Nors Marvel komiksais paremti filmai pasižymi iš koto verčiančiu specialiųjų efektų kiekiu, filmo „Kapitonas Amerika: Žiemos karys“ kūrėjai teigė bandę specialiųjų efektų kiekį sumažinti iki minimumo.

Nors filmo kūrėjai teigia minimaliais kiekiais naudoję kompiuterinę grafiką ir specialiuosius efektus, tačiau atsakingos už juos yra net penkios stambios Holivudo kompanijos.

Ruošdamasis Žiemos kario vaidmeniui, aktorius Sebastianas Stanas baigė penkis mėnesius trukusius fizinio pasirengimo bei istorijos kursus. Vyras ne tik aktyviai sportavo ir laikėsi specialiai jam sukurto režimo, tačiau ir uoliai nagrinėjo Šaltojo karo periodą bei smegenų plovimo efektą.

Filme „Kapitonas Amerika: Žiemos karys“ matomas Styvo Rodžerso kostiumas buvo sukurtas pasinaudojant technologijomis, naudojant kurias siuvami kostiumai JAV kariškiams ir agentams.

Aktorius Anthony Mackie buvo nepatenkintas jo herojui Sakalui sukurtu kostiumu. Vyras atkakliai siekė gauti raudoną kostiumą (tokį jo herojus vilki komiksuose) ir filmo kūrėjams grasino atsisakysiantis vaidinti jeigu jo reikalavimas nebus patenkintas. Galiausiai aktorius nusileido ir sutiko vaidinti vilkėdamas pirminį jam sukurtą kostiumą, dėl kurio ir kilo skandalas.

Juostos filmavimams persikėlus į Klivlendą, vietinis greitkelis buvo uždarytas dviejų savaičių laikotarpiui – juostos kūrėjai čia filmavo persekiojimo sceną.

98% filmo veiksmo vyksta dabartyje – likę 2% - praeityje.

Iš filmo „Keršytojai“ pašalinta scena, kurioje Styvas sužino, kas nutiko jo būriui ir Pegei, buvo panaudota filme „Kapitonas Amerika: Žiemos karys“.

Aktorius Georges St. Pierre, vaidinantis Šoklį, nuo 2007 iki 2013 metų, septyniskart iš eilės tapo absoliutaus kovų čempionato laimėtoju vidutinio svorio kategorijoje.

Aktoriaus Roberto Redfordo pasirodymas filme – užuomina į klasikinį šnipų filmą „Trys Kondoro dienos“ (angl. „Three Days of the Condor“, 1975), kuris tapo įkvėpimo šaltiniu filmo „Kapitonas Amerika: Žiemos karys“ scenaristams. R. Redfordas šiame filme atliko pagrindinį vaidmenį.

Fantastinis veiksmo ir nuotykių filmas „Kapitonas Amerika: Žiemos karys“ žiūrovus dar sykį nukels į įspūdingą „Marvel“ v
isatą. Čia, po įvykių filme „Keršytojai“ („Avengers“) išsiskyrus superherojų keliams, sutiksime Styvą Rodžersą – Kapitoną Ameriką (akt. Chris Evans), ne tik dirbantį tarptautinėje taikos palaikymo organizacijoje SHIELD, tačiau ir bandantį prisijaukinti eilinio Vašingtono gyventojo kasdienybę.

Deja, netrukus Styvas patenka į pasauline katastrofa galinčių baigtis įvykių virtinę. Siekdamas išnarplioti piktadarių pinkles, legendinis Kapitonas Amerika vienija jėgas su slaptąja agente Nataša Romanova (akt. Scarlett Johansson), vadinama Juodąja Našle. Superherojų susivienijimą vainikuoja prie komandos prisijungiantis Sakalas (akt. Anthony Mackie), tačiau, deja, nei vienas komandos narys net nenutuokia kokiomis galiomis apdovanotas kelią jiems pastojęs piktadarys, vadinamas Žiemos kariu (akt. Sebastian Stan)...

Įspūdingų specialiųjų efektų, pavojų ir suktų intrigų prisodrinta Kapitono Amerikos, Juodosios Našlės ir Sakalo kova prieš grėsmingą piktadarį, kinuose jau balandžio 4 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją