Pasirodymui ant ledo A. Ditkovskytė ir P. Vanagas, siekdami išpildyti laidos temą „Respublikos paveldas“, pasirinko grupės „Pelagėja“ jausmingą dainą „Dar ne vakaras“. Šokis atspindėjo dainos jėgą ir veržlumą. Visi judesiai buvo itin muzikalūs, leidę kartu su artistais išgyventi jų jausmus. Poros pasirodymas nestokojo sudėtingų elementų, greito čiuožimo ir vaidybos. Šįkart Agnė buvo ne tik švelni, mylinti, tačiau neslėpė ir skausmu persmelkto pykčio. Nepaisant to, kad Agnė keliskart suklydo, pora įvertinta labai aukštais balais. Kaip sakė Povilas – klysta net profesionalai.

O komisijos narė Ingerborga Dapkūnaitė net nenorėjo matyti klaidų, ji porai skyrė maksimalius balus: „Man nepaprastai patiko. O klaidų nemačiau todėl, kad pasirodymas buvo itin stiprus ir muzikaliai išpildytas. Mano nuomone, šis šokis ypatingas savo nenutrūkstamumu ir emocionalumu.“

Tatjanos Tarasovos žodžiais tariant, įvairiausiose varžybose profesionalūs teisėjai leidžia sau nematyti pasirodančiųjų klaidų, tad Ingeborga turėjo teisę lietuviškąją porą įvertinti maksimaliais balais. „Jei šokį kuria Vanagas ir Žulinas (projekto treneris), tuomet pasirodymo mintis būna labai gili“, – taip apie Agnės ir Povilo pasirodymą kalbėjo T.Tarasova.

Po pasirodymo ant ledo Povilą ir Agnę kalbino laidos vedėja Anastasija Zavorotniuk, kuri, ko gero, nustebino lietuviškąją auditoriją, prabildama lietuvių kalba. „Ar viskas gerai?“ – Anastasija paklausė poros. Pasinaudoję proga, šokėjai prabilo apie šokį lietuviškai. Povilas perdavė šilčiausius linkėjimus savo močiutei, šventusiai 86-ąjį gimtadienį. Laidos vedėja, nieko nesuprasdama, mandagiai kartojo „taip“, o galiausiai paprašė I. Dapkūnaitės išversti Lietuvos atstovų pasisakymą į rusų kalbą.

A. Ditkovskytė ir P. Vanagas kalbėjo apie prasidėjusį naują jų dalyvavimo projekte etapą. Jų teigimu, krizė ir panašūs nesklandumai pasitraukė. Nuo šiol Lietuvos garbę ginanti pora pasiruošimams skirs daugiau laiko, nes, pasak Agnės, artimiausiu metu darbo filmavimo aikštelėse nenusimato – jis prasidės tik tuomet, kai pasibaigs projektas „Ledas ir liepsna“. Sekantis lietuvių pasirodymas – gruodžio 5 d. laidoje 18.00 val. per PBK.

Paskutinioji laida veikiau buvo ne „Ledas ir liepsna“, o „Ledas ir ašaros“. Nežinia, ar dalyvius paveikė lietingas oras, ar jie pasidavė savo emocijoms, tačiau persirengimo kambariuose netrūko ašarų. Į projektą grįžusi Svetlana Svetikova nesusivaldė ir pravirko – ji labai jaudinosi prieš savo pasirodymą. Ašarų nuslėpti negalėjo ir Liza Arzamasova, kuri po ilgų ir alinančių repeticijų pasirodymo metu griuvo net dukart. Ką kalbėti apie merginas, jei susilaikyti nuo stiprių emocijų nepavyko net vaikinams. Piotras Černyševas neišlaikė savo partnerės, ši griuvo ir susikruvino savo kelius. Maksimui Šabalinui taip pat nesisekė gerai čiuožti. Tačiau tai paaiškinama – projekto dalyvis praėjusį šeštadienį vedė, todėl repeticijoms pritrūko laiko.

Bendrai vertinant visų pasirodymus, galima sakyti, kad daugeliui porų šokti ant ledo be klaidų nesisekė. Šįkart tik viena pora, Natalijos Podolskajos ir Maksimo Marinino, pelnė komisijos narių maksimalų įvertinimą. Jie tapo viena iš lyderiaujančių porų, turėdama 23,98 balus. Paskutiniųjų sąraše atsidūrė Zaros ir Antono Sicharulidze bei Lizos Arzamasovos ir Maksimo Staviskio poros. Dėl jų išlikimo projekte spręs žiūrovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)