Interviu įpusėjus laidos vedėja savo pašnekovo pasiteiravo apie tikėjimą. Linas neslėpė, kad tiek jis, tiek jo žmona yra praktikuojantys katalikai.

„Mes su žmona esame praktikuojantys Romos katalikai ir tai vyksta nuo pat mažų dienų, nuo pat vaikystės. Atsimenu, kad kai Jonas Paulius II lankėsi Lietuvoje, aš giedojau Jaunimo bažnyčios chore ir mes sutikome popiežių. Ir šalia buvo choras, kuriame dainavo Irma, bet mes dar nebuvome pažįstami. Mūsų kelyje yra daug gerų sutapimų, nes ir ji dainavo bažnyčios chore. Tas choras tikrai praplėtė dvasinį pasaulį, aš net neabejoju, kad jis padarė įtaką mano kūrybai ir toliau daro. Labai daug gražių dalykų atrandu mūsų tikėjime. Atrandu daug tolerancijos, gero mokslo, kurį paliko Jėzus Kristus“, – pasakojo laidos svečias.

Netrukus Edita Mildažytė pasiteiravo, ar tikėjimas jam padėjo ir tada, kai mirė jo tėtis. Į šį klausimą atsakydamas L. Adomaitis susijaudino ir neslėpė užklupusių emocijų.

„Padėjo. Iš tikrųjų labai stipriai padėjo ir labai stipriai sustiprino ir mane labai... – sunkiai žodžius tarė muzikantas. – Taip, kartais tas graudulys vis tiek apima. Štai, mes vyrai, juk mes neverkiame.

Man patiko, kai man parašė kunigas Ričardas Doveika. Jis pasakė, kad žinočiau, jog visada danguje turiu globėją.“

Laidos vedėja sutiko, kad tokia mintis išties guodžia, tačiau pasiteiravo, jog, ko gero, gyvenime yra momentų, kuriais jis mielai pasidalintų su savo brangiu tėčiu, kadangi jis buvo vienas iš didžiausių atlikėjo kūrybos palaikytojų.

„Man skamba ausyse tėčio žodžiai, kad sukurčiau dar daugiau kūrinių, kaip „Vandenynai“ (skirta L. Adomaičio pirmagimei Saulei, – red. past.). Be to, jis girdėjo pirmuosius demo įrašus Jokūbo (L. Adomaičio sūnus, – red. past.) dainos „Šviesa spindės tamsoje“, – šyptelėjo jis.

Žinomas muzikos kūrėjas ir atlikėjas šiuo nelengvu laikotarpiu žavisi savo mama ir jos stiprybe.

„Ji laikosi gerai. Ji rodo pavyzdį ir stiprybę, kaip reaguoti į situacijas, kurios nėra lengvos. Sako, kad „jeigu aš depresuočiau, juk visiems būtų sunku“. Ji gyvena dėl savo vaikų ir anūkų, todėl ji teigia negalinti leisti sau tokios prabangos palūžti.

Mano ir Irmos mamos yra nuostabiausios močiutės, kurios stengiasi daug laiko praleisti su anūkais, taip padedant ir mums. Ir sodyboje, ir Kaune namie mus supa abi močiutės“, – džiaugėsi pašnekovas.

Šis laidos epizodas ir visas pilnas atlikėjo interviu – laidos įraše, esančiame šios straipsnio viršuje.

E. Mildažytė atveria savo sodybos duris ir kviečia svečius prasmingam bei nuoširdžiam pokalbiui. Neišmatuojamas atvirumas ir tikra bendrystė, užsimezganti prieš televizijos kameras – raktas į jūsų širdis. Ne veltui Edita dar vadinama „sielų inžiniere“, nes moka atverti pašnekovus taip, kaip nedaugelis tą sugeba.

Laida „Pas Editą“ atgimsta naujam sezonui per televizijos kanalą Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją