NE / NO

"Oskaro" premijai už geriausią užsienio šalies filmą nominuota ir tikrais faktais pagrįsta istorija apie "Reklamos vilkus" Čilėje. VHS kasetėse įrašyto vaizdo formatu pateikiamas trileris atskleidžia, kaip džiaugsmingai 1988 metais drąsus reklamos strategas (vienas geriausių Gaelio Garcia Bernalio vaidmenų) kovojo prieš diktatoriaus Augusto Pinocheto kadencijos valdžioje pratęsimą. Ar žinote, kiek būna spalvų vaivorykštėje?


KITOJE ŠALYJE / IN ANOTHER COUNTRY

Prancūzų kino primadona Isabelle Huppert pirmą kartą korėjietiškame filme, kuriame šaunusis gelbėtojas dainuoja spontaniškas meilės arijas. Bet tai dar ne viskas. Kultinis Pietų Korėjos režisierius Hongas Sang-soo įsigudrino parodyti net tris skirtingas Isabeles. Atkreipkite dėmesį, kiek mažų žalių butelaičių su užrašu "Soju" suvartos šio trigubo filmo veikėjai. Korėjiečiai teigia, kad tai pats populiariausias alkoholinis gėrimas pasaulyje.

BELLA VISTA

Gražuolės režisierės Alicijos Kanos debiutinis dokumentinis filmas prašos apibūdinimo "trys viename". Kažkur toli Urugvajuje yra toks kaimas, kurio viename pastate treniruotėms ir varžyboms ruošėsi vietinės futbolo komandos, po to filmus nuomojo, pramogavo ir šventė transvestitai, o galiausiai kunigai kvietė į mišias naujoje Bažnyčioje. Šio kaimo vaikai žino telefono numerį, kuriuo kartais atsiliepia ponas Dievas.


CHAMELEONO SPALVOS / THE COLOR OF THE CHAMELEON

Ar prisimenate bulgarišką juodai baltą trilerį "Žgutas"? Jo scenarijų įkvėpusios knygos autorius Vladislavas Todorovas pats ėmėsi prodiusuoti kitą savo romaną, kuris leido pažaisti brolių Coenų stiliumi, intelektualiu ir kartais juodu humoru, subtiliai pokštaujančiomis sąmojingomis frazėmis, ironiškomis kultinių filmų interpretacijomis ir šaunia komiška nuotaika. Kuris geresnis - Bulgarijos šnipas Batko Stamenovas ar populiarusis Džeimsas Bondas?


KVARTETAS / QUARTET

Atidarymo ceremonijos filmas ne tik kviestiniams svečiams, bet ir visiems žiūrovams. "Oskaro" premijos laureato Ronaldo Harwoodo ("Pianistas") pjesė apie keturis skirtingais balsais dainuojančius operos solistus-pensininkus ir neeilinį koncertą kompozitoriaus Giuseppe Verdi gimtadienio iškilmėms paskatino debiutuoti režisūroje dvejais "Oskarais" apdovanotą aktorių Dustiną Hoffmaną ("Lietaus žmogus", "Kramer prieš Kramerį"). Linksmai nusiteikęs Michaelas Gambonas (profesorius Dumbldorus iš jūs patys žinote kokios nuotykių fantazijos) vaidina specialiai filmui sugalvotą ir parašytą kandų režisierių, diriguojantį dar vieną "Rigoleto" pastatymą su senelių prieglaudos artistais - Maggie Smith, Pauline Collins, Tomas Courtenay'us ir Billy Conolly. Šio kvarteto apdovanojimų archyve susikaupė devynios nominacijos "Oskarams".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją