Statulėles kasmet išdalija JAV Kino meno akademija geriausio filmo, režisieriaus, aktoriaus, aktorės, operatoriaus, montažo ir daugelyje kitų kategorijų. Į daugiausia apdovanojimų šiemet pretenduoja drama apie visuomenės moralinį nuosmukį „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ (No Country for Old Men) ir pasakojimas apie pirmąjį Kalifornijos naftos magnatą „Čia bus kraujo“ (There Will Be Blood). Abu šie filmai nominuoti net aštuoniose kategorijose ir yra realiausi pretendentai į pagrindinį – geriausio filmo apdovanojimą.

Geriausiu filmu taip pat pretenduoja tapti apie aistrą be atsako ir pražūtingą melą pasakojanti drama „Atpirkimas" (Atonement), trileris apie teisėtvarkos sistemos užkaborius „Maiklas Kleitonas" (Michael Clayton) bei komedija apie paauglės nėštumą „Juno“ (Juno).

Geriausio režisieriaus „Oskarui" šiemet pasiūlyti Paulas Thomas Andersonas už filmą „Bus kraujo", Joelis ir Ethanas Coenai, sukūrę „Šioje šalyje nėra vietos senukams", „Maiklo Kleitono" režisierius Tony Gilroy, „Juno" kūrėjas Jasonas Reitmanas ir Julian Schnabel, sukūrusi „Skafandrą ir drugelį".

Dėl geriausio aktoriaus apdovanojimo kovos Danielis Day-Lewisas („Bus kraujo“), George‘as Clooney („Maiklas Kleitonas“), Johnny Deppas („Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“), Tommy Lee Jonesas („Elos slėnyje“) ir Viggo Mortensenas („Rytietiški pažadai“).

Geriausia aktore gali tapti Marion Cotillard („Rožinis gyvenimas“), Ellen Page („Juno“), Julie Christie („Toli nuo jos“), Cate Blanchett („Elžbieta: aukso amžius“) ir Laura Linney („Laukiniai“).

Gražiausios kino moterys ir žaviausi vyrai – svarbiausioje pasaulio kino meno apdovanojimų šventėje vasario 29 dieną 22 valandą 10 minučių per LTV2.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją