Paskutinio vakaro prieš superfinalą metu dalyviai ne tik atliko jiems brangius kūrinius, dalijosi gražiausiais prisiminimais, dovanotais „Auksinio balso“, bet ir prognozavo vieni kitų pergales.

Vaidas Baumila, kuriam pergalę pranašauja ne tik komisija, bet ir „Auksinio balso“ konkurentai, po kūrinio „Bridge over troubled water“ sulaukė daugybės komplimentų: „Jūs esate drąsus žmogus. Nes tik drąsus žmogus pripažįsta savo klaidas ir sunkiai dirba, kad tobulėtų“, – atlikėją gyrė operos primadona Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus. Pats Vaidas prisipažino, jog projekto pradžioje išties pats sau pakišo koją: „Rinkausi kūrinius, kuriuos jau buvau dainavęs. Galvojau, kad atlikdamas gerai pažįstamas dainas nesuklysiu. Tačiau taip sustojau tobulėti, pasirodymai buvo negyvi.“

Tuo tarpu Ruslano Kirilkino pasirodyme nieko seno ar gerai pažįstamo nebuvo – tik praeities jausmai ir išsiskyrimai, kuriuos į naujutėlaitę dainą specialiai Ruslanui sutalpino Sasha Song. „Esu dėkingas Sashai, kad jis mano prašymą išpildė su kaupu“, – po pasirodymo džiaugėsi atlikėjas, su Sasha kuriant dainą pasidalinęs pačiais asmeniškiausiais savo išgyvenimais.

Vilija Matačiūnaitė šįkart labiau sublizgėjo seksualiu įvaizdžiu – komisija negailėjo komplimentų stilistų darbui, tačiau barė vieną projekto lyderių už tai, kad ši nepailsina savo balso: „Norėčiau jus išgirsti dainuojant kantileną. Lyriškos dainos, tikiu, jums leistų išgirsti pačiai save“, – svarstė N.Kazlauskaitė-Kazlaus.
Česlovas Gabalis, kurį komisija jau seniai titulavusi Lietuvos roko karaliumi, susirinko visus dešimtukus ir kolegų spėjimus apie pergalę. Tačiau pats Česlovas savęs nugalėtoju nemato: „Nieko tai nenustebintų ar nepakeistų. Projektą, mano nuomone, turėtų laimėti žmogus, padaręs didžiausią progresą projekto metu.“ Šie Česlovo žodžiai buvo skirti Karinai Krysko-Skambinei, kurią Vaidas Baumila pavadino „projekto šoku“. Ne veltui – „Auksinį balsą“ stebėję žmonės kiekvieno pasirodymo metu galėjo matyti neįtikėtiną Karinos progresą.
„Šio projekto metu jus atskleidėte tokias savybes, apie kurias net nenujautėme. Su tom panom jūs kaip broliškuos kapuos gulėjot, o jūs, pasirodo, esate tikras kareivis“, – Karinos dalyvavimą grupėje „69 danguje“ prisiminė ir už dalyvavimą „Auksiniame balse“ gyrė muzikologė Zita Kelmickaitė.

Ir nors iš 144 tūkstančių žiūrovų balsų daugiausiai atiteko Karinai, deja, bendroje lentelėje ji nusileido Česlovui Gabaliui. Česlovas šeštadienį tapo ir komisijos favoritu, na, o be jo į superfinalą patenka nuolatinių projekto lyderių trijulė: Vilija, Ruslanas ir Vaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)