Naujame stiliaus šou A. Jagelavičiūtei talkins vienas garsiausių Lietuvos stilistų Kęstas Rimdžius. Kartu su Jurga Klimaite-Riebling ir režisieriumi Dariumi Dapkumi jie kvotė ant scenos vienas po kito lipusius kandidatus. Anot šou rengėjų, svarbiausia dalyviams charizma ir kūrybingumas, o profesinis diplomas nėra prioritetas.

Ne vienas žmogus užlipęs ant scenos prarasdavo kalbos dovaną. Viena mergina netgi gavo kritikos dėl savo kuklumo ir jai buvo rimtai pasiūlyti apsvarstyti, ar ji apskritai galinti dalyvauti šioje atrankoje.

Paklausta, kokį žinomą Lietuvos žmogų norėtų aprengti būsima stilistė, ji sutriko ir iš jaudulio ar dėl kitokių priežasčių nenorėjo jo įvardinti. Daugybėje TV projektų dalyvavusi A. Jagelavičiūtė merginai surengė trumpą pamoką, kokių žmonių reikia TV, o kokių – ne. Merginai taip pat kliuvo dėl lietuviškai dailioškiškai (Vilniaus dailės akademijos studentų mėgstamo stiliaus - DELFI) kuklaus ir tvarkingo įvaizdžio.

Daugiau nei kelias valandas trukusioje atrankoje komisija ieškojo drąsių, ekstravagantiškų, nebijančių kalbėti, kritikuoti, ginčytis ir būti sukritikuotais. Komisijos nariai neslėpė, kad gebėjimas apsiverkti ir isterikuoti prieš TV kameras - taip pat didelis privalumas.

Naujame TV3 projekte atranką įveikusių dalyvių 12-ukas susidurs su įvairiomis temomis, stiliaus iššūkiais, spąstais, užduotimis, kurios reikalaus žaibiškos reakcijos, tolerancijos, pakantumo ir fantazijos.

„Dauguma tikrai galvoja, kad stilistu gali būti bet kas. Kaip sako Kęstas, visi įsivaizduoja, kad stilisto darbas – tai sėdėjimas su vyno taure ir inspiracijos ieškojimas „Vogue“ žurnale. O iš tiesų tai – lakstymas po parduotuves, nemigos naktys. Tu nuolat turi ieškoti, rinkti, derinti. Tai sunkus, juodas darbas, reikalaujantis žinių, darbštumo. Tačiau kartu tai yra ir gana gerai apmokamas darbas, kuris teikia didžiulį malonumą – ypatingai, kai matai, kad pataikei, kai žmogus atrodo labai gerai ir jaučiasi nuostabiai“, – mitus apie stilisto darbą kiek anksčiau pristatydama projektą paneigė A. Jagelavičiūtė.

Dalyvių atrankos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)