Praėjusį šeštadienį susumavus komisijos bei žiūrovų balus paaiškėjo, kad antrieji projektą turėjo palikti aktorius Mantas Vaitiekūnas ir Ieva Konopliovaitė.

Ant „Šok su žvaigžde“ parketo šįkart stebėjome dešimt kruopščiai parengtų šokių: nuo valso iki pasodoblio, nuo rumbos iki tango ar sambos ir džaivo.

Ketvirtoje laidoje dėl išlikimo varžėsi sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič, atlikėja Asta Pilypaitė ir Edvinas Belousovas, raitelė, reklamos specialistė, prekių ženklo kūrėja Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas, aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis, dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj.

Savo jėgas šokio aikštelėje taip pat išbandė choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė, aktorė Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas, atlikėjas Norbertas Liatkovskis (Norbė) ir Viktorija Šeinker, dainininkė Eglė Jakštytė ir Vykintas Širmas, LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė.

Vakaro pabaigoje žiūrovų laukė praėjusių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos favorito, atlikėjo Gebrasy muzikinė premjera. Šokių aikštelėje Gebrasy atliko naujausią dainą „Outta Love“.

Ketvirtajame šokių vakare dalyvius vertino sportinių šokių profesionalai – Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas Virginijus Visockas, daugkartinės Lietuvos ir įvairių tarptautinių šokio varžybų nugalėtojos Lina Chatkevičiūtė ir Eglė Visockaitė.

Kaip ir kasmet, dalyvius vertina ne tik profesionalų komisija – savo balsą už patinkančią porą kiekvienos laidos metu kviečiami atiduoti ir projekto žiūrovai.

Vakaro vedėjų mikrofonai šį sezoną patikėti Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Kol poros sukosi ant parketo, Delfi laidos žiūrovus kvietė išreikšti savo nuomonę ir balsuoti už labiausiai patinkančią porą.

Vakaro eiga ir komisijos vertinimai

Pirmieji ant parketo šokį apie skaudų išsiskyrimą pademonstravo dainininkė Eglė Jakštytė ir Vykintas Širmas. Šis pasirodymas ypatingas atlikėjai, kuri neseniai išsiskyrė su sužadėtiniu. Skaudus gyvenimo įvykis įkvėpė ją parašyti dainą „Pirmas bučinys“, kurią Eglė ir Vykintas ir pasirinko savo šeštadienio rumbai. Tiesa, dainininkė neslėpė, kad šokio pabaigoje vos sutramdė ašaras.

Eglė Jakštytė ir Vykintas Širmas

„Vakarą pradėjome gražia jautria daina ir nemažiau gražiu šokiu. Turbūt nelengva šokti savo dainą, štai, kodėl buvo svarbu išmokti kiekvieną žingsnelį“, – komentavo V. Visockas.

„Neatrodė, kad šitas jūsų bučinys – pirmas. Pasigedau elegancijos, mačiau kiek per daug agresijos. Tačiau rumbą jūs atlikote puikiai“, – sakė L. Chatkevičiūtė.

„Tikriausiai turėtų būti sunku šokti pagal savo dainą, kadangi greičiausiai norisi dainuoti. Blogiausias dalykas, kai šokėjai šoka ir dainuoja, nes tada nukenčia šokio kokybė. Jūsų kokybė nenukentėjo“, – patikino E. Visockaitė.

Komisijos vertinimas: 27 balai.

Antrieji ant scenos žengė praėjusios savaitės favoritai dainininkas Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj. Pora pristatė grakštųjį pasadoblį.

Jurgis Brūzga ir Katerina Voropaj

Komisija šįkart porai turėjo pastabų.

„Jurgio akyse aš mačiau pasadoblį. Tai buvo matadoro žvilgsnis. Tačiau, kalbant apie šokį, norėtųsi platesnių mostų“, – patarė komisijos narė L. Chatkevičiūtė.

„Buvo trys linijos. Veiduose sugebėjote išlaikyti charakterį, kojose buvo daug pastangų išlaikyti žingsnį, tačiau jums pamaišė centras. Nesugebėjote jo suvaldyti sujungti tų dviejų dalių“, – komentavo V. Visockas.

„Sudėtinga įsikūnyti į priešingą man personažą. Tai man yra iššūkis. Tačiau turiu gerą mokytoją, tad dar pora šokių ir bus labai gerai“, – komentavo po šokio vedėjos pakalbintas J. Brūzga.

Komisijos vertinimas: 23 balai.

Paskui romantiškojo Vienos valso ant parketo sušokti suskubo sopranas Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič.

Jomantė Šležaitė-Paukštė ir Rafal Narkevič

„Aš tave myliu“, – savo vyrui žinutę tiesioginiame eteryje, dėkodama už ištvermę laukiant jos grįžtant iš repeticijų, siuntė Jomantė.

Komisija porai pažėrė pagyrų. „Šokti jums sekasi stebėtinai lengvai. Jūs esate žmogus, sutvertas scenai“, – komentavo E. Visockaitė.

„Muzika visada padeda užtušuoti visas vietas, kurias mes, teisėjai turėtume matyti. Šiandien buvo nedrąsių vietų prieš sudėtingesnius žingsnius. Jūs juos darėte labai atsargiai. Tačiau už tą puikią nuotaiką jums viskas atleistina“, – sakė V. Visockas.

„Šiandien man atrodė, kad jūs stengėtės išvengti valso žingsnelio. Atrodo, kad pritrūko dar vienos nakties techniškai švariau šiam šokiui įvaldyti“, – komentavo L. Chockevičiūtė.

Komisijos vertinimas: 25 balai.

Kompiuterinių technologijų įkvėptą robotišką tango publikai padovanojo raitelė, reklamos specialistė, prekių ženklo kūrėja Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas.

Roberta Orlauskaitė ir Gedvinas Meškauskas

Komisija gyrė šokį pastačiusius profesionalus už išradingumą.

„Nuotaika – puiki. Viskas vyko pagal planą. Nuo pradžios iki pabaigos puikiai sugalvotas numeris. Man patiko pasirinkta muzika ir tematika“, – už kūrybiškumą gyrė V. Visockas.

„Neįsivaizdavau, kad Roberta gali būti robotiška. Jausmingumas – jos vizitinė kortelė“, – komentavo L. Visockaitė.

„Aš manau, kad ji tiek visko savo viduje turi dar neatskleisto ir įdomaus. Šiame projekte tu pažinsi visas savo asmenybes ir tau padės tavo talentingas partneris“, – patikino E. Visockaitė.

Komisijos vertinimas: 24 balai.

Tuo tarpu choreografas Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė pristatė itin romantišką rumbos šokį.

Marijanas Staniulėnas ir Ieva Brigita Riepšaitė

Komisija mėgavosi reginiu ir žarstė porai komplimentus. Šiandien ši pora surinko daugiausiai komisijos balų.

„Žiūrėjau ir suspaudė širdį. Ne iš liūdesio, bet dėl to grožio, kurį mačiau scenoje. Aš mačiau šokį, emociją ir be galo plastiškas rankas, kūną. Viskas buvo taip tikra, kad likau be žodžių“, – komentavo L. Chockevičiūtė.

„Aš norėčiau jus apkabinti. Labai gražu. Viskas buvo be galo gražiai sudėliota. Žmonės, kurie įsijaučia į šokį dažnai per daug įsijaučia į save, o jūs negailėjote dėmesio partnerei“, – pasidžaugė E. Visockaitė.

„Jūs puikiai vienas kitą papildote. Esate tikri“, – sakė V. Visockas.

Komisijos vertinimas: 29 balai.

Na, o atlikėjas Norbertas Liatkovskis-Norbė ir Viktorija Šeinker šeštadienio vakarui paruošė tango. Žinomo dainininko partnerė stebėjosi, kad šis visus žingsnelius išmoko likus neįtikėtinai mažai laiko iki eterio.

Norbertas Liatkovskis-Norbė ir Viktorija Šeinker

Komisijos vertinimai poros nedžiugino. „Ir vėl Norbertą išgelbėjo choreografas, išrinkdamas tam tikrus žingsnius, kurie prikausto. Bet negalima jų išmokti likus minutei iki eterio. Žinau tai iš patirties“, – patarė E. Visockaitė.

„Žingsniai buvo pamiršti. Siūlau pereiti į dviejų treniruočių per savaitę ciklą ir nereikės aštuonių dienų savaitėje“, – nusijuokė V. Visockas.

„Šiandien duosiu jums paskatinamąjį balą. Tačiau susitarkim, kad kitą kartą, jeigu nepateisinsite mano lūkesčių, vieną balą nuimsiu. Norbertai, su tavimi šokti partnerei yra iššūkis. Tu vis kažką pamiršti“, – kritikos negailėjo L. Chockevičiūtė.

Komisijos vertinimas: 20 balai.

Atlikėja Asta Pilypaitė ir Edvinas Belousovas scenoje šokdami džaivą vaidino griežtą teisėją ir žavų nusikaltėlį.

 Asta Pilypaitė ir Edvinas Belousovas

„Smagu buvo jus matyti kitame vaidmenyje. Įdomi tematika – ir pinigai ne viską gali, ir teisėsauga pas mus labai sąžininga“, – kalbėjo V. Visockas.

„Jaučiausi tarsi teatre. Tačiau yra viena problemėlė. Tai yra džaivas. Už spektaklį rašyčiau dešimt, tačiau džaivo žingsnelio nesušokote nė vieno“, – griežtai vertino L. Chockevičiūtė.

„Edvinas viską teisingai mokė – mačiau siužete. Tačiau mes čia džaivo neatpažinome, nors pasirodymas buvo be galo nuotaikingas“, – komentavo E. Visockaitė.

Komisijos vertinimas: 22 balai. Deja, šių balų nepakako ir juos susumavus su žiūrovų vertinimais paaiškėjo, kad ši pora turėjo palikti šokių projektą.

LRT laidos „Į sveikatą“ vedėjas, sporto treneris Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė sceną įkaitino samba. Komisija pasigedo šiam šokiui būdingo seksualumo, tačiau neatmetė, kad taip galėjo nutikti dėl sudėtingos technikos.

Alanas Dzeranovas ir Eglė Bertulytė

„Atvirai pasakysiu, aš dievinu karštį ir šiandien galėjau tai patirti“, – pasidžiaugė sveikatingumo šalininkas, net ir savo partnerę pripratinęs grūdintis lediniame ežero vandenyje.

„Man jūs priminėte legendinės trupės „Žuvėdra“ šokėjus. Ir tada mes pamatėme šį jūsų nuostabų šokį, kuris nenuvylė, bet ir nenudžiugino“, – kalbėjo L. Chockevičiūtė.

„Tai, ką jūs padarėte per trumpą laiką yra visai nebloga samba, tačiau gali būti ir geriau“ – komentavo E. Visockaitė.

Komisijos vertinimas: 20 balų.

Aktorė Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis sušoko ir teatro scenos vertą Vienos valsą. Savo šokyje jiedu suvaidino sutuoktinių porą.

Paulina Taujanskaitė ir Rolandas Beržinis

„Man be galo įdomu stebėti, kaip Paulina prieš pasirodymą įeina į vaidmenį, o po pasirodymo negali iš jo išeiti. Tas net šiurpina odą. Tai yra didžiulis meistriškumas“, – gyrė E. Visockaitė.

„Minėjau jums, kad esate vieni iš mano favoritų. Tik norėčiau didesnės dinamikos mokymosi procese. Nemačiau, kas pagerėtų žingsniai ir jie taptų tikslesni. Jūs parodote tiek atspalvių savo veide, norėtųsi, kad jų būtų daugiau ir šokių žingsneliuose“, – komentavo L. Chockevičiūtė

Komisijos vertinimas: 24 balai.

Vakarą vainikavo aktorė Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas. Prieš pasirodymą pora į pagalbą pasikvietė penkiakovininkę, olimpinę ir pasaulio čempionę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę, kuri mokė juodu fektuotis. Šių įgūdžių Aleksandrai ir Audriui prireikė šokant pasadoblį.

Aleksandra Metalnikova ir Audrius Kleišmantas

„Buvo labai daug ir įvairių judesių. Daug įvykių per trumpą laiką. Tema atskleista ir viskas pavyko puikiai. Tiesa, kojų technika kiek trukdė jums viską išpildyti“, – pastebėjo V. Visockas.

„Žinau, kad Audrius ir jo tėtis yra brangiųjų akmenų ekspertai. Kiek reikia šlifuoti deimantą, kad jis būtų labai brangus? Linkiu jums šlifuoti ir šį deimantą, kad nebūtų daug netikrų akmenų, o vietoje to – vienas geras“, – sakė L. Chockevičiūtė.

„Puikūs, meistriškai atlikti pakėlimai. Energijos Aleksandra tikrai turi, tačiau tokiems šokėjams sunkiau kontroliuoti smulkias detales. Nukreipkite savo energiją į smulkius dalykus ir viskas susitvarkys“, – patarė E. Visockaitė.

Komisijos vertinimas: 21 balas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)