„Taip gyvendamas pradedi taip vertinti maistą. Kiekvieną grūdelį ryžių, o ir kopūstas ar salotos lapas atrodo toks skanus, prie jo nereikia net riebaus padažo. O kadaise įsivaizdavau, kad tik pilna lėkštė kotletų su bulvėmis gali būti skanūs pietūs”, - šį pirmadienio vakarą 20.15 val. LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakos Vaida.

Vaida neslėps – prieš grįždama į sceną ji turėjo antsvorio – 159 centimetrų moteris tada svėrė beveik 70 kilogramų. Tačiau Vaida patikina, kad laikantis net ir ypač griežtos dietos jai nesvaigo galva ir nebuvo jokių blogų emocijų: „Priešingai, man depresija buvo ne tada, kai turėjau atsisakyti skanaus maisto, o tada, kai turėjau antsvorio. Laikydamasi dietos aš jaučiausi kaip ant sparnų, kilogramai sparčiai krito, o suknelių dydžiai mažėjo“, - prisimena pašnekovė.

Dabar 52 kilogramus sverianti Vaida patikina ir šiandien gyvenanti nuolatinėje kontrolėje ir kaskart galvojanti, ką deda į lėkštę. Scenos moteriai išvaizda labai svarbi, ir dainininkė žino ne vieną atvejį, kai žinomos artistės negavo viliojančių darbo pasiūlymų vien todėl, kad prodiuserių netenkino jų išvaizda.

„Pas mus labai išaukštinamas jaunystės grožio kultas. Žmonės narsto scenos moterį po kaulelį, bando įžvelgti kiekvieną netobulumą veide ar kūno linijose, man net juokinga darosi”, - pasakoja Vaida.

Šiuo metu intensyviai dietos laikos ir Merūnas bei Erika Vitulskiai. Merūnas prieš kelis mėnesius gavo viliojantį pasiūlymą sukurti vaidmenį Ispanijos operoje, tačiau tam, kad jis taptų panašus į operos personažą - suvargusį menininką, dainininko buvo paprašyta numesti daug svorio.

Kitaip vaidmens jis būtų negavęs. Taigi, Merūnas jau tris mėnesius nevalgo vakarais, atsisakė saldumynų, miltinių ir bulvinių patiekalų. Per tiek laiko vyrui pavyko numesti 20 kilogramų, tačiau jis norėtų atsikratyti dar dešimties. Tačiau dainininko svajonė išsipildė – Merūnas gavo išsvajotą vaidmenį, ir dabar jo koncertų grafikas yra suplanuotas šešeriems metams į priekį.

Merūno žmona Erika Vitulskienė yra viešai ne kartą sakiusi, kad ji visiškai ignoruoja liekno kūno kultą, dievina kiekvieną savo kūno riebaliuką ir nekreipia dėmesio į jai išsakomą kritiką dėl svorio. Tačiau šiandien laidoje „Nuo... Iki...“ Erika prisipažins, kad pavasarį ypač juntamas merginų noras sulieknėti neaplenkė ir jos.

Dabar Erikos dienotvarkė griežtai sustyguota pagal sporto ir maisto režimą. Mergina valgo penkis kartus per dieną po nedidelę porciją sveiko maisto. Taip maitintis daug darbų turinčiam žmogui iš tikrųjų nelengva - reikia labai gerai suplanuoti savo laiką, tačiau jeigu Erika nesuspėja laiku pavalgyti ir vieną valgymą praleidžia, sekančio valgymo metu stengiasi jokiu būdu nebandyti atsigriebti ir suvalgyti dvigubos porcijos – ši taisyklė metant svorį labai svarbi. Erika kasdien sportuoja net du kartus – ryte ir vakare, o jei turi galimybę – dieną dar užsuka ir į šokių salę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)