Krepšinio legenda, olimpinis ir pasaulio čempionas, kurio vardas skambėjo ir tebeskamba visame pasaulyje. Keturių vaikų tėvas, kurio šeimos darna žavisi visi. Žmogus, kurio kiekvienas žingsnis ar ištartas žodis sulaukia atgarsio visuomenėje. Vieną iš didžiausių Lietuvos autoritetų – Arvydą Sabonį – žino visa šalis.

A. Sabonis tapo Lietuvos krepšinio ir visos valstybės simboliu. Jį sutikę žmonės vėliau apie tai pasakoja draugams ir bičiuliams. Filmo kūrėjai teigia, kad kurdami filmą apie legendinį Sabą, jo šeimą, aplinką, bičiulius, krepšininko kasdienybę pamatė visiškai naujai.

Filmas apžvelgė visą Arvydo Sabonio krepšininko kelią: nuo pirmųjų sezonų „Žalgiryje“ , žaidimą Sovietų Sąjungos rinktinėje, patirtas sunkias traumas, etapą Ispanijoje, karjerą NBA , pergales Nepriklausomos Lietuvos rinktinėje  ir grįžimą žaisti paskutinius metus Kauno „Žalgiryje“.

Daug dėmesio filme skirta Arvydo Sabonio šeimai, papasakotas pirmasis susitikimas su vėliau žmona tapusia  Ingrida. Juostoje taip pat nemažai dėmesio skirta S. Sabonio vaikams, buvo apžvelgta jų vaikystė ir tolimesnis gyvenimas.

Filmo metu buvo papasakota daug nuotaikingų istorijų iš krepšininko gyvenimo. Bene juokingiausią istoriją papasakojo pats Arvydas Sabonis, apie tai, kaip kurioziškai pražiopsojo 1992 – ųjų metų Barselonos olimpiados krepšinio turnyro apdovanojimus ir medalį gavo tik kitą dieną.

Į filmą  „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“ atvyko krepšininkas Ramūnas Šiškauskas, futbolininkas Andrius Velička, dainininkas Linas Adomaitis, krepšinio treneriai Vydas Gedvilas, Vladas Garastas, Vitoldas Masalskis, masažuotojas Juozas Petkevičius, politikai Jonas Furmanavičius, Visvaldas Matijošaitis su sūnumi ir kiti.

Premjeros akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Gyveno filmu

„Paskutinį mėnesį gyvenome Arvydu. Jau kalbame frazėmis iš filmo. Su šia mintimi ir kėlėmės, ir ėjome miegoti ir kartais net nemiegodavome“, - kalbėjo filmo režisierius Rimvydas Čekavičius.

„Sunkiausia buvo prieiti prie Arvydo. Pamenu, Kaune, krepšinio federacijoje stovi jis, ir galvoju: arba dabar, arba niekados. Ir galvoju, kad jeigu bus baisu prieiti ir pasakyti tą idėją dabar, kas bus po to. Ir išdrįsome. Po to viskas yra paprasčiau, nes tai A. Sabonis, ir visame pasaulyje ištarus šią pavardę, atsidaro visos durys ir visi geranoriškai sutinka kalbėti“, – teigė R. Čekavičius.

Pasak kūrėjų, Europoje ir Amerikoje jie padarė per 40 interviu. Idėja tokį filmą sukurti gimė prieš kelerius metus. Teigiama, kad filmo biudžetas siekia kelis šimtus tūkstančių litų.

Kūrybinė grupė kalbėjo, kad vos išgirdę, jog filmas bus kuriamas apie A. Sabonį, juos šiltai priėmė visi pašnekovai: prieš tai netikėję, kad pavyks pakalbinti tokias žvaigždes, jie teigia padarę ne vieną puikų interviu.

Filme įspūdžiais apie A. Sabonį dalijasi buvęs stipriausios pasaulio krepšinio lygos NBA vadovas Davidas Sternas, NBA legendos, buvę treneriai, vadybininkai, pagrindiniai priešininkai iš Serbijos – Aleksandras Djordževičius, Dejanas Bodiroga ir Vlade Divacas.

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)