“Į savanorystę mes žiūrime plačiau nei tik festivalio kontekste, mes norime stipriai vystyti savanorystės idėją Lietuvoje ir skatinti savanorišką veiklą įvariose programose, renginiuose ar tiesiog kasdieniniuose darbuose”, - pranešime spaudai teigia festivalio “Be2gether” savanorių srities koordinatorius Girvydas Duoblys.

Be žmonių, kurie savanoriškai be finansinio atlygio pasiryžta skirti savo laiko pagalbai, neįvyktų nė vienas didžiausias ir įspūdingiausias renginys. Įvairiuose festivaliuose, sporto čempionatuose, muzikos, kino apdovanuojimuose dirba tūkstančiai savanorių. Daugybė žinomų muzikos ar meno pasaulio atstovų savo karjerą pradėjo būtent nuo savanoriavimo renginiuose.

“Savanoriaudamas gavau geros patirties, susipažianau su įdomiais žmonėmis ir turėjau unikalią progą pamatyti, kaip atrodo tokio mąsto renginio užkuliusiai”, - sako praėjusiais metais savanoriavęs festivalyje “Be2gether” Vitoldas Kasperavičius.

Festivalyje savanoriai gaus labai įvairių funkcijų: teiks informaciją svečiams, lydės iš užsienio atvykusias muzikos grupes, padės darbuose prie scenų ir atliks dar daugybę dalykų, kurie yra svarbūs buvimo festivalyje kokybei. Savanoriais gali tapti visi, sulaukę 16 metų ir pateikę užpildytą savanorio anketą festivalio organizatoriams. Šiemet “Be2gether” komanda likus mėnesiui iki festivalio rengs specialius mokymus, kuriuose savanoriai turės galimybę iš anksto susipažinti ir išmokti komandinio darbo pagrindų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją