„Paskutiniais duomenimis Lietuvoje išsiskiria apie keturiasdešimt procentų porų. Ir jeigu anksčiau skyrybų priežastimi būdavo įvardijamas vieno iš sutuoktinių potraukis alkoholiui, kuris griaudavo santykius, šiandien dažniausiai įvardijama skyrybų priežastis- neištikimybė.“ - laidoje „Ant bangos“ pasakojo S. Pronina.

Kaip rašoma Lietuvos ryto TV pranešime spaudai, paklausus advokatės apie Andriaus ir Monikos Šedžių skyrybas, kurios bene labiausiai aptarinėjamos pastaruoju metu, S. Pronina pažėrė netikėtų įžvalgų: „Pastaruoju metu kalbama, kad viena iš šalių turi naują merginą, kuri socialiniame tinkle giriasi santykiais. Teismas gali paprašyti užprotokoluoti socialinių tinklų įrašus, kurie bus kaip įrodymai. Taip pat kita šalis gali prašyti, kad ta mergina būtų atvesta į teismą pasiaiškinti. Visgi, kad ir kokie santykiai poroje bebūtų, jie privalo gyventi taip, kaip numatyta santuokoje. Neištikimybė negalima. Tol, kol pora nepateikia prašymo skirtis, jie turi atlikti savo sutuoktinių pareigas“.

Andrius ir Monika Šedžiai

Dar labiau S. Pronina nustebino pareiškusi, kad vieno iš sutuoktinių neištikimybė dažnai gali būti pripažinta kaip partnerio kaltė: „Teismas aiškinasi – dėl ko ta neištikimybė atsirado. Galbūt tai kito žmogaus kaltė? Gal sutuoktinė atsisakydavo turėti lytinių santykių. Kas yra privaloma. Tai yra sutuoktinio pareiga. Ir galbūt būtent dėl to ir atsirado neištikimybės faktas? Tokiu atveju skyrybos gali būti pripažintos dėl abiejų sutuoktinių kaltės.“

Kiek kainuoja išsiskirti? Ar yra būdas pasipelnyti iš skyrybų? Garsiausių porų skyrybos ir teisininkų patarimai skiriantis – laidoje „Ant bangos“, šį trečiadienį 21:00 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

DELFI primena, jog šiuo metu vyksta Šedžių skyrybų procesas, o didžiausi ginčai tarp sutuoktinių įsiplieskę dėl su sūnumi susijusių klausimų. Savaitgalį DELFI išskirtinį interviu davė su A. Šedžiumi galimai gyvenanti 20-metė Erdvilė, kuri papasakojo apie jųdviejų bendrą gyvenimą, santykius. Tačiau A. Šedžius iki šiol šiuos santykius griežtai neigia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)