„Magiškas dėl kelių dalykų - šiandien visas pasaulis švenčia Žemės dieną. Sveikinu su ja. Prieš valandą įvyko tikrasis pavasaris. Tai magiškas laikas, žinau, kad daug kas tuo net neabejoja. Magiška tai, kad „Kino pavasaris“ per devynioliką metų paaugo ir suklestėjo“, - susirinkusius festivalio svečius sveikino jo vadovė Vida Ramoškienė.

Ceremonijos metu buvo prisiminti ir tylos minute pagerbti Anapilin jau išėję kino kūrėjai ir aktoriai.

„Kino pavasarį“ atidarė Sebastiano Lelio režisuota drama „Glorija“ („Gloria“) su „Sidabriniu lokiu“ 2013 m. Berlyno kino festivalyje apdovanota geriausia aktore Paulina Garcia. 

19-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks 2014 m. kovo 20 - balandžio 3 dienomis. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. 

Šiemet festivalyje bus parodyti 247 filmai iš 67 šalių. Bendra jų trukmė – net 287 valandos ir 39 minutės, skaičiuoja „Kino pavasario“ programos sudarytojas E. Pukšta. Festivalyje bus parodyti 271-o režisieriaus darbai ir jums prireiktų 12 dienų, jei užsinorėtumėte juos visus pamatyti be pertraukos.“

Festivalio atidarymo ceremonijos svečiai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)