Dar neprasidėjus atrankoms, konkurso gerbėjų jau laukia nemažai netikėtumų. Arūno Valinsko porinininkė bus renkama specialaus savaitę truksiančio balsavimo internete metu. Ja pretenduoja tapti: Beata Tiškevič-Hasanova, Vilija Matačiūnaitė, Simona Nainė, Lavija Šurnaitė, Neringa Čereškevičienė ir Jurga Šeduikytė.

„Brendame į tą pačią upę, esame pasiruošę klausyti gerų ir blogų žodžių, naudingų ir nelabai patarimų, – šmaikščiai artėjantį „Eurovizijos“ sezoną pasitinka LRT prodiuseris Audrius Giržadas.

Konkurse pasirodys 12 dalyvių, kiekvienas visų nacionalinių atrankų metu turės sudainuoti po 11 dainų. Į sceną už Lietuvą gali lipti ir dainuoti tik Lietuvos piliečiai. „Nenorime, kad „Eurovizija“ taptų arena, kur aikštelėje žaidžia legionieriai. Už Lietuvą gali dainuoti tik lietuviai“, – sakė atrankų prodiuseris D. Kubilius.

Anot D. Kubiliaus, laida niekuo nesiskirs nuo praėjusių metų. Pernai nusprendus pakeisti formatą, tokia idėja sėkmingai prigijo (atskirai rinkti dainą ir atlikėją). Lietuvių sugalvotu atrankų modeliu pasinaudojo ir daugiau Europos valstybių.

Pirmoji nacionalinė „Eurovizijos“ atrankų laida bus transliuojama jau sausio 3 dieną. Visi dalyviai atliks lietuvių kompozitorių dainas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)