Ketveriukę iš Suomijos „The Rasmus" žino kiekvienas melodingojo roko gerbėjas. Jei primiršote pavadinimą, tai atmintį turėtų sužadinti daina „In the Shadows". 2003-aisiais ši kompozicija karaliavo daugumos Europos radijo stočių topų viršūnėse. Šlovingus hito laikus iki šiol mena Youtube platforma, kurioje net dvi singlo versijos, o sudėjus abiejų peržiūras skaičius siekia beveik 100 mln.

Savo muzikinėje karjeroje panašias sėkmės istorijas vaikinai kartojo kone kasmet, kol po dešimties metų grupės lyderis Lauri Ylönen nusprendė pradėti solo karjerą. Naujas amplua jam puikiai tiko, bet niekada nepakartojo grupės sėkmės, todėl po keleto metų bičiuliai vėl susitiko studijoje, įrašė aštuntąjį albumą ir pradėjo aktyvią koncertinę veiklą, skelbiama pranešime spaudai.

Šalia garsaus „The Rasmus" vardo pristatomos ir kelios mažiau žinomos, bet taip pat dėmesio vertos grupės bei atlikėjai. Vienas jų – Vengrijos atstovas IALAZ. Budapešte gyvenantis prodiuseris įkvėpimo sėmėsi iš trip hop, downtempo ir chillwave, kol galiausiai sukūrė savitą skambesį, kuriame puikiai dera tiek laiko patikrinti, tiek modernūs garsai. Jis pats sakosi turintis misiją: „noriu, kad kiekvienas klausytojas patirtų ausų orgazmą."

„Karklė 2019" galėsite išgirsti atstovus iš visų Baltijos šalių. Estijos vėliava čia plevėsuos psichodelinio roko bei rokenrolo kvartetas „Bourbon Sugar". Grupės pavadinimas sufleruoja, kad jų kuriama muzika stipri, tačiau turi malonaus saldumo ir yra nepavaldi laikui. O štai Latvijos desantas, „3LIVE Project" trijulė, atveš dar negirdėtą elektroninės muzikos, perkusijos ir trimito skambesio miksą. Gyvuose grupės pasirodymuose dalyvavę tikina, kad energingas šou priverčia judėti net pačius tingiausius.

Naujų grupių sąrašas pasipildė ne tik tarptautiniais vardais, jame gausu ir lietuviško skambesio. Pajūryje susirinkusius džiugins Algirdo Kaušpėdo ir Viktoro Diawaros muzikinis projektas „KAnDIs". Prieš pusmetį debiutavę su kūriniu „Už poliarinio rato" gana greit surado savo klausytoją ir jau spėjo išleisti gana sėkmingą albumą. Drauge su jais festivalininkus džiugins nenuilstantis pozityvumo užtaisas, pankai „Laimingu Būti Lengva", metalą su industriniu skambesiu derinantys paslaptingieji „Sintetinė Meilė" ir praeitais metais Karklės jaunų grupių konkursą laimėję „Blues Berries".

Šiemet festivalis vyks net keturias dienas, rugpjūčio 15-18 d., o jame susirinkusiuosius džiugins Jess Glynne, Filatov & Karas, Marijonas Mikutavičius, Daddy Was a Milkman, G&G Sindikatas, Radistai DJ's, Lilas ir Innomine, Monique, Vidas Bareikis, Golden Parazyth, 8 kambarys, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys, Flying Saucer Gang, Royce, Niko Barisas, Damon Jee, Alex Kennon, Bad Habits, Driule XL, Kandy Killers, Zakmina, G-Spot DJ's, Averjano, Endrio, Filtered Tools, Matto & BeLeo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)