Šį šeštadienį transliuota "Auksinio balso" laida Lotynų Amerikos ritmų tema. Visi projekte dalyvaujantys atlikėjai turėjo paruošti po vieną pasirodymą.

K. Krysko-Skambinė buvo gana originali ir nesirinko šokti kviečiančio kūrinio - jai artimesnė pasirodė rauda. Basa į sceną žengusi Karina suskaldė komisiją į dvi stovyklas.

Vieni kritikavo Kariną už dirbtinumą, kiti - gyrė už natūralumą, bet visi skyrė aukštus balus. Komisijos nariams nutilus ir dainininkę pašnekinus vedėjui Andriui Rožickui, "Auksiniame balse" atsiskleidusi Karina nesusiturėjo - pabandžiusi nurimti ir paslėpti užplūdusias emocijas, galiausiai neištvėrė ir ašaras šluostėsi scenoje - neaišku, ar laimės, ar kartėlio.

Šį kartą, komisijos nuomone, sužibėti pavyko ne tik Karinai, bet ir Violetai Tarasovienei, pademonstravusiai ne tik kaip visada puikiai išlavintą balsą, bet ir keletą elegantiškų šokių judesių.

Liaupsių ir daug plojimų sulaukė Česlovas Gabalis, atlikęs vieną iš hitų ispanų kalba. Ne taip gerai šį kartą sekėsi Viktorui Gerasimovui - pasak muzikologės Zitos Kelmickaitės, jis atrodė it "ekshumuotas". Jis taip pat nesulaukė ir ypatingo žiūrovų palaikymo, taigi, šįkart atsisveikinti su "Auksiniu balsu" teko būtent jam.

Nors V. Tarasavienę komisija įvertino palankiai, susumavus rezultatus išaiškėjo, kad ji - ant iškritimo iš šou ribos.

Pretendentų į „Auksinio balso“ titulą lieka vis mažiau: balandžio 13-osios vakarą, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, geriausių Lietuvos vokalistų konkursą paliko bendros lentelės dugne atsidūręs Viktoras Gerasimovas, surinkęs 129 balus. Tiek pat balų turėjo ir Violeta Tarasovienė, tačiau žiūrovai jai buvo kiek palankesni, todėl dainininkė tęs kovą „Auksiniame balse“.

„Buenas noches, amigos“, – pradėdama Lotynų Amerikos muzikai skirtą vakarą sveikinosi ispanų senjoritos verta suknele vilkinti projekto vedėja Beata Tiškevič, kurią Iš Andriaus Rožicko paveržti mėgino į toreadorą persikūnijęs orkestro dirigentas Vytautas Lukočius.

Projektą palikęs unikalaus balso – sopranino – savininkas Viktoras Gerasimovas atliko argentiniečių muzikos dievo Astoro Piazzollos „Los pajaros perdidos“, kurį dešimtuku įvertino tik V. Lukočius. Kitiems komisijos nariams akademiškas Viktoro pasirodymas įspūdžio nepadarė. „Man jūs kaip... ekshumuotas. Nesu pratusi prie tokių lotynų muzikos interpretacijų, gal nurašykim tai į amžiaus nuostolius, tačiau skiriu jums 9" (Zita Kelmickaitė). Smuikininkas Zbignevas Levickis ir operos solistas Edmundas Seilius, įžvelgę ir neintonavimo epizodų, buvo dar griežtesni, ir operos solistui skyrė 8.

Astoras Piazzolla šįkart „Auksiniame balse“ skambėjo ir iš Vilijos Matačiūnaitės lūpų – ji atliko kultinį argentiniečių kompozitoriaus tango „Yo soy Maria“, kurį maksimaliais balais įvertino visi komisijos nariai, o Zbignevas Levickis Vilijai net išpranašavo pergalę projekte: „Aš pranašauju jums didelę ateitį – jūs būsite „Auksinio balso“ nugalėtoja".

