aA
Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ kino mylėtojams dovanoja ne tik geriausio kino seansus, bet ir smagius renginius bei ypatingas staigmenas. Antradienį, 17 val. kino ir maisto gurmanus festivalis kviečia į ypatingą „Kulinarinių filmų“ programos seansą.
Jiro sapnai apie suši (Jiro Dreams of Sushi)
Jiro sapnai apie suši (Jiro Dreams of Sushi)
© Organizatorių archyvas

Visus, atėjusius į filmą „Jiro sapnai apie suši“ (Jiro Dreams of Sushi, rež. David Gelb), prieš seansą pasitiks speciali sušių degustacija.

Režisierius Davidas Gelbas kino filmą sukūrė šefo Jiro Ono virtuvėje, tuo tarpu „Kino pavasaris“ ta proga virtuvę trumpam įrengs kino teatre.

Prieš filmo seansą, ko gero geriausias sušių meistras Lietuvoje iš "Kulinarijos studijos" Ossama Charafedine gerą maistą mėgstančius „Kino pavasario“ žiūrovus kvies pasivaišinti jo gamintais sušiais, atskleis jų gaminimo paslaptis bei pademonstruos, kaip taisyklingai juos pasigaminti. O po gardžios degustacijos, bus rodomas dokumentinis filmas, pasakojantis apie geriausią sušių meistrą Jiro ir atskleisiantis, kaip gimsta tobuliausi pasaulyje sušiai.

Juosta „Jiro sapnai apie suši“ pakvies į japonų šefo Jiro Ono virtuvę. Būdamas 86-erių jis laikomas geriausiu sušių šefu pasaulyje. Jam priklauso garsusis dešimties vietų „Sukiyabashi Jiro” restoranas Tokijuje. Čia patiekalas kainuoja virš 300 dolerių, o vietos jame laukti gali tekti net metus. Šefas Jiro Ono pateko į Guinesso rekordų knygą kaip seniausias trijų Michelin žvaigždučių šefas pasaulyje.

Solidaus amžiaus Jiro Ono yra visiškai atsidavęs savo darbui ir nepaliauja siekti tobulybės. Pavyzdžiui, kad išgautų geresnį skonį ir tekstūrą, prieš gaminant aštunkojį, šefas jį masažuoja net 40 minučių, o sušių dydį jis preciziškai nustato kiekvienam lankytojui, kad restorane apsilankiusi kompanija baigtų mėgautis savo patiekalais tuo pačiu metu.

Kaip gimsta tobuliausi pasaulyje, meno kūrinius primenantys sušiai, ir kas vyksta vieno geriausų pasaulyje šefo virtuvėje - atskleis dokumentinis filmas „Jiro sapnai apie suši“, kurį turėtų pamatyti kiekvienas, mėgstantis gaminti ar bent jau skaniai pavalgyti.

Filmą kino mylėtojai ras gardžiausioje šių metų festivalio naujienoje - „Kulinarinių filmų“ programoje, kuri jau susilaukė didžiulio festivalio lankytojų dėmesio. Šios programos filmai supažindina su pripažintais virtuvės šefais, maisto gaminimo paslaptimis, atskleidžia, kas vyksta geriausiuose pasaulio restoranuose.

Festivalis „Kino pavasaris“ džiaugiasi, kad šie kulinarinių filmų seansai papildomi ir gurmaniškais renginiais, taip žiūrovai gali ne tik pasimėgauti kino juostomis, bet ir pratęsti savo įspūdžius mėgaudamiesi lietuvių virtuvės šefų kurtais skanėstais.

Filmo anonsas:

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kęsto Komskio verslas žlunga nesumokėjęs našlaičiams (161)

Vilnietė Simona Kibirkštytė viena augina du mažus vaikus. Be tėvo juos paliko tragiška avarija,...

Pirkėjams rūpi ne tik kaina: už skandalus įmonės sumoka kritusiais pardavimo rodikliais (52)

Lietuviai skaito produktų etiketes, o specialūs produktų žymėjimai, tokie kaip „ekologiška“...

Gyvai / Specialisto patarimai perkantiems automobilius ir pokalbis apie Užgavėnes „Delfi rytas“

„Žiema, žiema, bėk iš kiemo“, – taip šiandien turėtume šūkauti, užsikąsdami ir...

Nuramino dėl Vilniuje įtarto koronaviruso atvejo: visi mėginiai neigiami (143)

Dėl koronaviruso tirto iš šiaurės Italijos grįžusio vyro mėginiai buvo neigiami, patvirtino...

Italija ištikta šoko, pirminio koronaviruso šaltinio nustatyti nepavyksta šalį krečia ir politikų rietenos (60)

Europoje kilusios koronaviruso bangos paliestoje Italijoje tolydžio plinta panika. Šalies...

Mirė Sausio 13-osios byloje kaltu pripažintas buvęs sovietų gynybos ministras (151)

Maskvoje mirė buvęs Sovietų Sąjungos gynybos ministras Dmitrijus Jazovas , pranešė Rusijos...

Koronavirusui skverbiantis į Europą, prognozuojamos pasekmės: Lietuvos ekonomikai tai atsilieps (40)

Lietuvos ekonomikai Kinijoje ir Šiaurės Italijoje siaučiančio koronaviruso pasekmės bus...

Ant suolo lemiamu metu paliktas Motiejūnas: Kinijoje gynybos principai kitokie (21)

Donato Motiejūno sugrįžimas į Lietuvos rinktinę nebuvo rožėmis klotas. Pasitelkęs savo...

The Economist

Vėl paverskime Europą nuobodžia! (1)

ES ginčijasi dėl smulkmenų ir džiaugiasi grįžusiu nuobodžiu stabilumu.

Bankai nespėja dalyti paskolų, tačiau NT analitikas ragina pradėti galvoti logiškai (69)

Ekonomistai jau kelerius metus viešojoje erdvėje kalba, kad gyvenimas Lietuvoje gerėja. Vienas iš...

|Maža didelių žinių kaina