Į šių metų Geriausios metų kino aktorės titulą pretenduoja trys jaunosios kartos aktorės Valda Bičkutė, Jurgita Jutaitė ir Severija Janušauskaitė. Šį titulą laimėjusiai aktorei atiteks kelionė į Paryžių. Geriausią aktorę išrinks žiūrovai, balsuodami internete. 

J. Jutaitė kino pasaulį sužavėjo sukūrusi išskirtinį vaidmenį Kristinos Buožytės fantastiniame filme "Aurora". J. Jutaitė į Geriausios aktorės titulą taip pat pretendavo ir pernai, tačiau jai teko nusileisti kolegei Tomai Vaškevičiūtei.

"Man labai gaila, kad šį vakarą negaliu fiziškai būti su jumis. Tačiau norėčiau padėkoti festivalio organizatoriams, kad ir vėl mane pakvietė į rinkimus. Kaip visada, čia laimės draugystė", - iš anksto nufilmuotame vaizdo įraše dėkojo J. Jutaitė, negalėjusi atvykti į renginį.

J. Jutaitė „Sidabrinės gervės" apdovanojimuose pelnė geriausios antraplanės aktorės nominaciją. Ryškesni vaidmenys kine: Auroros vaidmuo režisierės K. Buožytės „Auroroje“, Dominykos vaidmuo režisieriaus Kristijono Vildžiūno juostoje „Aš esi tu“, Auksės vaidmuo režisieriaus K. Vildžiūno „Kai apkabinsiu tave".

V. Bičkutė įsiamžino šiais metais pristatytoje Mario Martinsono juostoje "Tyli naktis". Mažojo teatro aktorė atliko vaidmenis kino filmuose „Nereikalingi žmonės“, „Kolekcionierė“, vaidino TV serialuose „Anastasia“, „Pavogta laimė“ ir kt.

"Džiaugiuosi galėdama būti čia, nes jaučiu didelę meilę šiam festivaliui. Mes esame aktorės, gerbiame savo profesiją, todėl jaučiamės kitaip, nei grožio rinkimuose", - renginio vedėjo Rolando Vilkončiaus paraginta agituoti žmones balsuoti už save, šypsodamasi prisipažino V. Bičkitė.

S. Janušauskaitė sukūrė vaidmenis Žeraldo Povilaičio filme "Kablelis", R.Marcinkaus „Ekspermenas“. Taip pat filmavosi armėnų kilmės režisierės Annos Melikyan naujajame filme, kurio darbinis pavadinimas "Žvaigždė". Aktorė taip pat suvaidino Sauliaus Drungos juostoje "Anarchija Žirmūnuose".

"Norėčiau palinkėti kolegėms sutikti savo Felinį ir Elmodovarą", - linkėjo aktorė S. Janušauskaitė.

"Kino pavasario" festivalio vadovė Vida Ramaškienė dėkojo aktorėms, kurios sutinka žaisti šį smagų žaidimą drauge su festivaliu.

"Turime pasidžiaugti, kad turime gražių ir talentingų aktorių. Norėčiau palinkėti, kad tas vienas žingsnelis būtų žingsnelis į tarptautinį pripažinimą", - linkėjo V. Ramaškienė.

Geriausios kino aktorės titulus jau yra pelniusios Larisa Kalpokaitė, Nelė Savičenko, Gabija Ryškuvienė, Edita Užaitė, Toma Vaškevičiūtė.

Didžiausias kino festivalis šalyje kiekvieną pavasarį skelbia rinkimus ne tik tam, kad būtų išrinkta geriausia vaidmenų kūrėja, bet ir siekiant atkreipti dėmesį į aktorių darbą, tobulėjimą ir jų indėlį į šalies kiną.

„Geriausios aktorės rinkimai rengiami ne viename užsienio festivalyje ir džiugu, kad ši graži ir prasminga tradicija Vilniuje taip pat sulaukia ypatingo dėmesio ir kino mylėtojų palaikymo,“ - pasakoja festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

Šiai metais festivalio žiūrovai savo pretendentę išrinkti turės daugiau laiko. Jau nuo šio vakaro prasidėjęs balsavimas tęsis ne dvi, o beveik keturias savaites. Kiekvieną dieną balsuojantys galės laimėti įvairių festivalio prizų. Taip siekiama, kad kuo daugiau kino mylėtojų turėtų galimybę atiduoti savo balsą už mėgstamą aktorę ir taip pelnyti jai „Geriausios metų kino aktorės“ titulą.

Jau nuo šio vakaro, kovo 1 dienos, „Kino pavasario“ žiūrovai ir kino gerbėjai gali balsuoti už savo favoritę interneto svetainėse www.kinopavasaris.lt ir www.moteris.lt. Balsavimas vyks iki kovo 28 dienos, kai festivalio uždarymo ceremonijos metu bus iškilmingai paskelbta daugiausiai publikos balsų surinkusi ir geriausia metų kino aktore tapusi vaidmenų kūrėja. Metų geriausiajai tarptautinė kosmetikos kompanija „Bourjois‟ įteiks specialų prizą – kelionę į Paryžių.

Geriausios aktorės nominančių paskelbimo ceremonija - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)