Šiandien Vladas Baranauskas gyvena ramų šeimyninį gyvenimą Princų viešpatavimų laikus menančiame didžiuliame name Šiaulių centre. Įėjimą į Vlado Baranausko namus puošia Al Kaponės portretas. Namų sienos nukabinėtos kolekciniais paveikslais. Kambariai apstatyti antikvariniais baldais.

Svetainės langai – vitražiniai. Namo rūsyje – asmeninė Vlado Baranausko sporto salė. Milžiniškame 780 kvadratinių metrų name Baranis gyvena su dvidešimčia metų jaunesne žmona.

„Labai stipri moteris yra mano žmona, vaikų mama. Jinai teisininkė. Aš klausau šiuo metu jos. Jinai galva – aš kaklas“.

Šie prabangūs namai mena ne tik ištaikingas Princų puotas, bet ir žiaurius įvykius – nuosavo namo kieme į Vladą Baranauską buvo pasikėsinta.

Žudikas Baranio laukė prie namų durų: „pusę keturių ryto, rakinu duris... ir pasipylė šūviai. Šaulys gerai buvo apsiginklavęs. Prisitaisęs peilius, prisitaisęs makarovus“ – antrą pasikėsinimą KK2 laidos žurnalistams prisiminė Vladas Baranauskas. Viso į Baranį buvo pasikėsinta tris kartus.

Paskutinį kartą – kavinėje Šiaulių centre.

Tuomet į „princą“ susmigo septynios kulkos. Tačiau Baranauskas ne tik išgyveno, bet ir pagavo savo užpuoliką. Ir stipriai jį sužalojo – išlupo akį: „ Aš mamai nesakiau, savo žmonai nesakiau, kad aš pašautas. Sakau mama – greičiau kviesk greitąją. Sako kas tau yra? Sakau akį turiu rankoj. Kokia akį? Sakau tam žmogui yra blogai“.

Vladas Baranauskas Šiauliuose garsėjo milžiniška fizine jėga. Vyras buvo daugkartinis imtynių čempionas. Net buvo kviečiamas į Lietuvos futbolo rinktinę. Palaikė ryšius su garsiais Lietuvos ir užsienio sportininkais. Per vieną kelionių į Jungtines Amerikos valstijas Baranis atsidūrė prie vieno stalo su boksininku Maiku Taisonu: „atsivežėm gėrimų. Nu ir ką sėdime, televizoriu tokį didelį žiūrime. Sakau Taisonui: please drink vodkę. Nu pora žodžių „ingliš“ mokėjau, antrą vidurinę baigiau Šiauliuose su anglų kalba pastiprinta. Išgėrėme po truputėlį, o Taisonas jau buvo po kalėjimo, po to išprievartavimo. Buvo kietas, dar dalyvavo“.

Išskirtinis interviu su Vladu Baranausku – Baraniu, ekskursija po auksinius Šiaulių Princų laikus ir dabartinius skandalus – antradienį 19 valandą 30 minučių per KK2.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)