Pirmajame „Auksinio proto” finaliniame žaidime žaidžiantis 57 metų ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytojas Juozas Granskas į finalą pateko nugalėjęs savo kolegas – kitų Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstytojus.

„Norėčiau nukeliauti į Naująją Zelandiją, – sako ramiu ir užtikrintu žaidimu pasižymintis kaunietis ir išdėsto, kodėl jį žavi ši šalis. – Gamta, neįprastos augalų ir gyvūnų rūšys, kraštovaizdžiai, nematytas pietų pusrutulio dangus. O ir kiviai man labai skanūs, – juokiasi dėstytojas. – Būtų Naujoji Zelandija arčiau, jau gal būčiau nukeliavęs.”

Vieną populiariausių tarp „Auksinio proto” finalininkų šalių – Australiją – rinktųsi ir jauniausias finalinių kovų dalyvis – aštuoniolikmetis moksleivis iš Panevėžio Tautvydas Karvelis.

„Labiausiai norėčiau nukeliauti į Australiją, – svajoja vaikinas. – Kodėl? Graži šalis, joje pilna įvairiausių tai vietai būdingų augalų ir gyvūnų, kurių jokiame kitame žemyne neišvysi. Šios šalies gamta yra nuostabi – žiūrėdamas kokius nors Australijoje filmuotus kino filmus, tiesiog gėriuosi šia šalimi.”

Ameriką kaip savo svajonių šalį įvardija dar vienas pirmojo „Auksinio proto” finalo dalyvis – Ugnius Antanavičius. 25 metų redaktorius iš Panevėžio mano, kad ten yra labai daug ką pamatyti ir nusijuokia: „O kokia gali būti dar svajonių šalis jei ne Amerika?”

Egzotiškus kraštus laimėję „Auksinio proto” pagrindinį prizą rinktųsi ir kiti trys finalininkai. Vilnietė Rūta Laumelytė-Petrauskienė labiausiai norėtų nukeliauti į Ramiojo vandenyno salas, pavyzdžiui, į Velykų salą, Havajus arba Bora Borą. „Nes tai tolima ir labai gražu”, – šypsosi 24 metų filosofė.

Būsimasis miškininkas – 22 metų miškininkystės bakalauro 4 kurso studentas Gabrielius Pilkauskas svajoja ir apie Azijos šalis, ir apie Naująją Zelandiją.

„Norėčiau aplankyti Džamu ir Kašmyro šalį. Įdomus savo istorija kraštas, smalsu pamatyti savo akimis dėl ko taip kovoja Indija, Pakistanas ir Kinija. Įdomu, kaip sugyvena vienoje vietoje musulmonai, budistai ir induistai... Sako, kad šios šalies kraštovaizdis – įspūdingas, ypač Kašmyro slėnis. Be to, smalsu pamatyti aukščiausią kalnyną – Himalajus. Traukia ir budistų kultūra „Mažajame Tibete” – Ladakoje, ir islamo bei induistų šventyklos, – vardija Gabrielius. – Taip pat labai norėčiau nukeliauti į Naująją Zelandiją. Sakoma, jei nori pamatyti kaip atrodo rojus, reikia aplankyti šį kraštą. Be to, tai viena labiausiai nutolusių nuo Lietuvos valstybių. Man, miškininkui, labai smalsu patyrinėti užsikonservavusią gyvąją gamtą, kokios niekur kitur pasaulyje neišvysi. Be to, smalsu apskritai pamatyti, kaip atrodo susimaišiusi šiuolaikinė europiečių ir maorių kultūrų valstybė.”

Daug netuščiažodžiaujantis 27 metų teisininkas Augustinas Žemaitis, kurio gyvenimo aistra – kelionės, apie svajonių šalį kalba atsargiai: „Labai sunku išsirinkti vieną šalį... Man patinka Azijos kultūros. Žinau, ką norėčiau pamatyti daugelyje šalių. Kelionės mano esminis hobis – turiu ilgą sąrašą įdomių vietų ir seku galimybes ten nuvykti, t.y., gaudau lėktuvų bilietų akcijas.”

Pastarasis pomėgis nudžiugino „Auksinio proto” vedėją Andrių Tapiną – jis taip pat mėgsta „pašaudyti” internete pigių lėktuvo bilietų.

O štai Andriaus kolega Arūnas Valinskas pirmojo finalo dalyvius ir nudžiugino, ir nuliūdino: finalinių kovų naujiena – prieš superfinalą, į kurį pateks tik po vieną finalinių kovų žaidėją, – bus surengtas priešpaskutinis, paguodos finalas, į kurį pateks antrąją vietą užėmę finalinių kovų dalyviai. Vienas jų išsikovos vietą superfinale. Taigi, šansų laimėti svajonių kelionę lyg ir atsiranda, bet ir konkurentų bus daugiau.

Pokalbiai apie tolimas egzotiškas šalis, žaidėjų jaudulys ir Arūno Valinsko bei Andriaus Tapino klausimai iš visur apie viską pirmiesiems šešiems finalininkams – šį trečiadienį 21.30 val. per LRT televiziją!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)