Dizaineris neneigia, kad didžiuojasi tokiu garsiai nuaidėjusiu laimėjimu, tačiau pastebi, jog lietuviai yra linkę kiekvieną pergalę pateikti kaip stebuklą. Pasak A. Pogrebnojaus, reikia sugebėti atsikratyti nevisavertiškumo komplekso ir pripažinti, jog mes, lietuviai, tikrai nesame prastesni už likusį pasaulį ir turime savo šalyje daug talentingų žmonių, kurie laisvai gali užkariauti pasaulį.

„Aš manau, praeis dar keleri metai ir laimėsime „Oskarą“ arba „Auksinę palmės šakelę“. Tai yra normalus šalies, praradusios sovietinį palikimą, procesas. Praėjo 30 metų ir daug kam lietuviai Vakaruose asocijuojasi su švedais, niekas nebeatsimena, kad buvom okupuoti“,- pastebi jis.

Dizainerio nuomone, Lietuvoje yra tikrai labai gerų dizainerių, kurie verti Vakarų dėmesio, o ir jų kūryba nėra prastesnė už masinių prekės ženklų, tačiau daugelis jų susiduria su finansiniais sunkumais, neleidžiančiais daryti karjeros užsienio rinkoje.

Pradėjus kalbėti apie bendrą stiliaus kultūrą Lietuvoje, A. Pogrebnojus pastebėjo, jog lietuviai, lyginant su kitomis šalimis, tikrai neatsilieka, o gal net gerokai pralenkia savo įdomiu estetiniu stiliumi: „Net kai mano draugai atvažiuoja iš Skandinavijos šalių, sako, kad žmonės, o ypač moterys, atrodo daug geriau negu pasaulyje. Apskritai, bendras vaizdas, jei kalbėsime apie Vilnių, yra labai geras. Ta karta, kuri yra 20 metų už mane jaunesnė – atrodo gerai“.

Paklaustas apie tai, kaip pats jaučiasi kurdamas Lietuvoje, dizaineris teigia, jog tikrai jaučiasi atradęs savo nišą: „Pačiam man patinka tai, ką aš darau, kažkas gaunasi, kažkas nesigauna, visaip būna, bet aš manau, kad kai kuriems žmonėms patinka ir aš tuo patenkintas.“

Menininkas pripažįsta, jog kūryboje nėra geriausių ir blogiausių dėl to, kad paprasčiausiai nėra aiškių vertinimo kriterijų, juk tas, kuris daug uždirba iš savo kūrybos, nebūtinai bus geriausias, ir atvirkščiai, istorijoje yra daug atvejų, kai tik po mirties kūrėjus pripažįsta genijais, todėl išgirdęs pastebėjimą apie tai, kad „kas garsiausiai rėkia – tas yra geriausias“, laidos svečias atsakė paprastai: „ Tas, kas rėkia garsiausiai – kito negirdi“.

Visą interviu su dizaineriu pamatykite „Delfi TV“ laidoje „Dienos topas“ šiandien 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)