Vieno garsiausių Lotynų Amerikos pop dainininkų puertorikiečio Ricky Martino hitą „Livin' la vida loca“ vakarui pasirinko Ruslanas Kirilkinas. Dėl jo pasirodymo komisija nebuvo vieninga: E. Seilius gyrė už „išprievartautą aštrumą“, kurio pasigesdavo anksčiau, tuo tarpu V. Lukočius Ruslanui ateityje siūlė atsisakyti trankių kūrinių ir rinktis jam labiau tinkančią lyriką.

Operos dainininkė Indrė Anankaitė-Kalašnikovienė suspindėjo atlikusi garsiausios JAV ispanakalbių grupės „Los lobos“ hitą „La bamba“. Akademine meksikietiškos uždegančios dainos interpretacija patenkinti liko visi komisarai. E. Seilius (už skaidrų balsą) ir V. Lukočius (už suvokimą, ko reikia konkurse) Indrei skyrė po 10, Z. Levickis ir Z. Kelmickaitė parašė po 9.

Vienas iš projekto favoritų, gimtadienį šventęs Vaidas Baumila beldėsi į moterų širdis, pasirinkęs talentingojo gražuolio ir moterų numylėtinio Michaelo Buble „Save the last dance for me“. Ir jam pavyko: dešimtuką Vaidui skyrė ne tik Zita Kelmickaitė, pagyrusi už simpatingumą ir vis labiau pastebimą brandą, bet ir komisijos nariai vyrai.

Didžiausią pažangą projekte padariusi Karina Krysko-Skambinė lotynų muzikos vakarą neatlaikiusi įtampos apsiašarojo.

„Jūs darėte vaizdą, kad išgyvenate dėl to, apie ką dainuojate, bet iš tiesų visai neišgyvenote, nes nežinojote, apie ką dainuojate. Kaip parodijos kūrėja“, – Karinai negailestingas buvo komisijos narys smuikininkas Z. Levickis.

Dainininkės garbę puolė ginti V. Lukočius: „Kas galėjo patikėti, kad ta mergaitė, kuri čia įsiveržė su sportbačiais ir treningu, pasirinks tokią dainą? Kiekvienoje laidoje ji nustebina mane, ypač su akustinėmis dainomis...“

Tačiau jau buvo vėlu – Karinos veidu upeliais tekėjo ašaros. Pirmąkart į nepatogią padėtį dėl konkurso dalyvės ašarų pakliuvęs laidos vedėjas Andrius Rožickas ir salė su palengvėjimu atsiduso tik tuomet, kai šmaikštusis dirigentas vainikavo savo komplimentą: „Tai yra stebuklas, ką daro Karina, ir noriu skirti jai 10“. Temperamentingai Karinos atliktai flamenko meilės raudai – Yasmine Levy „Me voy“ – komplimentų negailėjo ir Z. Kelmickaitė bei E. Seilius.

Violeta Tarasovienė, atlikusi meksikiečių kompozitoriaus Pablo Bertran Ruizo „Quien sera?“, arba „Sway“ (angl.), pakerėjo ne tik profesionalumu, bet ir, pasak Z. Kelmickaitės, moteriškumu. Vienintelis V. Lukočius Violetai skyrė 9 – už tai, kad lotynų vakarą ji išdrįso dainuoti angliškai.

Prokjekto lyderiai išlieka Vilija Matačiūnaitė (173 balai bendroje lentelėje), Ruslanas Kirilkinas (156) ir Vaidas Baumila (148). Tuo tarpu gyvo garso projektą atranda vis daugiau žiūrovų – šeštadienio vakarą atlikėjams buvo skirtas rekordinis skaičius žiūrovų skambučių – apie 130 tūkstančių.

Kitą šeštadienį „Auksiniame balse“ karaliaus funk, soul ir r'n'b, arba ritmenbliuzo, stilius.

DELFI nuotraukų galerijoje - emocingas ir spalvingas "Auksinio balso" filmavimas:
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (511)