600 milijonų skolų ir staiga susirgusi žmona – apie juodžiausią krizę prabils statybų magnatas Arvydas Avulis, kurio turtas dabar vertinamas 130 mln. eurų.: „Tai buvo iš tikrųjų vienas sunkiausių epizodų gyvenime, kai mano žmona viena koja jau buvo kitame pasaulyje ir tuo pačiu metu bankai reikalavo grąžinti daug milijonų kreditų.”

Kaip statybų magnatas išsikapstė iš krizės ir kodėl paskutiniais metais namuose jis negali kalbėti apie savo verslą? Aie tai – šio ketvirtadienio laidoje 21.30 val.

Jaunasis milijoninio verslo savininkas Rimvydas Širvinskas-Makalius pasidalins akimirka, kuri vos nesužlugdė jo karjeros: „Tada mažai žinojau, kokia yra viešumo kaina. Parėjau namo ir kelis mėnesius nejudinau nė piršto. Tai buvo mano pradžios pabaiga.“

Ką reiškia gimti auksiniuose vystykluose, atvirai papasakos turtingiausios Lietuvoje – Numavičių šeimos – atžala Kristina Vaitiekūnienė. Kaip gyvenimas vieną akimirką gali duoti, o kitą atimti – prisimins kadaise auksinio jaunimo atstovu vadintas Eduardas Fedotovas: „Greit tapsiu tėčiu ir noriu, kad mano vaikas turėtų tiek pat, kiek aš.“ E. Fedotovo mokykloje daugelis nekentė vien dėl to, kad jo kišenpinigiai buvo didesni nei mokytojo mėnesio atlyginimas, bet niekas nesužinojo, kad pinigai baigėsi: „Juk neisiu ir nesiguosiu, kad viskas pasikeitė. Esu gabus ir gudrus, dirbau, sugalvodavau būdų, kaip gyventi tą patį gyvenimą be verkšlenimų. Dabar kuriu savo verslą ir man tikrai sekasi, nors daugeliui atrodau kaip kosmonautas.“

„Kai neturėjau pinigų ir stovėjau Vokietijoje prie duonos skyriaus, o vienas kepaliukas kainavo tiek, kiek Lietuvoje visa lentyna duonos, pažadėjau sau, kad uždirbsiu tiek, kad niekada nereikėtų žiūrėti į kainas“, – prisimins Artūras Zuokas. Benas Gudelis prabils apie didžiausią savo klaidą, o buvęs Seimo narys Leonas Aleksionka papasakos, kaip šešiadešimties jam milijoną padovanojo likimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)