„Telia Play“ kartu su garsių šalies kūrėjų komanda prodiusuotas režisieriaus Andriaus Lekavičiaus dokumentinis serialas pasakoja apie A. Mamontovo gyvenimo ir kūrybinį kelią – pradedant atlikėjo vaikyste bei legendinės grupės „Foje“ susikūrimu ir baigiant soline karjera, kelionėmis, užkulisine veikla. Tai pirmas toks išsamus ir atviras žvilgsnis į vienos ryškiausių muzikos asmenybių nepriklausomoje Lietuvoje gyvenimą, rašoma pranešime spaudai.

Pirmojoje serijoje A. Mamontovas prisipažįsta, kad apie muzikos grupę pradėjęs svajoti nuo dešimties.

„Ironizuodami sakėme: mūsų minimalus planas – tapti geriausiais Lietuvoje, maksimalus – geriausiais pasaulyje. Tad bent jau vieną dalį kažkuriuo momentu buvom įgyvendinę“, – filme juokdamasis sako ne kartą geriausia Lietuvos grupe pripažintos „Foje“ lyderis.

„A. Mamontovo indėlis į Lietuvos muzikinę sceną ir kultūrinę savimonę yra neginčytinas. Dar pačioje Lietuvos nepriklausomybės aušroje „Foje“ dainos įkvėpė ir vienijo, simbolizavo laisvės kartos viltis ir lūkesčius. Dėl to serialo premjerai pasirinkome Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakares. Ne tik A. Mamontovo gerbėjus, visus augusius su šio atlikėjo dainomis, bet ir kiekvieną, norintį geriau suprasti praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio dvasią bei prie jos svariai prisidėjusį muzikinį fenomeną, švenčiant Lietuvos laisvę kviečiame pasižiūrėti pirmąjį „Tyla garse“ epizodą“, – sako „Telia Play“ televizijos paslaugos vadovė Vitalija Kibildė.

Seriale atlikėjas prisimena ir vienu iš nepriklausomybės susigrąžinimo aušros himnu tapusios dainos „Laužo šviesa“ išpopuliarėjimo istoriją.

„Turėjome „Laužo šviesos“ įrašą, kurį 1986 metų vasarą diskotekininkai išpopuliarino po Lietuvą. Prieš pat išeidami į kariuomenę davėme jiems persirašyti „Laužo šviesą“, „Saugok vaikystę“ ir „Distanciją“ – šias tris dainas. Tą 1986 metų vasarą, kol mes mokėmės marširuoti ir šauti pirmąjį šūvį iš Kalašnikovo automato, ta muzika skambėjo diskotekose ir skleidė mūsų vardą“, – filme pasakoja A. Mamontovas.

Dokumentinis serialas išsiskiria originalia koncepcija – specialiai filmavimui surengtame kameriniame koncerte A. Mamontovas bendrauja su publika, o pokalbį papildo archyvinė medžiaga, kurią pasakoja pats muzikantas. Tai sukaria savotišką nuotraukų albumo vartymo, nostalgiško ir šilto prisiminimų vakaro jausmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją