Festivalyje nuo penktadienio (antrosios renginio dienos) dalyvavusi Simona pasakojo, jog smagiausia tokio tipo renginiuose yra sutikti seniai matytus draugus bei užmegzti naujas pažintis.

„Viskas tikrai puiku ir čia praleidome dvi dienas. Tik galbūt norėjosi pamatyti daugiau koncertų bei pasirodymų. Pavyzdžiui, „Humoro klubo“ pasirodymas vyko 13 val. dienos, o vėliau sekantys koncertai, kuriuos norėjome pamatyti, tik vėlai vakare, tad turėjome praleisti, nes esame iš Kauno ir nakvojome ne palapinių miestelyje, o namuose“, – įspūdžiais dalijosi Simona.

Kita festivalio dalyvė Indrė, kuri į renginį atvyko iš Vilniaus, pasakojo, jog nuolatos dalyvauja Latvijoje vykstančiame festivalyje „Positivus“ bei visus septynis metus iš eilės vyksta į „Granatos Live“.

„Galiu tiksliai pasakyti, kad pirmieji mano aplankyti festivaliai tikrai būdavo brangesni nei dabar. Tiesiog neturėjau tiek patirties ir nuovokos, ką geriausia pirkti, kada pirkti ir kaip pataupyti.

Dabar festivaliams reikalingus drabužius įsigyju kur kas anksčiau ir daugybę jų turiu iš ankstesnių metų. Čia juk reikia pasirodyti kuo originaliau, todėl nėra mados, kuri greitai ateitų bei greitai praeitų. Tinka ir ankstesnių metų deriniai. Labai pravartu peržvelgti užsienio festivalių nuotraukas. Ten visada galima rasti kažką gražaus, pasisemti idėjų. Taigi, čia sutaupau. Taip pat nemažai kuo pasidalijame ir su draugėmis.

Taip pat visada praverčia ir užkandžiai bei greitas maistas, kurį galima įsidėti dar prieš atvykstant į festivalio teritoriją. Tai padeda sutaupyti, nes maistas čia tikrai visada brangesnis. Galima sutarti ir su kitais vykstančiais į festivalį bei važiuoti kartu“, – patarimais dalijosi festivaliautoja Indrė.

Virtualios realybės akinius bei vairavimo simuliatorių festivalio teritorijoje siūlanti išbandyti Roberta pasakojo, kad daugiausiai klientų sulaukia esant geram orui. „Klientų tikrai netrūksta. Mūsų kainos visur vidutiniškos – 5 eurai. Neretai pasitaiko ir tokių, kurie ateina visas festivalio dienas“, – pasakojo ji.

Kiek tolėliau masažo, meditacijos ir miego paslaugas pristatantis Gediminas į savo palapinę kvietė užsukti visus, kurie norėtų išbandyti masažo paslaugas. „Norėjome jaunajai kartai leisti suprasti, kas yra masažas ir kuo jis naudingas. Yra galimybė išbandyti ir medicininį masažą. Paprastai mes vykstame į įmones, kur masažuojame darbuotojus pertraukėlių nuo darbo metu, tačiau pirmąkart sumanėme atvykti ir į festivalį.

Norinčių išbandyti mūsų paslaugas atsirado labai daug. Pirmosiomis dienomis visi dar apsižiūrėjo, ateidavo išsiklausinėti, o kiek vėliau panoro ir išbandyti. Net nebuvo kada papietauti ar papusryčiauti. Čia visi blogai išsimiega palapinėse ir ateina čia pailsėti“, – pasakojo pašnekovas.

Kainos už šias paslaugas jis nenustatė. Visi, kurie išbando masažą, patys nusprendžia, kiek norės sumokėti už gautą paslaugą. Dažniausiai festivalininkai sumoka nuo 5 iki 40 eur. Tačiau trys žmonės pabėgo nesumokėję.

„Ateina ir apie savo traumas papasakoti. Čia dažniausiai susiduriame su išvaržomis ir stuburo skausmais“, – pasakojo festivalyje sutiktas verslininkas.

Tuo tarpu greitus užkandžius siūlanti Agnė visas festivalio dienas vos spėjo suktis. „Gaminame skanias bulvytes, todėl jas dažniausiai ir užsisakinėja. Antplūdis, galima sakyti, buvo visomis festivalio dienomis“.

Prie greito maisto palapinių sutiktos bičiulės Nida ir Meda pasakojo, jog kainų skirtumą tikrai pastebėjo. „Praėjusiais metais čia („Granatos Live“) nebuvau, bet šiemet jau buvau „Galapaguose“. „Granatose“ kainos tikrai aukštesnės. Pavyzdžiui, tai ką čia galima užsisakyti už 6,50 eur., ten galima gauti už į 5 eurus, Skirtumas tikrai akivaizdus.

Galbūt taip yra dėl to, kad „Galapagai“ yra kur kas mažesnis festivalis ir sunkiau pritraukti dalyvius, o čia atvyksta ir nemažai užsieniečių, kurie galbūt gali išleisti daugiau pinigų“, – pasakojo festivaliautoja.

Prakalbus apie bilietus, merginos patarė nelaukti ir į norimą festivalį bilietus užsisakyti kur kas anksčiau, nes prieš pat renginį jie pabrango 20 eurų ir daugiau.

Ryškiai pasipuošusios draugės Ieva, Vytaute, Rugilė ir Gerda pasakojo, kad čia maisto ir pramogų kainos joms primena Palangą bei kitų miestų kavines.

„Čia yra tas festivalis, kuris jau tapo mūsų tradicija ir trečius metus iš eilės vykstame tik čia. Bilietų kainos labai ryškiai nesikeičia. Tik galbūt keliais eurais pabrangsta, o daugiau viskas tikrai įprasta“, – pasakojo jos.

Dabar, kai iš festivalio išvyksta vis daugiau jo dalyvių, šalia Rumšiškių susidarė kamščiai. Trečiąkart į „Granatos Live“ vykstantis Vytautas sako, kad geriausia vis dėlto yra išvykti vos tik po paskutinių koncertų, o jei nėra automobilio, galima užsisakyti taksi iš Kauno.

„Nereikėtų laukti paskutinės minutės ir gaišti laiką kamščiuose. Po tokių dienų norisi tik ilsėtis, todėl geriausia grįžti iš karto po paskutinio koncerto, kurį norėjote pamatyti ir nelaukti, kada visas palapinių miestelis pradėjus judėti link miestų“, – patarė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)