aA
Jis buvo dvejetukininkas, o gal – mokyklos prezidentas? Atskleisime vieną – jau 12-oje klasėje, vadinasi, prieš 25-erius metus, Alfas sukūrė realybės šou „Klasė“. Tai tiesiog privertė pašiurpti visus mokytojus, tačiau tik ne direktorę! Kas ten vyko? Klasėje buvo poilsio zona, kavinė ir mokslams skirta vieta. Jau tuomet šiandieninis potencialas buvo akivaizdus ir aiškus.
Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas
© Virtuvės mitų griovėjų nuotr.

Virtuvės šefas, verslininkas, knygų autorius, laidų vedėjas – Alfas Ivanauskas – įkvėpimo kulinarinei kūrybai ieško kelionėse ir niūrioje kasdienybėje. Kartais įkvėpimas kyla iš tam tikrų amžiaus tarpsnių ir prisiminimų, rašoma pranešime spaudai.

Kulinarijos virtuozas laidoje „Alfo didysis kulinarinis šou” – arba tiesiog #AlfasLive – ypatingą dėmesį skirs receptams, kurie neabejotinai primins mokyklos laikus. Laikus, kai pertraukų metu gardžiavosi nostalgiją keliančiais ir visiems atpažįstamais riešutiniais tešlainiais–sausainiais. Ar pamenate juos? Kuo jie šiandien kitokie, o gal – identiški? Viską atskleis idėjų generatorius Alfas.

Paragaukite ir jūs!

Sentimentalūs tešlainiai, kurie pavyksta kiekvienam:

260 g miltų
100 g cukraus miltelių
150 g margarino „Kepiniams“
2 kiaušinių (1 – plakiniui)
1-2 šaukštų smulkintų riešutų

Minkštą margariną „Kepiniams“ išplakite su cukraus milteliais iki vientisos masės.

Įleiskite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.

Tešlą kočiokite 0,6-0,8 cm storio lakštais, išspauskite maždaug 10 cm skersmens žiedus, sudėkite juos ant kepimo skardos. Patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite smulkintais riešutais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.

Mokyklos prisiminimus žiūrėkite šį šeštadienį 10 val. internetu portale „Delfi” arba televizijos kanale „Delfi TV".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Skaistės Steikūnaitės dukra pravirko scenoje ir, ištarusi netikėtus žodžius, sugraudino Mantą Jankavičių (7)

Jau šį sekmadienio vakarą LNK eteryje įvyks paskutinė „ Lietuvos balsas . Vaikai“ laida iki...

„Didįjį šou burbulą“ užplūs ryškiausios scenos žvaigždės: stos į pagalbą projekto numylėtiniams

Šį sekmadienio vakarą TV3 ir TV3 Play žiūrovus prie ekranų pritrauks „Didžiojo šou...

„Dainuok su manim“ jau turi nugalėtojas – pergalę švenčia Rusnė ir „Baltos varnos“ (19)

Šį vakarą muzikinis projektas „Dainuok su manim“ pasiekė finišo tiesiąją. LRT televizijos...

Įsigijus „Lexus“ su išskirtiniais numeriais, Evaldo Petrausko žmona vargsta vairavimo egzaminuose: pradedu verkti (344)

Po ilgų bylinėjimųsi boksininkas, olimpinis medalininkas Evaldas Petrauskas atgavo olimpiečio...

Prieš 13 metų Italiją palikęs šefas Gian Luca Demarco įvardijo, kas jį Lietuvoje erzina labiausiai (180)

Beveik prieš 13 metų į Lietuvą gyventi atvykęs italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco...

Top naujienos

Dailius Dargis | D+

16 valandų su savo pagrobėju praleidęs žinomas Lietuvos aktorius papasakojo, kaip viskas vyko: aš tapau jo savotišku pagalbininku

Nepriklausomos Lietuvos istorijoje buvo kelios, tačiau plataus atgarsio sulaukusios įkaitų...

Psichologė pasakė, kada santuokoje jau laikas sukti skirtingais keliais: svarbu viską matyti skaidriai (91)

Kai lyčių stereotipai trinami laikmečio ar kitų procesų, kuo gi skiriasi vyras ir moteris? O...

Iš COVID-19 duomenis nagrinėjančių ekspertų – nerimo ženklai: kertasi dvi pandemijos (69)

Kai Ziyado Al-Aly vadovaujama tyrimų grupė pranešė jam, kaip dažnai diabetas kerta...

Restoranuose drastiškai trūksta darbuotojų: sugrįžusieji iš prastovų susirenka išmokas ir patraukia kitur (231)

Neseniai atsidarius lauko terasoms, maitinimo įstaigos jau jaučia darbuotojų stygių. Pusę metų...

Mirė garsi virtuvės šefė, „barbekiu mama“ Halina Bovševič (187)

Gegužės 9-ąją nuo koronaviruso mirė žinoma virtuvės šefė, barbekiu mama vadinta Halina...

Lyg tikra vasara: į Lietuvą plūstelės šiluma – įdienojus net iki 23 laipsnių

Šiandien Lietuvos orus lems anticiklono vakarinė – šiltoji dalis. Su smarkokais pietiniais oro...

Nepavykęs Kremliaus noras įgelti: lietuviai, rinkitės – ginklai arba vakcinos (574)

Lietuvos kariuomenės įsigijimai visada buvo ir išliko Kremliaus propagandistų dėmesio centre: tai...

Pavydas poroje: kada jis santykius griauna, o kada jiems padeda? (10)

Meskite į mane akmenį tie, kas niekada nejautė pavydo. Iš tiesų šis jausmas mus lydi nuo...

Gydytojas įvardijo, koks skausmas mus labai sendina: patarė nedelsti du skaičiai parodys, ar efektyviai sportuojate (17)

Pradėdami sportuoti, ypač vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonės, sporto salėje kartais nesupranta...

Orijus Gasanovas papasakojo, kodėl dabar pats geriausias laikas keliauti: stebina prabangių viešbučių kainos ir galimybės (37)

Dabar, kai pasaulis stengiasi išsivaduoti iš COVID–19 sukeltos pandemijos, vis dažniau iškyla...