Šįkart sporto komentatorius Nerijus Kesminas komentuos ne rungtynes, o atsakinės į Andriaus Tapino ir Arūno Valinsko klausimus. Tuo tarpu žaidimą komentuos (cituodami nepamirštamas N. Kesmino „Sparnuotas frazes”) protų sporto komentatoriai Arūnas ir Andrius. „Dalyvauti, žinoma, svarbu, bet ir laimėti visada norisi”, – juokiasi Nerijus. Kaip sporto komentatoriui seksis kovoti su penkiais varžovais, pamatysime trečiadienį 21.15 val. per LRT televiziją..

Pirmojo spalio trečiadienio „Auksinio proto” svečiai – muzikos pasaulyje puikiai žinomas muzikos įrašų kompanijos įkūrėjas Vytautas Juozapavičius-Zenka. Jis – aistringas protmūšių dalyvis, neatsispyręs pagundai sudalyvauti televizijos žaidime. Tačiau konkurentai – ne iš kelmo spirti. Žaidime dalyvaus ryšių su visuomene specialistė, Pasaulio viktorinos dalyvė Brigita Burkauskaitė, pedagogas, buriuotojas ir alpinistas iš Kauno Artūras Jakubčionis, valstybės tarnautojas kultūros paveldo srityje Artūras Stepanovič ir teisininkas su istoriko diplomu Darius Vileišis iš Panevėžio.

Vieniems klausimai, tarkime apie japonų puokščių sudarymo meną arba Selo muzikinį albumą atrodė lengvi, tačiau kitiems jie – klastingi slenksčiai, kurie tapo kliūtimi pereiti į kitą etapą.

Žinoma, „Auksiniame prote” reikia ne tik žinių, bet ir sėkmės. Tarkime, N. Kesminui kolegos parinko temą „Rytai-Vakarai”. Ką ji reiškia, kol žaidimo vedėjai nepasako, niekas nežino. O Nerijus turėjo paskirstyti 20 Andriaus Tapino vardijamų JAV miestų į Rytų arba Vakarų pakrantę.

„Manau, kad jis užsimerkęs prie tų miestų, tarkime, Bostono, Filadelfijos ar Detroito pridėjo po sporto klubą ir nė karto nesuklydo”, – N. Kesmino žaidimą komentavo A. Tapinas. Iki trečiojo žaidimo turo išsilaikiusiems kitiems dviems žaidėjams teko Nobelio premijos laureatai ir graikų bei romėnų dievai. Ar padėjo dievai įveikti konkurentus, pamatysime ir išgirsime šįvakar „Auksiniame prote”.

„Vieni turi proto, o kiti jo neturi. Ir viskas,” – šią garsaus filosofo Mikės Pūkuotuko frazę, nuskambėjusią žaidimo finale, pacitavo intelektinio žaidimo „Auksinis protas” vedėjas Andrius Tapinas, sveikindamas žaidimo nugalėtoją ir kolegą Arūną Valinską. Kas laimėjo penktąjį „Auksinį protą”?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją