečią kartą. 2007 metais Lina Joy užėmė 13 vietą, po metų Eglė Jurgaitytė buvo trečia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją