Deja, taisyklės šiandien ne visiems palankios – projektą turėjo palikti jau antroji pora. Ant šou parketo nebegrįš dainininkė Monika Marija ir profesionalus šokėjas Justinas Mejeris-Ustin.

Praėjusį kartą su šou atsisveikinti turėjo verslininkė Eskedar Maštavičienė ir jos partneris, profesionalus šokėjas, Vykintas Širmas.

Šiemet žiūrovus savo pasirodymais taip pat džiugina muzikos atlikėjai, dainininkai Monika Linkytė, Vaidas Baumila, Monika Marija, LRT sporto žurnalistė Dovilė Šeduikytė, floristas-dekoratorius Edgaras Vegys, dainininkė ir aktorė Kristina Radžiukynaitė-KaYra, aktorius, prodiuseris Dovydas Laukys, LRT radijo laidų ir renginių vedėjas Richardas Jonaitis, aktorė, fotografė Jovita Balčiūnaitė, stilistas Joringis Šatas, aktorius Arnoldas Eisimantas.

Šokių žingsnelius jiems perprasti padeda profesionalūs šokėjai Katerina Voropaj, Edvinas Belousovas, Eglė Bertulytė, Rolandas Beržinis, Melisa Valinovič, Rafal Narkevič, Viktorija Šeinker-Vika, Justas Girdvainis, Ieva Konopliovaitė, Ieva Brigita Riepšaitė ir Justinas Mejeris-Ustin.

Šokių projektą veda Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas jaunesnysis. Na, o porų pasirodymus vertina komisija, kurioje – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas, 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė, triskart Europos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas Justas Kučinskas ir pasaulio bei Europos Lotynų Amerikos šokių taurės laimėtoja Eglė Visockaitė.

Dalyvių pasirodymus vertina ne tik profesionali komisija, bet ir žiūrovai, kurie savo palaikymą gali išreikšti skambindami arba rašydami trumpąsias žinutes. Kiekvienoje laidoje komisijos ir žiūrovų skirti balsai sudaro po pusę galutinio poros įvertinimo.

Projekto eiga ir komentarai

Pirmieji ant parketo užlipo aktorius Arnoldas Eisimantas ir profesionali šokėja Ieva Konopliovaitė, komisijai ir žiūrovams pristatę rumbą.

„Žinau, kad jaudinotės, tai ir matėsi ant parketo. Vistiek šokis buvo labai gražus, tačiau tai buvo Ievos šokis“, – šokį komentavo komisijos narė E. Visockaitė

„Arnoldai, šiandien turiu pabrėžti, kad Ieva jus užgožė ant parketo. Ne tik kaip šokėja, bet ir emociškai. Aš norėčiau matyti kiek įmanoma labiau lygiaverčius partnerius“, – nuomone dalijosi L. Chatkevičiūtė.

Tuo tarpu porai ruošti šokį padėjęs garsus režisierius Donatas Ulvydas gyrė profesionalią šokėją Ievą už dar vieną talentą. „Be penkių minučių aktorė“, – sakė jis.

Antrieji į ugningą kovą stojo juodais odos drabužiais vilkintys dainininkė Monika Marija ir profesionalus šokėjas Justinas Mejeris-Ustin.

„Monika Marija, jūsų choreografija daro įspūdį, jūs negalit likti nepastebėti. Tačiau šiam jūsų apsiaustui sakau – ne. Per jį nemačiau, kaip kalba jūsų kūnas“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Mane žavi jūsų nusiteikimas kiekvienam šokiui pasirengti kaip mažam spektakliui. Tačiau aš sutinku su Lina – pasigedau pamatyti, kaip juda jūsų kūnas“, – komentavo J. Kučinskas.

„Pasadoblio atmosfera ir charakteris jūsų šokyje tikrai buvo. Tačiau daugiau turėtų kalbėti jūsų rankos, kūno linijos“, – sakė E. Visockaitė, poros šokį įvertinusi šešiais balais.

Paskui šokių aikštelėje aistringą tango pademonstravo aktorius bei prodiuseris Dovydas Laukys ir profesionali šokėja Melisa Valinovič.

„Dovydas vedė moterį. Iš tiesų vedė. Tai yra pramoginių šokių esmė“, – porą sveikino J. Kučinskas.

„Tai buvo pats tangiškiausias tango iš mano matytų išvis projektuose. Aukštasis pilotažas, nežinau, kaip jums tai pavyko“, – pasidžiaugė E. Visockaitė, skyrusi porai dešimtuką.

„Dovydai, tu vedei ir Melisą, ir save. Jūsų šokyje žavėjo vientisumas ir abiejų partnerių lygiavertiškumas. Tačiau vienas momentas silpnesnis – muzikalumas, šokant tango“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

Spalvingomis sportinėmis aprangomis pasipuošę atlikėja Monika Linkytė ir profesionalus šokėjas Rolandas Beržinis džaivo žingsneliu pademonstravo užvedančią rytinę mankštą.

„Džaivas – ne visiškai toks šokis, kokį aš čia mačiau. Jūs straksėjote kaip du varliukai. Tačiau, pavyzdžiui, svingo elementų mes visai nematėme“, – komentavo E. Visockaitė.

„Monika, sukūrei puikią nuotaiką ant parketo. Tačiau atkreipčiau dėmesį, kad labai svarbu šokyje yra ir detalės: kaip sudėlioti savo žingsnius, rankas“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Aš vis dar esu šokiruotas Manto šortų, – juokėsi J. Kučinskas, o paskui, į porą pasikvietęs komisijos narę Eglę, pademonstravo Monikai ir Rolandui džaivo žingsnelių pavyzdį.

Romantiška nuotaika užbūrė floristas-dekoratorius Edgaras Vegys ir profesionali šokėja Katerina Voropaj.

„Šaunuolis, Edgarai. Jūs sušokote labai gražų, švarų ir tvarkingą valsą. Bravo“, – kalbėjo E. Chatkevičiūtė.

„Aš esu sužavėta jūsų pasirodymu. Jūs dviese labai tikote šiam šokiui. Aš mačiau, kiek į tai buvo įdėta darbo. Šiandien jūs esate mano favoritai“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė, porai skyrusi devynis balus.

Paskui šokį pademonstravo stilistas bei prekės ženklo įkūrėjas Joringis Šatas ir profesionali šokėja Viktorija Šeinker-Vika. Vieną repeticijų ant ledo praleidusi pora komisijai pristato pasadoblį.

„Turėjau bėdų atpažinant, kokį šokį jūs šokate“, – kritikuodamas muzikos pasirinkimą kalbėjo J. Kučinskas.

„Joringi, laikysena lygiai pusę šokio buvo gera. Kai prasidėjo finalinė dalis, tu pamiršai apie savo išorę, įsigilinai į vidinę būseną“, – kalbėjo L. Chatkevičiūtė.

Karštą tango pristatė aktorė bei fotografė Jovita Balčiūnaitė ir profesionalas šokėjas Rafal Narkevič, šokiui pasirinkę lietuvišką „Solo Ansamblio“ dainą „Tai yra moteris“.

„Tango – labai aistringas šokis. Ir aistros čia buvo. Nežinau, kiek tai patiko jūsų vyrui, bet man labai patiko“, – pastebėjo E. Visockaitė.

„Šis šokis pavyko. Tai buvo vienas iš geriausių jūsų šokių šiame projekte“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Tango yra tas šokis, kuris užgimė kartu su muzika. Jūs pasirinkote kažką visiškai kitokio. Tai gali būti pavojinga, bet labai įdomu“, – kalbėjo J. Kučinskas.

Žaismingai audringo poros gyvenimo spektaklį savo šokyje atvaizdavo dainininkė ir aktorė Kristina Radžiukynaitė ir profesionalus šokėjas Justas Girdvainis. Porai ruošti šokį padėjo aktorė Ineta Stasiulytė su mylimuoju, šokėju Deividu Meškausku. „Yra toks jausmas, kad iš jų gausis tokia šeima kaip mūsų“, – po repeticijos prasitarė I. Stasiulytė, D. Meškauską sutikusi irgi šokių projekte.

Na, o komisijos nariai porą gyrė dėl šokio technikos ir nuoširdžių veidų.

„Atrodė, kad jums lengva šokti šitą šokį, o man lengva buvo įsijausti. Vienintelis pastebėjimas – Kristina, labiau išnaudokite savo kojas, kad jos judėtų greičiau“, – patarė E. Visockaitė.

„Buvo gražu. Tai buvo geriausias lig šiol šiame projekte sušoktas džaivas“, – gyrė J. Kučinskas.

„Pagaliau mes pamatėme tikrų tikriausią džaivą, aš jo taip laukiau“, – pasidžiaugė L. Chatkevičiūtė.

Atlikėjas Vaidotas Baumila ir jaukią pižamos tipo aprangą pasirinkusi profesionali šokėja Ieva Brigita Riepšaitė žiūrovams pristatė fokstrotą.

„Tai buvo švarus, gražus fokstrotas. Šokyje galbūt norėtųsi daugiau tėkmės, kad jis tiesiog skrietų ant parketo. Ir pagalvokite, koks šis šokis būtų geras, jeigu jūs būtumėte tinkamai apsirengę“, – vėl šokėjų aprangą pastebėjo J. Kučinskas.

„Jūsų meistriškumo nepaslėpsi. Tik aš šiam šokiui palinkėčiau labiau įsijausti į atmosferą, kurią jūs norėjote mums parodyti: tingus poros rytas“, – pastebėjo E. Visockaitė.

„Galite šokti su pižamomis, galite ir nuogi, tai nenuslėps fakto, kad jūs puikiai šokate fokstrotą“, – komentavo L. Chatkevičiūtė.

LRT radijo laidų bei renginių vedėjas Richardas Jonaitis ir profesionali šokėja Eglė Bertulytė žiūrovus pakvietė į 1970-uosius metus, savo sambai pasirinkę ryškiaspalvius drabužius ir lietuvių estrados muziką.

„Man sutraukė žandų raumenis besišypsant. Šita stilistika jums be galo tiko. Net jūsų klaidos atrodė taip žavingai, kad norėjosi jas atleisti“, – kalbėjo E. Visockaitė.

„Ir apranga puiki – priminėte Jūratę ir Česlovą Norvaišas. Tobulėjimas labai puikiai matosi“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

LRT sporto žurnalistė Dovilė Šeduikytė ir profesionalus šokėjas Edvinas Belousovas pagal itin jautrią Bjelle dainą „Brolužis“ sušoko valsą. Nors skyrė aukštus balus, visiems komisijos nariams užkliuvo Dovilės žingsnelių „kietumas“.

„Šįkart atleidžiu, bet tai bus paskutinis kartas“, – rėžė L. Chatkevičiūtė, poros paprašiusi dar kartą parodyti pagrindinį valso žingsnelį.

„Aš suprantu, Edvinas suka greitai ir negailestingai. Kaip pora jūs atrodote labai gražiai, tačiau Dovilei reikia minkštinti kojas“, – patarė J. Kučinskas.

„Dovilė Vienos valsą sušoko šiek tiek buratiniškai. Tačiau tai buvo stiprus šokis ir jis mane paveikė, o tai atsitinka retai“, – kalbėjo E. Visockaitė.

„Delfi“ skaitytojai taip pat galėjo išsakyti savo nuomonę, pažymėdami, kas, jų manymu, turėtų palikti projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)