Visos viltys netikėtai subliuško - pernai vieną gražią gegužės dieną vyras pradėjo dusti. Prasikankino namuose savaitę, kitą, manė, kad pagerės. Tauragės medikai įtarė tuberkuliozę, tad išsiuntė į Klaipėdą. Ten atliko tyrimus ir grąžino namo.

Virginija plėšėsi, kiek galėjo - prižiūrėjo savo ūkį, vaikus, vyrą ir dar uždarbiavo pas kaimyną ūkininką. Vis dėl tos didelės svajonės, kad vyras pasveiks, jiedu toliau eis petys į petį, dirbs savo žemę ir senatvėje perleis ją vaikams. Netrukus iš Klaipėdos atskriejo žinia - vežkite vyrą kuo greičiau į ligoninę, nustatyta diagnozė -ketvirtos stadijos plaučių vėžys. Virginijos vyras pragyveno dar keletą dienų ir užgeso.

Jai liko septyni vaikai, sugriūti baigianti lūšna ir keliasdešimties tūkstančių banko paskola ūkio technikai, o tas, kuris ta technika dirbo, išėjo Anapilin.

Virginija nepasidavė – toliau dirbo, kiek galėjo, stengėsi ir vaikai. Toks moters tvirtumas nepaliko abejingų tauragiškių. Tauragės savivaldybės meras Pranas Petrošius priėmė „Auksinė širdies“ iššūkį - pastatyti šeimai namą! Ne rekonstruoti, ne remontuoti seną kriošeną, o šeimai priklausančiame sklype sukurti visai kitas gyvenimo sąlygas.

Rankoves pasiraitojo vietos bendruomenė, verslininkai ir jaunimas - Tauragės profesinio rengimo centro statybinių profesijų moksleiviai. Ir „Auksinė širdis“ dar kartą įrodė - tik kartu, solidariai mes galime daryti stebuklus.

Socialinis realybės šou „Auksinė širdis“ – šeštadienį 17 val. per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją