Viktorija Vyšniauskaitė – Cheri, kadaise vadinta Cherry On Top, šiandien yra daugeliui puikiai pažįstama dainininkė, dainų tekstų autorė, prodiuserė bei buvusi projekto "X faktorius" dalyvė. Atlikėja dar besimokydama mokyklos suole sugalvojo sau pseudonimą Cherry On Top, kad galėtų naudotis socialiniu tinklu „Facebook“.

Ilgainiui Cherry On Top tapo Viktorijos sceniniu vardu, kol, galiausiai, šiandien ją galime atpažinti kaip Cheri. Šiomis dienomis mergina ne tik leidžia naujas dainas bei koncertuoja, bet ir kartu su patyrusiu keliautoju, publicistu, laidų vedėju Orijumi Gasanovu veda "Delfi TV" laidą „Lietuviškos atostogos“. Dabar mergina derina meilę muzikai su naujai atrasta aistra kelionėmis, žurnalistikai ir dalijasi savo įspūdžiais su kitais.

Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri

Planas keliauti – tik pasaulinio koncertinio turo metu

Atlikėja, paklausta, kodėl tik neseniai atrado aistrą ir poreikį kelionėms, prasitarė, jog dar būdama paaugle svajojo pakeliauti tada, kai rengs pasaulinį koncertinį turą.

„Galiausiai, atėjo suvokimas, kad gal aš ir nedarysiu to turo, tai tada ir nepamatysiu pasaulio. Taigi, nusprendžiau, jog reikia gyventi bei keliauti čia ir dabar. Todėl retsykiais vis kur nors trumpam išvykdavau, pavyzdžiui, su draugu buvau Paryžiuje. Vis dėlto man, kitaip negu mano bendraamžiams, taip niekada ir nebuvo išskirtinio poreikio kelionėms. Netgi, jei ir finansai leisdavo išvykti svetur, aš geriau pinigus skirdavau kūrybinių idėjų įgyvendinimui“, - sakė V. Vyšniauskaitė.

Ji džiaugiasi, Kad nauja veikla atveria ir naujus horizontus.

„Ne be reikalo, viena iš priežasčių, dėl ko Orijus mane pasikvietė vesti laidą „Lietuviškos atostogos“ drauge – retas keliavimas. Kitaip negu daugelį žmonių, mane yra lengva nustebinti, nes daug kur esu nebuvusi ir daug ko nemačiusi. Žinoma, laidos vedėjos kėdė dabar man leidžia keliaujant po pačias įvairiausias šalis plėsti akiratį, susipažinti su naujomis kultūromis“, - naujomis pareigomis džiaugėsi mergina.

Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri

Pirmiausia stojamieji, o po to kelionės

Kaip ir aistra kelionėms, taip ir pasiūlymas tapti laidos vedėja, atlikėjos gyvenime atsirado netikėtai.

„Pirmiausia, man Orijus pasiūlė drauge vesti laidą, nes mudu esame pažįstami dar nuo „ZIP FM“ laikų. Radijuje jis pavaduodavo Simoną Banditą, kurios laidoje aš turėjau savo rubriką. Vis dėlto, gavusi pasiūlymą tapti laidos vedėja, atsisakiau, nes tuo metu ruošiausi stojamiesiems egzaminams Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). Vėliau Orijus man pirmą kartą pasiūlė išvykti į Barseloną filmuoti laidą kaip tik LMTA stojamųjų egzaminų metu. Dėl to teko atsisakyti viliojančio pasiūlymo išbandyti save laidos vedėjos kėdėje. Tačiau O. Gasanovas nenurimo, prieš pat egzaminus su manimi vėl susisiekė ir pranešė, jog drauge skrisime į Bulgariją. Tuomet sužinojau, jog laida – ne vienadienis, o ilgalaikis projektas bei patyrusiam keliautojui reikia manęs kaip išvykų kompanionės, kuriant šiek tiek kitokio formato turinį apie lietuvių dažnai lankomus kurortus, esančius užsienyje“, - teigė naujoji "Delfi TV" laidos vedėja.

Naujas albumas ir kelionės be muzikos

V. Vyšniauskaitė prasitarė, jog jai, kaip laidos vedėjai, jau teko lankytis Bulgarijoje, Graikijos salose – Kefalonijoje ir Rode, o šiuo metu filmuojamos laidos Madeiroje saloje. Vis dėlto atlikėja užsimena, jog toliau derinti kūrybą ir keliones nėra paprasta.

„Kai skrendam į kažkokią kitą šalį dažniausiai nėra laisvo laiko, o jei jo ir yra, tai norisi jį skirti poilsiui. Kai skridau į pirmą kelionę, turėjau ambicijų rašyti dainas, tačiau tikrovėje nebuvo pernelyg daug laiko, kurį galėčiau ramiai paskirti kūrybai. Tad, galbūt, ateityje aš būsiu labiau įgudusi žurnalistė, laidų vedėja ir to laiko atsiras daugiau, o dabar tenka kiekvieną minutę išnaudoti filmavimams“, - sakė ji.

„Mane įkvėpimas aplanko, kai esu namuose ir galiu atsipalaiduoti. Dabar aš ir nematau tikslo kurti, nes jau esu parašiusi nemažai dainų tekstų, kuriuos turėsiu išleisti kartu su vaizdo klipais. Visos dainos yra kaupiamos ir tikėtina, jog jau kitų metų pradžioje ar šiek tiek anksčiau išeis mano pirmas lietuviškas albumas“, - apie ateities planus muzikinėje karjeroje užsiminė dainininkė.

Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri

Socialinių temų ir jausmų bangos kūryboje

Dainų kūrėja patikino, jog įprastai jos kuriamos dainos gimsta iš jausmų.

„Dalį savo įkvėpimo aš galėčiau paskirti asmeniniams išgyvenimams: meilėms, išsiskyrimams. Vis dėlto, yra ir kita kūrybos dalis, kuri man leidžia per dainų tekstus klausytojams kalbėti socialinėmis temomis. Norą bei pareigą kalbėti apie tai, kas man yra svarbu, aš jaučiu nuo paauglystės dėl stereotipų ir dogmų gausos visuomenėje. Dar reperės laikais aš norėjau rašyti dainas feminizmo tema apie nelygybę, tačiau mano prodiuseris atsakė, jog dar ne man suprasti, ką reiškia būti moterimi. Vis dėlto tik per patirtis, nuolatinį aplinkos stebėjimą ir gimė dainos, kuriose yra nagrinėjamos moterų teisių ar lyčių kovos temos“, - sakė Cheri.

Už įskiepytą atkaklumą ir meilę sau – padėka tėvams

Dainininkė pabrėžė, jog kūrybinę raidą jos gyvenime lėmė ir menininkų tėvų įtaka. Viktorija mano, jog už tai, kokia yra šiandien, yra itin dėkinga būtent jiems.

Christian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas)

„Tiek mama, tiek ir tėtis, jau nuo mažų dienų mane pažindino su pasauliu, kuriame gyvenu. Pavyzdžiui, tėtis kaip pastorius man atrodė vienas žmogus, o kaip atlikėjas ir menininkas - kitas. Kai jis lankydavosi mano koncertuose aš pergyvendavau, nes atliekamų dainų stilius buvo kitoks ir kartu galima buvo išgirsti nemažai necenzūrinio teksto. Nepaisant to, jis į viską reagavo neutraliai. Jis išmokė, jog nederėtų tapatinti artisto scenoje ir gatvėje. Be to, tėtis davė vieną iš geriausių pamokų – atkakliai siekti tikslo. Pavyzdžiui, skambinti tol, kol žmogus pakels ragelį, jei man ko nors itin reikia. Mama manyje išugdė pasitikėjimą savimi, palaikė mane ir visada skatino kūrybinę saviraišką. Vis dėlto, mano šeimoje nei tėtis, nei mama dainų nerašė, todėl mama visada guosdavo, jog ji pati yra tik atlikėja, o ne kūrėja“, - prisiminė Viktorija.

Naują „Delfi TV“ laidą „Lietuviškos atostogos“ žiūrovai gali pamatyti kiekvieną antradienį 20:30 val., o rugsėjo 7 d. laida bus rodoma 21.30 val.

„Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)